Aanbevolen post

Terugblik Augustus

 We zijn al in de 2e week van September, maar door de vakantie van vorige week. Nu pas tijd voor een terugblik op augustus. Die vooral in te...

woensdag 10 juli 2024

Terugblik juni

 We zitten alweer een tijdje in Juni, maar had door verbouwing nog geen nieuwe blog kunnen schrijven, want pc staat niet aangesloten. Ik moest nu wat andere dingen op de pc doen, dus even aangesloten en aan de slag.

Juni stond vooral in teken van voorbereiding
en nieuwe keuken, maar ook wat leuke dingen, zoals dagje weg met maat, baanwedstrijd spiridon en laatste weekendje heerlijk paar dagen weg met mijn zus.

Vrijdag 7 juni 2024: Klusjes, niet lekker, AvD Rijen en begin elektra keuken.

Zaterdag 1 en Zondag 2 juni. Alle 2 de dagen beetje uitgeslapen. Zaterdag wat kleine klusjes. Zondag te voet bij vrienden langs en verder rustig aan.

Maandag 3 juni heel de dag op bed gelegen. Had slechte nacht en voelde me ook overdag niet lekker. Veel last van buik. In de avond vergadering afgezegd.

Dinsdag 4 juni rustig wakker worden. Rond 10:15 uur te voet naar de fysio. Voortaan lekker in de ochtend.  Met rust er tussendoor bijna 1 uur bezig geweest. Eerst 10 minuten rustig gefietst. Na wat rust 1e rondje e-gym. Daarna wat langer rust. En toen de 5 lichtste apparaten voor een 2e keer. Trots op mezelf en blij dat ik deze stap heb genomen.

Woensdag 5 juni in de ochtend nog even paar spullen naar de opslag gebracht en daarna even een pakketje opgehaald. En in de middag lekker op balkon gezeten en boek gelezen. En terwijl laden de accu's van de camera op.  En begin avond richting Rijen om daar de Avondvierdaagse van Av Spiridon te fotograferen.  Blijft leuk om te doen met al die vrolijke kinderen. 

Donderdag 6 juni bezig geweest met de foto's van gisteravond en meteen doorgestuurd. En terwijl staat de tv aan met Alpedhuzes. Begin avond lekker te voet richting stembureau, maar daar ben ik nooit gekomen. Ik loop aan de linkerkant op de stoep, dus verkeer tegenmoet. Er komt een fietser aan, maar hij ineens uitwijken voor een veel te hard en spook rijdende fat bike. Waardoor hij mij raakt en ik val.  Fat bike  gaat er vandoor. De oudere man op de fiets biedt zijn excuses aan, maar ik zeg dat dit niet zijn fout is. Mijn rechterbeen ligt net onder de knie open en wat blauwe plekken. Een vrouw van een echtpaar dat de hond uitlaat komt meteen helpen ( ze is verpleegkundige) en vindt het toch wel slim om langs huisartsenpost te gaan. Mijn sondevoedingspomp is ook kapot. De vrouw gaat met me mee naar de huisartsenpost. Daar wordt alles schoon gemaakt en ontsmet. Huisarts vond het slim dat ik toch langs ben geweest i.v.m. mijn ziek zijn. De vrouw heeft me ook thuis afgezet. Wat top en lief. Sorgente komt morgenvroeg de pomp omwisselen.

Vrijdag 7 juni overdag rustig aangedaan. Had vannacht toch wel goed last van wond.  Rond 10uur is de voedingspomp omgewisseld. Rond 17uur op de fiets naar het station en vandaar naar Rijen om de laatste avond van de vierdaagse te fotograferen. Vorig jaar met auto was niet makkelijk dus nu vanaf station rijen met ov fiets. Was goed te doen om zo op verschillende plekken langs de defilé route te fotograferen. Na afloop even bakje drinken en daarna naar huis. Thuis meteen de foto's gedaan en doorgestuurd en daarna de pc opgeruimd.



Dinsdag 11 juni 2024: Elektra keuken, rustig aan en fysio.

Zaterdag 8 juni. Vandaag is mijn neef bezig geweest gleuven hakken voor extra elektra punten en nieuwe kabels aanleggen. Het liep niet helemaal lekker, maar begin is er.  Half de middag was hij klaar. Daarna alle afdekfolie verwijderd en beetje schoon gemaakt. En in de avond heerlijk naar het EK atletiek in Rome gekeken.

Zondag 9 juni rustig aan. Niet  echt top geslapen. In de middag even bij ma langs geweest en in de avond weer EK atletiek kijken.

Maandag 10 juni zijn de vloertegels verwijderd en in de avond weer EK atletiek kijken.

Dinsdag 11 juni in de ochtend te voet naar de fysio. Het ging weer goed. Met tussendoor me rust nemen is het goed te doen. In de middag bij ma langs i.v.m. telefonische afspraak zkh. en even wat boodschappen gedaan en tas klaar gemaakt voor dagje weg morgen. In de avond weer EK atletiek.


Woensdag 12 juni 2024: Dagje Mondo Verde met maat.



Rond 8uur was mijn maat er. Daarna met mijn auto richting Limburg naar Landgraaf. Rons 10:00 uur waren we op de parkeerplaats van Mondo Verde. Eerst de jungle bezocht. Hierna eerst wat gedronken. Daarna verder gewandeld. De wereldtuinen zijn mooi aangelegd en geeft een echt vakantie gevoel als je er doorheen loopt. Onderweg stoppen we regelmatig om wat te drinken enz, zit allemaal in de prijs inbegrepen. 



 Er staan ook nog wat attracties, zoals een wildwaterbaan, wervelwind achtbaan, schip en wat kleine dingen, maar er staan hier ook nog wat dieren verblijven en die horen hier eigenlijk niet. Die moeten weg van de attracties. Ook zij sommige verblijven niet van deze tijd. Vooral van de tijger, leeuw enz zijn veel te klein. Ze moeten hier echt wel wat veranderen. Het park ligt harstikke mooi, maar moet de dierenverblijven moet beter en niet bij de attracties.  Maar was heerlijk om even weg te zijn. 


Donderdag 20 juni 2024: klussen, wat minder.

Donderdag 13 juni met foto's van gister bezig geweest en verder rustig aan. Heb ook flink last van mijn keel.

Vrijdag 14 juni in ochtend spullen in de auto en naar de milieu straat.  In de middag bezig geweest met lijsten maken en uitprinten voor spiridon en daarna plastificeren.

Zaterdag 15 juni bezig geweest met schroeven verwijderen muren, die gaten dicht maken en plafond geschilderd.

Zondag 16 juni rustig dagje. Had ook weer slecht geslapen door buikpijn. Ook de maandag rustig aan. Voel me nog niet helemaal top.

Dinsdag 18 juni na een betere nacht in de ochtend te voet naar de fysio.  En deze keer voor het eerst een hele 2e ronde e-gym gedaan. Wel met rust tussendoor natuurlijk. Yess!!! In de middag eerst langs ma voor weer een telefonische afspraak zkh. Eenmaal thuis nog even naar de bouwmarkt geweest. Alvast wat verf gehaald.

Woensdag 19 juni in de ochtend afspraak gemaakt voor advies en inmeten gordijnen. In de middag is een buurman langs geweest en hebben we gleuven gemaakt voor de waterleiding en oude waterleiding en kraan weg gehaald.

Donderdag 20 juni begin gemaakt met schuren van de kozijnen. En in de avond spullen klaar gezet bij Spiridon voor baanwedstrijd en vergadering.

Donderdag 27 juni 2024: Baanwedstrijd, infliximab.

Vrijdag 21 juni in de ochtend op de bank gelegen na een mindere nacht. Flinke pijnaanval buik gehad. In de middag met zus langs ma, want mijn nicht Kami komt met vriendje bij oma op bezoek. Was erg gezellig en ma was blij verrast. We hebben lekker beneden wat gedronken met wat lekkers. In de avond op tijd naar bed gegaan.



Zaterdag 22 juni op tijd eruit in de ochtend en rond 7:45 uur naar Av Spiridon voor onze baanwedstrijd. De 3e CD competitiewedstrijd. Was een geslaagde dag Heb foto's gemaakt van de vlaggenparade en groepsfoto vanaf de jurytrap. Verder overal wat geholpen. We hebben getroffen met het weer. Alleen bij het opruimen wat regen.



Zondag 23 juni lekker rustig aan. In de middag met zus en zwager te voet een ijsje gehaald bij de ijsboederij. En heb me aangemeld als vrijwilliger voor Breda Photo. Wou dat 2 jaar geleden al doen, maar daar stak een ziekenhuisopname een stokje voor.   En morgen ook rustig aan.

Dinsdag 24 juni in de ochtend weer tijd voor de fysio. En in de middag lekker op balkon. Lekker boek lezen en verder niks. In avond vergadering bij av spiridon. Lekker buiten gezeten.



Woensdag 25 juni in de ochtend rondje bouwmarkt. Alle verf nu binnen. En in de middag is buurman weer geweest om verder met de waterleiding te gaan. In de avond tas klaar gemaakt voor dagje ziekenhuis morgen.




Donderdag 26 juni: Geen oog dicht gedaan door de buikpijn. Dus extra morfine gebruikt. Rond 8:30uur te voet naar het ziekenhuis voor infliximab. Ik lig lekker op apart kamertje. Infuus gaat met moeite erin en wordt aangesloten. Maar dan blijkt de infliximab verkeerde dosering te zijn en moet dus opnieuw gemaakt worden. Rond 10:00uur is de infliximab er en kan aangesloten worden. Ze hebben de deur op een kier gezet en licht gedimd. Heb bijna heel de ochtend geslapen. In de middag wel wat gelezen. Verder 2 x een bouillon op en wat thee. In de avond spullen klaar gezet voor morgen, want een weekendje weg....

Zondag 30 juni 2024: Weekendje weg met zus voor onze Verjaardag.

Vrijdag 28 juni: Na een betere nacht in de ochtend de spullen in de auto en rond 10 uur mijn zus opgehaald. We gaan een heerlijk weekend weg samen voor onze verjaardagen. We rijden eerst naar Den Bosch. Daar eerst geluncht en daarna hebben de World press Photo tentoonstelling bezocht. Erg indrukwekkend. Hierna zijn richting Veen gereden. 



Daar eerst bij de supermarkt boodschappen gedaan en toen naar onze B&B op de dijk aan de afgedamde Maas. Hartelijk ontvangen door het echtpaar van de B&B. En wat een prachtige B&B in Franse stijl. Ons eigenhuisje met eigen binnenplein en balkon.


Na de spullen uit de auto en in de B&B te hebben gezet. Onze wandelschoenen aan en zijn we een rondje gaan wandelen rond Veen. 





 We kwamen langs de molen van veen. En de winkel was open, dus even naar binnen. Waar een erg enthousiaste beheerder verteld over de winkel en de molen. We mogen ook boven kijken op de eerst 2 verdiepingen. Wat leuk.  






Daarna wandelen we verder. Eenmaal terug bij de B&B wat gedronken op het balkon. Daarna salade gemaakt. En buiten op het binnenplein gezeten. En in de avond ook nog even op balkon gezeten. Verder lekker gelezen.






Zaterdag 29 juni: Na een goede nacht werd rond 9uur het ontbijt binnen gebracht. Wat was het veel.  Rond 10uur zijn via de dijk naar Woudrichem gereden. Daar heerlijk rond gewandeld, op terras gezeten en met voet/fiets veerbontje richting slot Loevestein. Daar rond gelopen. We zijn niet naar binnen geweest. 


Na Woudrichem zijn naar Fort Giessen gereden. Daar hebben we eerst op bankje gezeten voor de lunch ( gezellig met kippen om ons heen). Daarna rond het fort gelopen. Hierna binnendoor naar Honingwinkeltje The Honey Bin. Daar ontvangen door de eigenaresse. Samen met haar man ook bijenhouders. Uitleg gehad en natuurlijk wat honing gekocht. Me zus had gezien dat ze in de zomermaanden ook een theetuin hadden, maar daar waren ze helaas mee gestopt. Maar mevrouw wou v ons wel thee met wat lekkers aanbieden. Dus achter het huis gewoon lekker gezeten. Dit zijn toch de leuke momenten.



Daarna terug naar de B&B. Daar zwem spullen pakken en met de veerbont naar de overkant ( Gelderland). Daar bij het esmeer lekker gezwommen en gelezen. Rond 17uur weer terug.  Na zwemspullen te hebben opgehangen zijn we even boodschappen gaan doen. Eenmaal terug in de B&B begon het te regen. Dus verder de avond binnen gezeten.


Zondag 30 juni: Na weer een goede nacht en ontbijt en nog even gekletst te hebben met de eigenaren zijn we vertrokken. Via kasteel Dussen, Molen Dussen,  De witte Molen Meeuwen naar de Loonse en Drunense Duinen gereden. En daar een klein rondje gewandeld.



Rond 13:30 uur was ik thuis. Meteen de spullen opgeruimd en daarna op de bank. En daar werd ik rond 17:30 uur wakker. Volgens mij was ik moe, maar wat een top weekend was dit. Voor herhaling vatbaar. En wat was ik hier aan toe. Was nog niet weg geweest dit jaar en was zo ook wel lekker tussen het verbouwen door.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten