Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

maandag 29 augustus 2016

Kami en Tano bij ma en de gastroscopie.

Zaterdag 27 Augustus 2016: Gastroscopie en Kami en Tano bij ma

Zondag 21 Augustus
Rond 13:30 uur naar ma gereden, want Kami en Tano komen logeren bij ma. Daar wat spelletjes met ze gedaan. Wat administratie op de computer gedaan. Eind van de middag was mijn zus en zwager er ook. Met ze alle gegeten en daarna naar huis.

Maandag 22 Augustus
Vandaag een was gedraaid en even op de fiets naar het ziekenhuis geweest. Daar bij de mdl-poli gevraagd betreft 2 scopie afspraken. Die van volgende week kan weg, want dat vond men te laat en toen is die naar morgen gezet. Hierna langs de scopie afdeling, want er staat niks bij van roesje. Er is niks doorgegeven. Er is nog een bedje vrij ze houdt die vast en gaat de arts bellen. Krijg vandaag nog meer te horen. Daarna naar huis. Daar telefoon gehad dat het is geregeld. Moet er morgen om 15:00 uur. Ook nog even langs buurvrouw geweest om af te spreken voor morgen.
In de avond belde ma nog, want Kami en Tano wilden me sterkte wensen. Oh wat was dat lief. We zouden morgen eigenlijk naar een pretpark gaan, maar nu gaat me zus  met ma en Kami en Tano wat doen.

Dinsdag 23 Augustus: scopie
Rond 08:00 uur eruit gekomen, want mag nou nog een kopje thee drinken. Me daarna afgesloten. Me om 09:00 uur gewassen. Daarna nog een was gedraaid en die van gister opgeruimd. Hierna nog wat gepuzzeld. Rond 13:30 uur rugzak ingepakt en rond 14:00 uur te voet naar het ziekenhuis gegaan. Was rond 14:30 uur bij het ziekenhuis. Daar even in de hal gezeten. Kwam daar nog wat bekenden tegen. Om 14:55 uur naar de ontvangstbalie van de scopie afdeling gelopen en me daar gemeld. En toen plaats genomen in de wachtruimte 9. Na een kwartier wachten mocht ik mee komen naar de dagbehandeling van de scopie afdeling en mocht daar plaatsen nemen op bed 10. Daarna opname gesprek. De zuster belt naar arts of roesje ook via lange lijn mag,. Ze willen het liever via infuus, vindt ik zelf ook beter, omdat ik moeilijk te prikken ben belt de zuster de holding. Om 15:35 uur met bed naar holding (ok) gebracht voor een infuusnaald.
eerste keer lukt het niet. Tweede keer gaat ie wel goed.
Rond 15:55 uur weer terug op de dagbehandeling.
Om 16:30 uur opgehaald en naar scopiekamer 1 gebracht. Daar aan apparatuur en keelverdoving. Mocht daarna op mijn linkse zij gaan liggen. Rond 16:35 uur komt mijn arts binnen. Eerst even gehad over laatste opname. En het plan van aanpak. Moet a.s. maandag weer bloed laten prikken en moet nog naar internist.
Hierna mondstuk ingekregen en roesje gehad. Daarna is er tijdens het onderzoek een paar biopten afgenomen van darm, maag en slokdarm.
Was rond 16:55 uur terug op dagbehandeling. Daar geslapen. Rond 17:50 uur wat wakker en mocht recht op zitten. Wat gedronken. Hierna is mijn ophaalster gebeld. Mijn infuusnaald eruit.  Rond 18:20 uur uit bed en mocht rond 18:30 uur naar de hal lopen en moest beloven dat ik niet zelf naar huis ging, want had eigenlijk op de afdeling opgehaald moeten worden, maar mijn ophaalster kon niet meteen komen ( dat wist Ik ). Heb labformulier mee gekregen en moet nog een keer ontlasting inleveren.
Lekker even in de hal en op het laatst nog buiten gezeten.  Ben rond 19:30 uur door buurvrouw opgehaald. was rond 19:45 uur thuis. Daar me meteen aan gesloten en verder lekker rustig aan.




Woensdag 24 Augustus: Zwemmen en Het staren

 
 

















Goed geslapen vannacht. Rond 08:30 uur eruit gekomen en me afgesloten.
Om 10:30 uur opgehaald door mijn zus. Daarna naar ma. Daar alle spullen gepakt en vertrokken naar zwemplas het zand in Alphen. ( gingen we vroeger regelmatig zwemmen met ons ouders). Nu met Kami en Tano. Toen we daar waren een plekje in de schaduw opgezocht. Eerst hebben we gegeten. Terwijl kwamen we bekenden tegen die voor ons gingen zitten.  Kinderen hebben dus wat speelmaatjes.  Gezwommen en ook gedeelte langs plas gewandeld, want Kami en Tano willen graag zien waar we vroeger zaten aan het water.





 Het was erg leuk. Wel voelde ik me erg bekeken, want mijn lange lijn was te zien.  En het waren vooral de volwassen die bleven kijken. Kinderen kijken even raar op en gaan weer verder. Ineens ben ik niet onzichtbaar  ziek, maar is het wel zichtbaar.
Rond 15:00 uur zijn we weer weg gegaan.
Vanuit hier zijn we meteen door gereden naar Ijsboederij Jacobshoeve. Daar een heerlijk ijsje op. Hierna terug naar het huis van ma. En vlak daarna zijn we weer terug naar Breda gegaan.

Donderdag 25 Augustus:















Rond 10:30 uur naar Ma gereden. Bij ma eerst bakje koffie gedronken en daarna het badje opgezet. Verder rustig aan. Lekker in de tuin gezeten en wat foto's gemaakt. Rond 17:00 uur me omgekleed en even lekker afgekoeld in het badje. En dat ik afkoelde daar zorgde Kami en Tano wel voor. Rond 18:00 uur eruit, want zus belde dat ze eten gaan halen en dan naar hier komen. Rond 18:45 uur met zijn alle gegeten. Iets na het eten naar huis gegaan.




Me thuis meteen aangesloten. Omdat ik deze week nog geen ontlasting heb gehad en voor het weekend nog ontlasting moet inleveren neem ik een zakje laxeermiddel.

Vrijdag 26 Augustus:
Vanochtend rustig aan. Rond 13:00 uur eindelijk ontlasting gehad en meteen 2 kweekjes afgenomen. 
Nog wat dingen afgewerkt achter de computer.
Rond 15:00 uur naar de apotheek gegaan om herhaal medicatie op te halen. Daarna naar het ziekenhuis gereden om de 2 ontlasting kweekjes af te geven. Hierna naar ma gereden om de kindjes nog even te zien. Rond 18:15 uur weer naar huis gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten