Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

donderdag 10 november 2016

Rowwen Heze en Hematoloog

Zondag 6 November 2016: Zondag in 't zuiden bij slotconcert RWH
Afgelopen vrijdag toch besloten om naar zondag in 't zuiden  te gaan. Ik zag dat een heef met zijn gezin ging en heb toen ook een kaartje geregeld. Had er expres lang mee gewacht ivm mijn gezondheid.
Gisteravond nog weg geweest met de WOC ( wedstrijd organisatie commissie) weg van a.v. Spiridon. Het was ons jaarlijks uitje. We zijn naar Tilburg geweest. Was erg gezellig














Vanochtend om 11:00 uur er uit gekomen. Me afgesloten, gewassen en omgekleed. Daarna kopje thee op. Om 11:55 uur naar beneden gegaan en om 12:00 uur op gehaald door mijn neef en zijn gezin.  Onderweg gehad over de weekenden van het slotconcert die we hadden met pa jaren geleden.





Rond 13:15 uur zijn we er. Best raar om er weer te zijn, want 2 jaren geleden ging ik er weg in een ambulance en was dat het begin van een zware periode.
Het slotconcert is helemaal in Amerika stijl.
Om 13:30 uur gaat de tent open. We lopen eerst naar de grote tent om een tafel te bemachtigen. Hierna leg met mijn neef de jassen in een kluisje.
Het was een gezellige middag met verschillende optredens met op het laatst Rowwen Heze.
Heb heel de middag gezeten en ben pas bij Rowwen Heze gaan staan, anders had ik het niet vol gehouden.
Om 19:00 uur is het afgelopen. We maken de laatste munten op en gaan daarna weg.
We eten onderweg en ben rond 21:30 uur thuis. Ben goed moe. Ik maak de voeding klaar een sluit me aan en lig rond 22:30 uur in bed.







Dinsdag 8 November 2016:  Hematoloog
Gister uitgeslapen tot 11:00 uur. Omdat ik zo moe was heb ik redelijk goed geslapen.
Verder rustig aan. In de middag op de bank gelegen. In de avond naar een vergadering geweest.
Vannacht weer wat minder geslapen door het hoesten en ook wat last van mijn buik. Rond 08:00 uur er uit gekomen. Om 09:45 uur op de fiets naar de prikpost gereden. Had daar controle van mijn meet apparaat. Het apparaat was goed. En mijn INR is eindelijk wat hoger.
Was rond 10:30 uur weer thuis. Was erg moe van het fietsen. Omdat ik vandaag door de hematoloog wordt gebeld kan ik niet weg. Heb dus maar een was gedraaid en verder rustig aan. Ben nog goed moe van het weekend.
Rond 18:00 uur belt de hematoloog met de uitslag van het labonderzoek: Het Cortisol is wat aan de lage kant.

( Cortisol is een hormoon in het menselijke lichaam dat wordt gemaakt in de bijnierschors door middel van cholesterol. Cortisol is van belang bij de vertering van je voedsel, voor het afweersysteem en voor het slaap- en waakritme. Ook zorgt de cortisol dat de bloedsuiker op peil blijft. Cortisol wordt ook wel het stress hormoon genoemd omdat het vrij kan komen bij stress.
De directe bijwerking van te weinig cortisol is een verlaging van de bloeddruk. Andere symptomen van te weinig cortisol zijn Opkomend maagzuur, slecht slapen en slecht afweersysteem.)

De arts wil nu een Synacthentest laten doen.

( het doel van deze test is het vaststellen van een tekort aan cortisol. Synacthen stimuleert de bijnierschors tot een tijdelijke afgifte van extra cortisol.)

Hij heeft ook overleg gehad met mijn MDLarts. Die heeft verder niks toe te voegen en is er het ook mee eens om me door te sturen naar het Erasmus.
De immunoloog van het Erasmus is nu in het buitenland, dus die heeft ie nog niet kunnen pakken. Hij gaat hem stalken , Hahaha.
Het is nu wachten op een oproep voor het onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten