Aanbevolen post

Terugblik Augustus

 We zijn al in de 2e week van September, maar door de vakantie van vorige week. Nu pas tijd voor een terugblik op augustus. Die vooral in te...

woensdag 5 juni 2024

Terugblik Mei, Opname en Verjaardag!!!!

 En ook de maand mei is weer voorbij. Een maand die begon in het ziekenhuis. Verder begin keuken en natuurlijk mijn verjaardag.

Vrijdag 3 mei 2024: Ontslag en Infliximab

Woensdag 1 mei: Vandaag is de pijnmedicatie via he infuus gestopt en mocht ook het gewone infuus stoppen. Dus over op mijn eigen pijnmedicatie. Benieuwd hoe het gaat nu ik een andere pijnmedicatie heb gehad. 



Donderdag 2 mei: Heb een slechte avond gehad gisteren en ook vannacht. Had betreft de pijnmedicatie een lagere dosis dan thuis. Dus deed te weinig. Verpleegkundige had arts gebeld voor extra.  Vanochtend gesprek met zaalarts gehad. Die kwam met andere aanpak dan het al jaren gaat. Snapte haar aanpak wel, maar aangegeven hoe ik al jaren de oxcynorm gebruik en snel afbouw. Oxcynorm gaat gewoon naar 10mg. De oxcycontin gaat wel iets omhoog tijdelijk. En bedoeling morgen naar huis. Wel na de infliximab, want die stond er al voor morgen.




Vrijdag 3 mei: Heb goede nacht gehad. Pijn is nu redelijk onder controle. Was er om 7:30 uur eruit. Me gewassen en omgekleed. En al vast wat spullen bij elkaar gepakt. Rond 8:50 uur in rolstoel door patiëntenvervoer naar oncologisch dagcentrum gebracht. het voordeel is dat ik nu niet vanuit thuis door de regen heb moeten lopen. Elk nadeel zijn voordeel......


Helaas duurde het aansluiten even, want de infliximab was er niet, want apotheek  was er vanuit gegaan dat ik het op de afdeling zou krijgen. Na ruim 1 uur wachten toch aan gesloten. Rond 11:30 uur door mdl afdeling gebeld. Ik mag naar huis. Ze komen mijn spullen naar beneden brengen. Raar om zo met ontslag te gaan. Vanochtend in rolstoel afdeling af. Was ook meteen ontslag. Merk wel dat dit onrustig gebeuren wat spanning geeft in mijn hoofd. Geen controle.  


Rond 15:15 uur naar de wc en werd dus weer duizelig. Net als 4 weken geleden. Als verpleegkundige overlegt. Wordt ik misselijk. Kan bellen en net op tijd komt verpleegkundige met bakje. Nu infliximab op stil en even alleen nacl. Na overleg krijg ik wat tegen de misselijkheid via het infuus. Rond 17:15 uur door mijn zus opgehaald.



Donderdag 9 mei 2024: Rustig aan, langs ma, fysio.

Zaterdag 4 mei rustig aan. Wel een ziekenhuis was gedraaid en paar boodschappen gedaan. 

Zondag 5 mei na een slecht nacht in de ochtend naar de rommelmarkt Princenhage geweest. Staan familie leden daar. Was even gezellig. Verder rustig aan.

Maandag 6 mei in de middag te voet bij ma langs geweest. Ze was blij me te zien na de opname.


Dinsdag 7 mei lekker rustig aan. Even lekker op balkon gezeten. En eind van de middag te voet naar de fysiopraktijk. De fysio viel flink tegen. Na het wat korter fietsen maar 5 apparaten gedaan. Wel sommigen gewicht wat lager. De apparaten betreft buikspieren dus overgeslagen.  Eenmaal thuis lekker op balkon bijkomen.

Woensdag 8 mei vooral bezig geweest met blog en verder niet veel bijzonder.

Donderdag 9 mei alleen maar op bank gelegen. Had slechte nacht gehad en ook overdag niet lekker. Dus rust nemen.

Maandag 13 mei 2024: Sonde, IJsje en scopie

Vrijdag 10 mei: Afgelopen nacht goed geslapen. Vanochtend even naar de bouwmarkt geweest en verder lekker op balkon gezeten. Begin avond een kopje cup a soup, maar dan ineens misselijk en overgeven. Shit de sonde krult op in mijn mond, dus sonde er weer uitgetrokken. Balen en nog flink beroerd. 



Zaterdag 11 mei: Gisteravond nadat me ik me niet lekker voelde en de sonde er uit kwam ben ik op bed gaan liggen. En daar in slaap gevallen. Gelukkig in de nacht ook goed geslapen.  Alleen wel door alles het noorderlicht gemist. Camera lag zelfs klaar. Vanochtend mdl afdeling gebeld, moet maandagochtend de poli bellen. Wel balen, want moet maandag met ma op controle. Dus nu zal me zus mee moeten en dus hopen dat dat kan met haar werk.  Zaterdagmiddag samen met zus lekker te voet naar ijsboederij Snoek gelopen. Was even heerlijk Doet me even goed. Thuis nog lekker op balkon gezeten. 

Zondag 12 mei: Naast dat het Moederdag is. Is het ook de dag van de verpleging, dus even bericht op sociaal media. Toppers zijn het. In de middag met zus en zwager samen met ma op het terras gezeten bij Vredenbergh.

Maandag 13 mei: In de ochtend meteen naar de mdl poli gebeld. En planning scopie aan de telefoon. Ze ging overleggen met arts of het ook morgen kan, want was enorm druk. Nou niet dus. Mag me vanmiddag om 14:30 uur melden. In de middag rond 14:00 uur te voet naar het ziekenhuis en me daar aangemeld. De verpleegkundige die me kwam ophalen in de wachtruimte kende me nog van de scopie tijdens opname.  Het plaatsen viel erg tegen ondanks roesje.  Het ging deze keer weer niet makkelijk. pas na 3 keer zat hij goed. Later door mijn zus opgehaald.


Vrijdag 17 mei 2024: Fysio en Villa Pardoes 

Dinsdag 14 mei: Voordeel van zo'n scopie met roesje is dat ik de nacht erna goed slaap.  Was gisteravond zelfs al op de bank in slaap gevallen. In de ochtend lekker op het balkon. En in de middag te voet naar de fysio. Deze keer weer alles gedaan. In de avond de camera klaar gemaakt voor morgen.





Woensdag 15 mei: In de ochtend naar Villa pardoes gegaan om daar weer gezinnen te mogen fotograferen. Was weer heerlijk om te doen. In de middag met zus bij ma langs geweest.

Donderdag 16 mei: Pa Proost!

Vrijdag 17 mei: Vandaag bezig geweest met de foto's van woensdag.

Dinsdag 21 mei 2024: Pinksterweekend en niet top

Zaterdag 18 mei: Slecht geslapen. Had veel last van flashbacks. Alweer 2 jaar geleden van de opname, waarvan ik een gedeelte kwijt ben. Het lijkt veel korter dan 2 jaar. Verder vandaag met demontage keuken bezig geweest, want gedeelte keuken is gewoon verkocht. Ook wel lekker om bezig te zijn.

Zondag 19 mei: Vanmiddag een rondje Breda gewandeld met camera. Even hoofd leeg maken. Want zit niet lekker in mijn vel en de flashbacks van 2 jaar geleden. 

Maandag 20 mei: Rustige ochtend. Met foto's bezig geweest. En vanmiddag met ma in rolstoel taxi naar verjaardag van haar zus. Was erg gezellig.

Dinsdag 21 mei: Vandaag overdag  rustig aan. En vanmiddag  weer te voet naar de fysio. Het was tijd voor weer een krachtmeeting. Dus bij elk apparaat eerst een krachtmeeting. Was tot nu toe gewoon training. Nu ben ik negatief aan het trainen. Hierbij is na het wegdrukken of toelaten de teruggaande beweging langer en iets meer gewicht. Je moet het gewicht tegenhouden. Dit is trainen om je spieren langer te maken. Ik moet zeggen dat ik nu meer merk dat ik wat gedaan heb. Zo wordt na 7 keer de training aangepast aan jou en je vooruitgang. 


Zondag 26 mei 2024: Jarig, keuken, huisarts en baanwedstrijd spiridon.

Woensdag 22 mei: Vandaag jarig. 49 jaar. Echt vieren doe ik het dit jaar niet i.v.m. verbouwing.  In de ochtend met zus naar ma. En daarna met ma naar het ziekenhuis voor foto en controle. Tussen de afspraken door is het tijd voor een bakje met wat lekkers. Het is toch mijn verjaardag.  Rond 12:00 uur weer naar huis gegaan en onderweg  boodschappen gedaan. Als ik thuis ben kom ik er achter dat ik mijn fiets ben vergeten. Krijg je als je 1 jaar ouder bent. In de middag lekker te voet de fiets opgehaald. Gewoon een lekker dagje zo. 

Donderdag 23 mei: In de middag is mijn maat langs geweest en zijn we lekker te voet naar het centrum gelopen en daar lekker op terras gezeten en mijn verjaardag gevierd.



Vrijdag 24 mei: Vandaag verder bezig geweest in de keuken, maar dat ging vanmiddag niet helemaal goed. Ik struikelde ergens over en kwam met onderbeen ergens tegen aan. Ach ik voelde wat, maar gewoon door gaan. Tot ik merk dat mijn sok nat aanvoelde. Bleek ik dus flink te bloeden. Heel mijn sok en schoen zaten onder. Dus verbandtrommel erbij, maar bloeden stopte niet, dan maar gaas erop en verband flink strak eromheen.  Voelde me door het snel bloeden niet helemaal lekker worden, dus even gaan zitten. Daarna toch maar even naar huisarts gebeld. Ik kon meteen komen.  Daar bleek het bloeden al te zijn gestopt. Dus goed gehandeld. Ze heeft er paar hechtpleisters erop gedaan, ontsmet en verbonden. Thuis alles eerst maar opgeruimd. Overal lag nog bloed. Verder maar rustig gedaan.


Zaterdag 25 mei: Vandaag paar kleine dingen gedaan in keuken. Verder rustig aan.

Zondag 26 mei: Vandaag hadden we een baanwedstrijd bij spiridon. Was weer een geslaagde dag. Het weer viel redelijk mee. Paar kleine buitjes. Alleen op het allerlaatst flink donker en toen brak het los, dus met ze allen meteen zo snel mogelijk spullen naar binnen die weg konden waaien. Ik was zeiknat. Binnen met ze allen wat gedronken.



Vrijdag 31 mei 2024: Milieu straat,   infliximab en allsafe.

Maandag 27 mei: Vanochtend naar milieu straat geweest met puin keuken. Daarna langs praxis. Had verjaardagkorting, dus komt goed uit. In de middag bij ma langs geweest i.v.m. invullen vragenlijst ziekenhuis. En hierna nog langs apotheek.

Dinsdag 28 mei: Ritje nummer zoveel naar milieu straat.  Daarna langs allsafe i.v.m. reserveren verhuis bus voor vrijdag.  En in de middag weer lekker te voet naar de fysio. Dit keer bijna 45 minuten bezig geweest. 7,5 minuten fietsen. Daarna 1e rondje e-gym apparaten. Toen even pauze. En daarna nog een half rondje, dus 4 apparaten voor 2e keer. Ik voelde het goed naderhand. Ze gaan nakijken betreft chronisch, want eerste 12 zitten erop.



Woensdag 29 mei:  Vandaag rustig aan. wat op pc gedaan en alle dozen en spullen bij elkaar gezet voor vrijdag. 

Donderdag 30 mei: Vanochtend te voet naar het ziekenhuis, want het is weer tijd voor mijn infliximab infuus.  Infuus prikken ging weer niet echt top. Zeg verpleegkundige. Waarom krijg je geen centrale lijn of zo!!!!.  Infuus zit nu in rechtse elleboogplooi. begonnen in nieuw leesboek.  Werd op het laatst helaas weer niet echt lekker. Rond 16:15 uur zat het er weer op en kon rustig te voet naar huis.



Vrijdag 31 mei: Op tijd er uit gekomen en rond 08:30 uur met 2 dozen in de auto naar allsafe gereden. Daar eerst naar binnen met auto om de eerste dozen  naar opslag te brengen. Was maar goed ook, want zat eerst op verkeerde verdieping. Daarna bij receptie de bus opgehaald. Terwijl zus bericht gestuurd. Als ik thuis ben is mijn zus er al en kunnen we meteen aan de slag. We zij 4 keer met volle lift op en neer geweest. Daarna ben ik terug naar allsafe gereden en daar in 4 keer met kar de spullen in opslag gezet. Pas perfect.  Bus precies na 2 uur weer ingeleverd. Dus gratis bus. Daarna meteen bij post punt pakketje opgehaald en boodschappen gedaan. Thuis verder niks meer gedaan. Moe op bank gelegen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten