Aanbevolen post

Terugblik Augustus

 We zijn al in de 2e week van September, maar door de vakantie van vorige week. Nu pas tijd voor een terugblik op augustus. Die vooral in te...

vrijdag 9 augustus 2024

Terugblik Juli, Nieuwe keuken en opname

En we zitten alweer in augustus. Afgelopen maand stond vooral in teken verbouwing. Eindelijk is nieuwe keuken geleverd. Helaas eindigde deze mand met een opname. Al zat het er ook wel aan te komen. 

Zondag 7 juli 2024: Fysio, Villa Pardoes, Verbouwing.

Maandag 1 juli rustig aangedaan. Bijkomen van het gezellig weekendje weg met zus. Wel een wasje gedraaid en had koelkast verkocht. Die is vandaag opgehaald. Gebruik nu tijdelijk de elektrische koelbox van zus en zwager.



Dinsdag 2 juli in de ochtend weer naar de fysio geweest. Was weer tijd voor een krachtmeeting. Het valt deze week tegen. 4 van de 8 apparaten het gewicht minder. Andere met 1 of 2 kg meer.  Na een rondje rust. 2e rondje was pittig. Was met auto, zodat ik meteen boodschappen kan doen en langs de Hornbach. In de middag zijmuur keuken strak gemaakt.




Woensdag 3 juli op tijd eruit en op naar Villa Pardoes om weer de gezinnen te fotograferen. In de middag langs Redwell geweest om definitief keuze te maken betreft infaroodpaneel. Uiteindelijk keuze gemaakt en met 5% korting op de offerte van de opendag in februari. 



Donderdag 4 juli in de ochtend gleuven waterleiding nog wat dieper gemaakt en muur boven aanrecht met primer behandeld. In de middag met buurman de waterleiding vast gezet.



Vrijdag 5 juli wat langer op bed gelegen na een slechte nacht. In de middag langs Hornbach en in Teteringen bij Tools To Work oude gereedschap ingeleverd.

Zaterdag 6 juli is mijn neef langs geweest om elektra af te werken. Zo is de nieuwe groepenkast geplaatst.  Gleuven dicht gemaakt. In de avond met foto's van Villa Pardoes bezig geweest.

Zondag 7 juli in de ochtend bij ma langs geweest. Mijn broer en schoonzus waren er ook. In de middag bezig geweest met laatste laag stucpasta over muur keuken. Daarna rustig aan.


Zondag 14 augustus 2024: Nieuwe keuken, gewandeld

Maandagochtend 8 juli: te voet richting speelhuislaan voor informatie bijeenkomst van Breda Photo voor vrijwilligers. Na de bijeenkomst me meteen aangemeld als vrijwilliger. Wou dit 2 jaar geleden al, maar door de nasleep van ziekenhuisopname was dat niet te doen. In de middag oneffenheden afgeschaafd en laag stuc-pasta erover. 

Dinsdagochtend 9 juli: was het weer tijd voor de fysio. Zo blij dat ik deze stap heb genomen. In de middag ruimte gemaakt voor de levering van de keuken.



Woensdag 10 juli in de ochtend al vroeg de parkeerplaats onder mijn appartement met pionnen afgezet. Rond 12:15 waren ze er al. Eerst controle dat alles gereed is voor plaatsen en levering. Is goed. Daarna hebben met een verhuislift via het balkon de geleverd, Daarna even boodschappen gedaan. En eind van de middag belt keukenkampioen of ze morgen al kunnen komen om de keuken te plaatsen. Ja prima!



Donderdag 11 juli er vroeg uit, want tussen 7uur en 7:30 uur staat de monteur voor de deur. Om 7:20 uur is hij er. Eerst controle voorbereidingen. Daarna alles uitpakken en meteen controle of alles klopt. Helaas is de bestekbak beschadigd. Was een aardige gast. Ik heb tussendoor zelf de raamranden bij de kozijnen schoon gemaakt van verf met mesje. Op tijd voor koffie gezorgd. En af en toe de monteur even geholpen. Op het einde is er nog een 2e monteur gekomen, zodat het vandaag meteen afkomt.



Vrijdag 12 juli een rondje Breda gedaan. Eerst langs de milieu straat, daarna langs de keukenkampioen, want de zijmuur staat te scheef en dus veel verschil met werkblad. Nu komt er nog een achterwand tot onder het stoppencontact. Toen langs de praxis en de action, zodat we morgen kunnen gaan beginnen met andere werkzaamheden. En daarna nog even langs Kamera express om camera weg te brengen om de sensor even schoon te laten maken.




Zaterdag 13 juli beging gemaakt met het schilderwerk.


Zondag 14 juli in de ochtend rustig aan gedaan. Begin middag te voet mijn  camera weer opgehaald bij kamera express. Onderweg ook nog een heerlijk ijsje op. En op de terugweg even langs ma geweest.


Maandag 22 augustus 2024: Verbouwing, Zomeravondloop en gaat wat minder

Maandag 15 juli in de ochtend naar Ikea en de praxis geweest. Kreeg bij de Ikea nu extra 20 euro korting bij besteding van 100 euro. Heb de spullen toch nodig, dan nu alvast maar halen. En bij Praxis nieuwe stopcontacten gehaald. In de middag lekker rustig aan en heerlijk op balkon boek gelezen. Tegen 17uur naar zus en zwager, want daar zijn Kami en Tano. Die waren bij oma langs geweest. En komen daar eten.

Dinsdag 16 juli in de ochtend weer naar de fysio. Ging weer lekker. Gefietst en 2 rondjes E-gym met tussendoor rust. Binnenkort kijken of we het fietsen kunnen uitbreiden. In de middag rustig aan.


Woensdag 17 juli in de ochtend buurman langs geweest en samen de verwarming leeg laten lopen. Begin middag hebben we de leidingen in woonkamer en tot in de slaapkamer verwijderd. Daarna heb ik nog een grote muur geschilderd. En ook is de kraan aangesloten en de sifon.



Donderdag 18 juli in de ochtend beging gemaakt met maken van een koof voor de waterleidingen boven de keuken. En in de middag met zus gaan zwemmen. Was heerlijk. En in de avond naar Spiridon voor de 1e zomeravondloop van deze zomer. En kan er weer bij zijn. Vorig jaar opname. Was weer geslaagd met een gezellige nazit op het terras. 




Vrijdag 19 juli. Vannacht amper geslapen. Veel last van buik en ook last van mijn keel. Overdag weinig gedaan.



Zaterdag 20 en Zondag 21 juli. Het weekend weinig gedaan. Veel op bed gelegen.

Maandag 22 juli. Gaat nog niet echt lekker. In de middag is mijn buurman geweest om de radiatoren te verwijderen en mee te nemen.

In de avond toch met maat even naar de Tilburgse Kermis. Was gezellig.

Woensdag 31 juli 2024: Infliximab infuus en Opname

Dinsdag 23 juli in de ochtend weer fysio, maar was zwaar, dus na het fietsen maar 1 rondje E-gym. In de middag weer op bed.



Woensdag 24 juli heel de dag op bed gelegen. Flink last van buik. Keelpijn, duizelig en misselijk.

Donderdag 25 juli in de ochtend op tijd en rustig naar het zieken gelopen, want vandaag weer tijd voor Infliximab infuus. Na het infuus prikken even wat geslapen, want kuur is er nog niet. Lig lekker onder deken. Rond 10uur is de kuur er, maar ze kunnen hem niet aansluiten, want men kan het niet aftekenen. Na half uur verder eindelijk aangesloten. Krijg wat voor allergische reactie en prednison stoot. 



Lig verder alleen maar. Rond 15:15 uur ga ik naar de wc. Als ik klaar ben en de deur open doe voel ik me niet goed worden en val weg.  Met hulp verpleging op stoel, sonde eruit ( was met val eruit gegaan). Daarna op bed en terug naar plek en gordijn dicht.  Verpleging belt wat rond. Na heel wat heen en weer gebeld. Afgesproken dat ik de kuur afmaak en daarna naar de SEH gaat.



Rond 17:10 uur met bed en al naar de SEH, Het is erg druk, Ik word op de gang gezet. Om 17:35 uur wordt ik met bed en al een triage kamer ingereden. Daar gesprek, controles en bloedafname. Daarna weer op de gang. Als er een kamer vrij komt ben ik de volgende. Rond 18:00 uur naar kamer 2. Daar aan monitor aangesloten, infuus aangesloten en ze willen urine. Om 18:30 uur arts langs: gesprek, lichamelijk onderzoek, hart, longen, huid, voeten en buik.  Om 18:40 uur dipiloor gehad. 10 minuten later is arts klaar. Afwachten. Om 18:55 uur verpleegkundige langs: krijg zuurstof, want zit op 85%. Daarna proberen te plassen en gelukt.  Even later arts assistent met mdl arts langs:  Bloeduitslagen goed. Maar bij opvlamming enzo bij alvleesklier kan het voorkomen dat de bloedwaardes niet afwijken. Dus opname en pijnstilling. Mdl arts vraagt wat het beste werkt. Dus dipiloor 6 x per dag en zelf afbouwen.  Top dit. Om 19:25 uur mag de zuurstof eraf. Tussendoor wat op facebook gezet. Had me ook al afgemeld voor de 2e zomeravondloop. 



Rond 20:30 uur spullen op bed en even later opgehaald en naar route 52a kamer 29 gebracht.  Daar spullen van bed. Opname gesprek ( kort). Alles op infuuspaal. Lekker kopje bouillon. Verder nieuws gekeken en wat van de 2e zomeravondloop op facebook gezet.  Om 23:20 uur controles en dipiloor. 

Vrijdag  26 juli: Om 4uur en 8uur dipiloor. Maar krijg elke eerst oxcynorm??? Tussendoor toch wat kunnen slapen. Heb wel wat last van de heup waar ik op ben gevallen. Om 9:10 uur mdl arts: Vanmiddag nieuwe sonde plaatsen. Eigen pijnmedicatie blijft gewoon. Dipiloor niet meer vast. Wel 6 keer per dag. De komende 24 uur kijken hoe het gaat. Rond 10:10 uur hartfilmpje. Even later krijg ik te horen dat ik al over ga naar de mdl. Spullen op bed. Dan komt me zus aan met de koffer. En ook het vervoer. Naar route 54A kamer 20. Spullen opgeruimd en met zus gekletst.



Om 12:00 uur oxcynorm, maar 40 minuten later toch weer gebeld voor de pijn. Nu dipiloor gehad. Verder rustig aan. Veel slapen tussendoor. Om 15:55 uur opgehaald en naar de scopie gebracht. Daar wachten op de dagbehandeling. Om 16:50 uur naar behandelkamer. Weinig gemerkt. Rond 18:00 uur wakker op de dagbehandeling. Even later opgehaald en terug naar afdeling. Om 18:30 uur oxcynorm.  Daar even later controles. Morgen lab prikken. Als pijn onder controle is naar huis!!!!!! Rond 19:20 uur gebeld voor de pijn. Dipiloor gehad. En een bouillon op. Sonde zit trouwens goed diep. Steekt maar 10cm uit neus. Verder rustig aan. Rond 23:40 controles en oxcynorm gehad.

Zaterdag 27 juli: Rond 00:40 uur toch weer dipiloor gehad. En zo blijft het elke keer gaan. Tussen door wat kunnen slapen. Om 7:30 uur bloedafname. Me pas om 10:50 uur gewassen, want dipiloor moest eerst werken. Rond 14:35 uur mdl arts langs: Ontstekingswaarden goed, na gesprek snappen we elkaar. Oxcynorm stopt tot nader order. Alleen dipiloor.


Verder weinig. Ben moe. In de avond wel even journaal gekeken. 

Zondag 28 juli: Na de dipiloor om 1:30 uur redelijk geslapen. Vanmiddag mocht het infuus eraf. In de middag wat gelezen en zus is langs geweest. Verder rustig aan. De dipiloor toch nog goed nodig. afbouwen gaat langzaam.

Maandag 29 juli: Redelijk geslapen. Om 7:45 uur bloedafname. Het gaat iets beter. Hopelijk kunnen we verder afbouwen. In de middag soep op. Het menu is wat veranderd. En wel positief.  Verder wat gelzen. Om 14:05 mdl arts langs geweest. Bloedwaardes goed. Ontstekingswaarde iets verhoogd. Afgesproken om te kijken of we morgen naar de oxcynorm kunnen gaan. Dan waarschijnlijk dinsdag of woensdag naar huis.  In de middag een rondje gewandeld. Verder rustig aan. 



Dinsdag 30 juli: Tot 6 uur goed geslapen na dipiloor om 23:30 uur. Om 6:45 uur dipiloor gehad. Vanochtend zuivel ontbijt gehad. Was lekker, maar wel veel. Was kwark met bosbessen, muesli.  Verder lezen, radio luisteren. Om 13:50 uur oxcynorm gehad 5mg, is door gegeven dat het 10mg moet zijn. 



Om 14:05 uur mdl arts: Over hoe het gaat. Oxcynrom wordt 10mg. Was foutje. Verder gepraat over afgelopen jaar, de sonde enz. Was even fijn.  Even later 2e oxcynorm 5mg gehad.  Verder even op de hometrainer gezet. In de avond even naar buiten geweest en gewandeld. 

Woensdag 31 juli: Redelijk geslapen. Met om de 4 uur oxcynorm gaat goed. Rond 07:55 uur controles. Gehad over of ik het zie zitten om naar huis te gaan. Rond 9:00 uur gaan wassen, tandenpoetsen en scheren. Bij het schoonmaken scheerapparaat is ineens mijn kracht uit de benen en ik zak er door heen. Ik schrik me kapot. terugdenken aan mei 2022 badkamer kamer 1. Ik schuif naar de bel en trek. Verpleegkundigen komt. Roept meteen om hulp. Met 3 man zetten ze me op een stoel. Daar controles. Daarna met hulp van een apparaat terug naar bed ga. Mijn benen voelen zwaar en moe aan. Nu bijkomen op bed. Verder rustig aan en afwachten. Rond 14:10 uur verpleegkundige langs. Arts heeft overleg gehad met neuroloog. Ik mag naar huis. Ik pak rustig me spullen in en kleed me langzaam om. Het lopen gaat goed. Het rusten heeft goed gedaan. Rond 15:20 uur ga ik rustig te voet richting huis. Onderweg wel 2 keer gestopt.

Thuis spullen opgeruimd en even boodschappen gedaan.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten