Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

donderdag 19 november 2009

Gaat beter en Mag naar Huis


Zaterdag 14 November 2009: Helder vloeibaar
Goed geslapen en om 7:30uur is er weer bloed geprikt. Vandaag ben ik weer gewogen 64,8kg Om 12:00uur komt er een zuster langs ik mag vanaf nu helder vloeibaar. Om 12:30uur krijg ik een kop bouillon en dat smaakt heerlijk. S'middags komen pa , ma , broer , kami , een tante en een oom langs. Mijn zus is 's avonds langs geweest.

Zondag 15 November 2009:Vloeibaar
Redelijk geslapen. Ben een paar keer wakker geworden van de pomp die alarm slaat , omdat ie leeg is of omdat ik op de slangen lig. Vanaf 12:00uur mag ik vloeibaar hebben. Ik neem om 12:30uur tijdens de lunch een bouillon en een yogurt. het smaakt goed. S'middags bezoek gehad van pa , ma en een neef. Als avondeten krijg ik een warme vloeibare maaltijd en dat smaakt echt niet. Het lijkt net op babyvoeding en eet alleen de appelmoes en yogurt op. Tijdens het avondbezoekuur komen mijn zus, 2kenissen en de buurvrouw van mijn moeder langs.


Maandag 16 November 2009: Een maand in het ziekenhuis
Goed geslapen vandaag. Om 7:30uur komen ze bloedprikken. Lig vandaag alweer een maand in het ziekenhuis. Om 11:30uur komt de zaalarts langs: niks bijzonders. hoor morgen meer. Om 13:30uur komt de diëtiste langs: ze gaat met de zaalarts overleggen om de sonde- voeding alleen nog nachts aan te laten staan. Pa en ma zijn nu ook op bezoek en ook een oom. Rond 14:00uur komt er een zuster langs De sonde-voeding mag eraf voor overdag. Krijg als avondeten alleen een soep en vla . want de rest is niet mee gekomen. vind het ook niet erg. eerst dit maar proberen. 'S avonds krijg ik bezoek van mijn zus , de vrouw van een neef en een nicht en haar man. Na het bezoekuur wordt de sonde-voeding weer aangesloten.


Dinsdag 17 November 2009:Grote visite
Goed geslapen vannacht Om 7:30uur komen ze weer bloed prikken. Om 8uur wordt de sonde-voeding weer afgesloten. Ook koppelen ze het infuus af i.v.m. het douchen. Ook wordt ik nog gewogen 64,2kg N a het douchen ontbeten. Ze laat het infuus er even af , want misschien mag ie er af blijven. Om 10:00uur komt er een zuster langs om te zeggen dat het infuus er af mag blijven. Om 11:00uur is het grote visite: Einde van de week mag ik naar huis. Ze hebben nog overleg met chirurgen over evt. een galblaas verwijdering. Ze hebben afgelopen woensdag tijdens de ercp het volgende gedaan. De galwegen schoongemaakt , de papil v vater( uitgang van galwegen naar dunne darm) vergroot , zodat de gal en de alvleeskliersappen beter doorstromen. Ook hadden ze nog boipte weg willen halen van de galblaas/wegen maar kreeg bij het wegnemen een bloeding. deze was moeilijk te stoppen. Uiteindelijk hebben ze een stent in de galweg geplaats , zodat deze rust krijgt. Ook kan het zijn dat ik een aangeboren afwijking aan de alvleesklier heb. Voorlopig is het rusten en dat kan thuis ook. Ook mag ik met het eten uitbreiden naar lichtverteerbaar. Met het bezoekuur s'middags komen mijn ouders , mijn chef en bedrijfsleider langs. Op het laatst komen er ook nog 2 uit de straat van mijn ouders langs. Tijdens het avondeten zou ik een lichtverteerbare maaltijd krijgen , maar die is niet mee gekomen. Dus maar weer alleen soep en yogurt. 'S avonds komt mijn zus weer op bezoek. Om 20:00uur wordt de sonde-voeding weer aangesloten en ga om 22:00uur slapen.


Woensdag 18 November 2009:ook voorlopig drinkvoeding thuis
Weer goed geslapen vannacht Om 7:30uur komen ze weer bloed prikken en om 8uur komt de zuster de sonde-voeding weer afkoppelen. Als ontbijt neem ik een boterham , thee en yogurt en dit gaat goed. Om 11:00uur komt een zuster langs met de mededeling dat de sonde-voeding eraf mag. Ze haalt de sonde er meteen uit. De zaalarts komt om 12:00uur langs; overleg moet nog plaats vinden. Maar hij probeert er voor te zorgen dat ik morgen of vrijdag naar huis mag. Met de lunch neem ik alleen een bouillon en yogurt. De boterham van vanochtend viel toch wat zwaar. Tijdens het bezoekuur ga ik met mijn ouders beneden wat drinken. Rond 15:00uur komt de diëtiste langs: I.v.m. het blijvende gewichtsverlies krijg ik voorlopig ook drinkvoeding thuis. Rond 17:00uur komt de zaalarts weer langs: ik wordt voorlopig niet geopereerd aan mijn galblaas. Voorlopig eerst met medicijnen. Om 17:30uur komt het avondeten en de lichtverteerbare maaltijd zit er bij , maar het valt erg tegen. Na een paar happen zit ik al vol. 'S avonds krijg ik bezoek van een neef zijn vrouw met dochter en iemand van spiridon.

Donderdag 19 November 2009: Naar huis
Redelijk geslapen.Om 7:15uur is er weer bloed geprikt. Mijn bed wordt niet opgemaakt , want ik mag vandaag naar huis. Eindelijk na 5 weken. Rond 8:15uur ga ik me douchen en aankleden om daarna te ontbijten. Na het ontbijt haal ik nog de metro beneden en na het lezen pak ik alvast mijn spullen in. Om 9:30uur bel ik mijn ouders op om me te komen halen en daarna bel ik mijn zus. Rond 9:45uur komt de zaalarts langs. Over enkele weken moet ik terug komen bij de mdl-arts en van te voren bloed laten prikken. Hierna de laatste spullen ingepakt en me afgemeld voor tv en telefoon. Rond 10:30uur komen mijn ouders. Ik drink nog wat tijdens de koffieronde , want we moeten nog op de papieren wachten. Dan komt er een zuster met het recept voor de medicatie en een lijst om bloed af te nemen een week voor afspraak mdl-arts en afspraakkaart voor mdl-arts( 17 december 2009). Om 11:00uur kunnen we dan eindelijk weg. Ik bedank de verpleging voor de goede zorgen en ga naar huis. Eindelijk weer buiten en frisse lucht. We gaan eerst naar de apotheek en daarna naar huis. Rond 11:45uur ben ik dan weer eindelijk thuis. Nadat we alles een beetje hebben opgeruimd gaan pa en ma rond 12:30uur weg. Hierna ga ik meteen naar bed , want ik ben erg moe. Maar wat is het fijn om weer thuis te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten