Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

donderdag 14 januari 2016

Rustig aan en Longarts

Dinsdag 12 Januari 2016: Rustig aan
Afgelopen rustig aan gedaan. Heb gewoon weinig energie en slaap slecht door het vele hoesten.
Afgelopen vrijdag kaarten gekocht voor de Carnavals wandeling op zaterdag 30 Januari.  Verder begonnen met het helemaal updaten van mijn fotografie website. 
Gisteren  bij ma langs geweest om wat achter de computer te doen, maar dat ging niet door, want computer zegt doe het zelf maar. Mijn zwager gaat er naar kijken.
Vandaag overdag de achterband van mijn fiets gemaakt. Daarna niet veel gedaan.
Ben vanavond op kraambezoek geweest bij vrienden. Was erg gezellig.

Woensdag 13 Januari 2016: Controle Longarts
Vanochtend wat langer in bed blijven liggen, want TPV liep tot 10:45 uur. Ben er rond 10:00 uur uitgekomen. eerst een bak thee op en daarna me rond 10:45 uur afgekoppeld. Verder met de website bezig geweest. Het is rond 16:00 uur lekker en besluit deze keer wel met de fiets naar het ziekenhuis te gaan. Maar dat fietsen viel vies tegen.
Was rond 16:35 uur bij de longpoli in het ziekenhuis me daar aangemeld. Rond 16:55 uur werd ik binnen geroepen door de longarts.  hij vroeg eerst hoe het ging. Daarna kreeg ik een saturatiemeter om mijn vinger. Zuurstof goed, maar pols erg hoog.
Daarna gehad over de uitslagen: Hartfilmpje was goed, longfoto liet geen afwijking zien. Bloeduitslagen: CRP. ontstekingswaarden waren wat verhoogd.  Dus toch ergens een ontsteking????
Deze inhalator had ik al. Ventolin ( kortwerkende luchtweg verwijder)
De HB was aan de lage kant. Hij was niet te laag, maar scheelt niet veel. Hij is net binnen de norm.
Een bepaalde witte bloedcel is flink verhoogd, wat kan duiden op een longaandoening bv astma, maar daarin tegen is de allergietest Negatief.
De longfunctie testen waren ook verschillend. De Flow-volume bepaling gaaf aan dat er weinig longinhoud was. ( De test was ook een stuk minder dan Januari 2015). Maar de bodyplethysmografie gaaf weer aan dat het prima was. Het kan zijn dat door het vele hoesten de uitslag afwijkt.
Dit is de nieuwe inhalator. Foster (langwerkende luchtweg verwijder)
De 6 minuten looptest was ook niet geweldig: De gelopen afstand was zeer kort. Het zuurstof goed, maar mijn hartslag was erg hoog 144.
Omdat de uitslagen nogal afwijken gaat ie eerst overleggen met andere longartsen en wordt de ct-scan van het Radboud opgevraagd. Via een belafspraak hoor ik dan meer. Krijg nog wel een ander inhalator mee.
Rond 17:15 uur was ik klaar. Bij balie meteen afspraak gemaakt. Woensdag 20 Januari wordt ik gebeld.
Hierna bij de apotheek in de hal meteen de nieuwe inhalator gehaald. Deze moet ik 's morgens en 's avonds 2 keer gebruiken.
Zat rond 17:30 uur weer op mijn fiets en het was nog steeds droog. Meteen nog even langs het kruidvat gereden.
Hopen dat nieuwe inhalator werkt en ik ook wat beter kan slapen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten