Aanbevolen post

Terugblik Augustus

 We zijn al in de 2e week van September, maar door de vakantie van vorige week. Nu pas tijd voor een terugblik op augustus. Die vooral in te...

woensdag 11 september 2024

Terugblik Augustus

 We zijn al in de 2e week van September, maar door de vakantie van vorige week. Nu pas tijd voor een terugblik op augustus. Die vooral in teken stond van verder verbouwen woonkamer/keuken, maar ook wat dagjes weg, vakantie boeken enz.

Maandag 5 augustus 2024: Rustig aan, Pride Amsterdam, en Tijdelijk bij zus slapen.

Donderdag 1 augustus redelijk rustig dagje. Ziekenhuis was gedraaid en andere spullen opgeruimd en wat boodschappen gedaan. In de Avond naar Spiridon voor de 3e zomeravondloop. ( ze niet anders verwacht dan dat ik er al zou zijn). Maar ze zorgen ook wel dat ik niet teveel doe. 

Vrijdag 2 augustus  rustig dagje gehad. Zus is nog langs geweest om de sleutels te brengen. Ik zorg voor hun plantjes tijdens hun vakantie en van zondag blijf ik er ook 1 week slapen, zodat het laminaat gelegd kan worden. Vandaag wel erg last gehad van buik door obstipatie. Afgelopen nacht halverwege er wat voor ingenomen. vandaag uiteindelijk meerdere keren naar wc geweest. En eind van de middag was de buikpijn gelukkig weg. 



Zaterdag 3 augustus  op tijd richting mijn maat en vanaf daar met zijn auto naar Amsterdam voor de pride. Auto bij de Arena neer gezet en vanaf daar met metro naar het centrum. Waten bij brug waar ze vanaf de Amstel de grachten op gaan. Het was erg gezellig en goed weer.  Heerlijk dit na zo'n opname. Was rond 18uur thuis. In de avond heerlijk naar atletiek op de olympische spelen gekeken. En wat een pracht avond.



Zondag 4 augustus bezig geweest met leeg halen woonkamer. In de middag tas en koffer naar huis van mijn zus gebracht. Daarna even bij ma langs.  In de avond lekker in de tuin bij me zus gezeten.

Maandag 5 augustus de koof waterleiding afgewerkt. Die kunnen we afvinken. Oude laminaat eruit en naar de stort gebracht. Nieuw pvc laminaat gekocht. En in de avond weer heerlijk in de tuin gezeten.

Zaterdag 10 augustus 2024: Fysio, verbouwing, Flower Parade



Dinsdag 6 augustus rustig wakker worden en rond 10:30 uur richting de fysio. Die is nu wel heel dichtbij.  I.v.m. laatste opname maar 5 minuten fietsen en 1 rondje e-gym. Met na 4 apparaten even pauze. Weer rustig opbouwen.  In de middag de ondervloer woonkamer verwijderd en laminaat en ondervloer gang eruit. Alles meteen in auto. In de avond naar een vergadering bij spiridon geweest. Moest bij terugweg wel opletten dat ik niet naar mijn eigen huis zou rijden.


Woensdag 7 augustus er op tijd eruit en rond 08:15 uur meteen naar de milieu straat en daarna langs Hornbach. Bij mij thuis eerst bakje cappuccino. In de middag is me langs geweest van de kwantum voor inmeten van de gordijnen en advies. Daarna begonnen met egaliseren van vloer bij keuken.

Donderdag 8 augustus verder gegaan met de egaliseren vloer keuken en daarna begin gemaakt met ondervloer en vloer gang. En in de avond weer naar spiridon voor de 4e en laatste zomeravondloop deze zomer.

Vrijdag 9 augustus vloer gang afgemaakt en ook de plinten. Daarna beging gemaakt met de vloer woonkamer.





Zaterdag 10 augustus met mat en zijn moeder naar de Flower parade in Rijnsburg. Daar kwamen nog 2 andere vrienden van mijn maat. Was weer erg gezellig en weer was prima.  Na de parade zijn we naar het werk van een van de vrienden gegaan en daar in het restaurant wat gedronken met wat lekkers. Was weer een leuke dagje zo. In de avond lekker rustig aan.



Donderdag 15 augustus 2024: Vloer Woonkamer, Weer eigen huis, Fysio, Villa Pardoes en zwemmen.



Zondag 11 augustus verder gegaan met de vloer in de woonkamer. Het is bij mij binnen heerlijk koel, dus beter dan buiten.  Slaap vanaf vandaag weer thuis. 

Maandag 12 augustus in de ochtend de laatste stroken in woonkamer gelegd. Wat een gepuzzel met de scheve muren, maar met deze brede planken komt het wel beter uit.  Daarna naar Hornbach om plinten te halen. En eerste plinten geplaatst.



Dinsdag 13 augustus in de ochtend naar de fysio.  Vandaag weer 7,5 minuten fietsen en 1,5 rondje e-gym. Wel met rust er tussen. In de middag de laatste plinten geplaatst. Behalve bij de keuken. Vanmiddag telefoon van het amphia.  Infliximab van volgende week gaat niet door op het oncologisch dagcentrum, maar vind plaats op de gewone dagbehandeling in de oud bouw. Moet daar al om 8uur zijn, want ze zijn er maar tot 16uur. In de avond cameratas gereed gemaakt voor morgen.


Woensdag 14 augustus naar Villa Pardoes om daar weer de gezinnen te fotograferen.  In de middag eerste spullen terug in woonkamer.


Donderdag 15 augustus in de ochtend naar mijn maat. Daar gekeken naar overnachting voor de vakantie. En in de middag zijn we lekker gaan zwemmen. Was even heerlijk.

Dinsdag 20 augustus 2024: Rustig, vakantie boeken, Opslag, visite.

Vrijdag 16 augustus bezig geweest met foto's van Villa Pardoes en boeken overnachtingen vakantie.

Zaterdag 17 augustus in de ochtend rondje inkopen gedaan  ( en gordijnrails opgehaald) en eerste dozen uit opslag gehaald. In de middag kast koffie hoek in elkaar gezet.

Zondag 18 augustus rustig dagje en bezoek gehad van broer en schoonzus. Was gezellig. Wel wat dozen leeg gemaakt. 

Maandag 19 augustus wou ik de gordijnrails ophangen, maar dat lukte niet, want de bochten kloppen niet en die zijn niet standaard. Dus ritje naar Kwantum. Gordijnrails retour en die komen ze ophangen en op maat maken. En bij Hornbach werkblad gekocht en op maat laten zagen. thuis kast koffiehoek afgemaakt.

Dinsdag 20 augustus weer tijd voor de fysio. Vandaag was weer tijd voor krachtmeeting. Alle apparaat 2 a 3 kg meer. 1 apparaat zelfs meer, maar dat voelde ik ook. En vandaag weer 2 rondjes e-gym. In de middag naar een verjaardag geweest.

Zondag 25 augustus 2024: Infliximab, rustig aan, IJsje eten en Ma naar zkh.

Woensdag 21 augustus 2 keer naar de opslag geweest om wat spullen op te halen. Tussendoor rust en wat kleine dingen gedaan.



Donderdag 22 augustus op tijd eruit. Rond 07:30 uur te voet naar het ziekenhuis. Wou me daar aanmelden bij zuil, maar niks, dus naar receptie. Nee klopt. Is alleen voor poli! Bij dagcentrum wel?. Daarna naar route 220 in oud bouw. Me daar gemeld plaats genomen op bed in 2 persoonskamer.  Even later opnamegesprek. Had thuis waarschijnlijk een vragenlijst moeten invullen. Dat moet hier altijd. Recept klopt ook niet, omdat ik nog medicatie ervoor krijg. Ze zijn nu arts aan het bellen.  Terwijl wordt infuus geprikt. Wat weer niet echt geweldig gaat.  Daarna kopje cappuccino. Dus kan langzaam verder wakker worden, want dat vroeg eruit merk ik wel. 

Rond 09:20 uur eindelijk medicatie tegen misselijkheid en prednison via het infuus. Nu half uur wachten. Rond 09:50 uur kan eindelijk de infliximab eraan. Dat gaat wel krap worden.  Verder rustig aan. Op het laatst weer niet lekker. Extreem moe, duizelig en geen fut. Ondanks de medicatie vooraf. Rond 16:00 uur staat hij eindelijk op spoelen. Ben de enigste nog op de afdeling. Verpleging van andere afdeling houden me in de gaten en sluiten me af. Rond 17:00 uur kan ik eindelijk naar huis. Nu rustig te voet naar huis. Was blij thuis te zijn. Ben helemaal gesloopt. Zelfs Erasmus was minder vermoeiend. 



Vrijdag 23 augustus weinig gedaan. Heb slecht geslapen. Voel me niet lekker en ben moe.

Zaterdag 24 augustus eigenlijk het zelfde als vrijdag. Dus er maar aan toegeven, maar zo extreem naar de infliximab heb ik nog nooit gehad. 


Zondag 25 augustus in de ochtend wat dingen in het huis gedaan. In de middag samen met zus en zwager ma opgehaald en lekker ijsje gegeten in de stad. Was erg gezellig. Daarna samen met zus tas ma ingepakt en weer naar huis. Rond 18:10 uur met auto me zus opgehaald en naar ma. Daar spullen gepakt en met ma naar beneden. Daar wachten op rolstoeltaxi. Die was er snel. Me zus met ma mee en ik met de spullen in mijn auto naar het ziekenhuis in Tilburg. Daar ma naar de afdeling gebracht, opnamegesprek enz. En daarna weer terug naar Breda. Me zus afgezet en naar huis.

Zaterdag 31 augustus 2024:Fysio, Redwell, medicatie, wasstraat, Monteur keuken, Ikea



Maandag 26 augustus begonnen met werkeiland. In de middag met zus bij ma langs in het ziekenhuis in Tilburg. De operatie is goed gegaan. Ze is ook goed helder.

Dinsdag 27 augustus in de ochtend weer naar de fysio. Het ging weer goed.  Thuis verder gegaan met werkeiland. Begin middag zijn de monteurs langs gekomen van Redwell om het Infrarood paneel te monteren. Daarna langs de apotheek om medicatie op te halen. Was wel erg veel. En meteen even wat boodschappen gedaan. 

Woensdag 28 augustus in de ochtend doos vol spullen naar de kringloop gebracht. En daarna naar de wasstraat en interieurbaan. Was wel nodig na al de ritten milieu straat en halen bouwmateriaal. Hierna nog wat dozen uit opslag gehaald. 


Donderdag 29 augustus was rond 10:15 uur de monteur keuken er al. Hij heeft eerst naar de lekkende keukenkraan gekeken en opgelost. Daarna zijplint opmaat en hierna opmeten voorplint. Beneden buiten bij mijn berging plint op maat gemaakt en daarna gemonteerd. Hierna zelf de laatste plinten woonkamer geplaatst. Daarna wat boodschappen voor vakantie gedaan.

Vrijdag 30 augustus werkeiland afgemaakt en nog wat dozen uitgezocht en uitgepakt.

Zaterdag 31 augustus er redelijk op tijd eruit. in plaats van mijn kleren aan doe ik een pyjamabroek en T-shirt aan. Neem andere kleding mee in tas. En dan op weg naar Ikea, want het is vandaag pyjamafeest bij Ikea en dat betekent als je in pyjama komt dan extra korting. Bij Ikea aangekomen valt de drukte nog mee. Wel enorme drukte bij restaurant, want in pyjama gratis ontbijt. Bij showroom redelijke rij. Ook mensen in gewone kleding die raar kijken, maar als ze horen waarom, dan balen ze. Als om 10uur de winkel open gaat, dan lopen de meeste meteen naar de keukens, kledingkasten en magazijn. Ik loop door naar de kledingkasten. Na 10 minuten wachten ben ik aan de beurt. Gisteravond al ontwerp gemaakt. Na 5 minuten kan ik weer verder. Haal meteen nog wat andere dingen op en dan naar de kassa. In de winkel is het zelf redelijk rustig. In magazijn enorm druk. Ik neem de kassa met smartphone. Na 10 minuten ben ik aan de beurt.  €180,- korting. Als ik wegloop en omkijk is ook bij deze kassa de rij tot einde magazijn. In de auto kleed ik me om. Auto's staan terwijl te wachten op een plekje. Snel weg hier. Blij dat ik toch ben gegaan. twijfelde enorm betreft drukte in het weekend. Maar ben de drukte mooi voor geweest. Daarna nog wat boodschappen gedaan voor de vakantie.