Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

woensdag 16 januari 2013

MRI, echo en gaat slecht


Maandag 14 Januari2013: MORGEN MRI
Weer goed geslapen vannacht. Bloeddruk was weer erg laag 98/58 de rest was goed. Vanochtend alleen gedronken. Rond 10:00uur is de zaalarts langs geweest: ze vroeg hoe het weekend was gegaan. ze heeft nog een keer na mijn buik gekeken. morgen krijg ik een mri. Vandaag komen ze van pijnpoli langs. Vanmiddag gedronken en een yoghurt op. een half bakje maar. Het is erin gebleven, maar wel meer last van mijn buik. Om 14:00uur is er iemand van de pijnpoli langsgekomen: ze gaan vanaf vandaag afbouwen met de morfine pleister. ze hebben donderdag nog een groot overleg waar ik in gesproken wordt. Vanmiddag nog op de hometrainer gezeten. was goed moe na afloop. verder rustig aan. Vanavond nog een rondje gewandeld en even in de patiëntenruimte tv gekeken. Vanavond wordt om 23uur de sondevoeding afgesloten en mag ik weer nuchter blijven.


Dinsdag 15 Januari2013: SLECHTE NACHT en MRI
slechte nacht achter de rug. veel pijn gehad. rond 00:30uur morfinespuit gehad. Het hielp wel, maar er blijft wat pijn houden. Controles waren goed. gewicht het zelfde. Om 9:00uur wordt ik met bed naar de mri gebracht. ik moet eerst 1,5 liter vloeistof drinken, maar dat smaakt behoorlijk vies en na een half liter komt de helft er al weer uit. na 3 kwartier wordt ik binnen geroepen. Ik krijg eerst een infuus. Dan begint de mri met verschillende foto's met ademhalen en adem inhouden. Na 20min krijg medicatie en na 25min contrastvloeistof toegediend. En het is klaar. Rond 11:45uur ben ik terug en neem mijn medicatie in. Even later komt het eten en wordt de sondevoeding aangesloten. Rond 13:00uur gesprek met de psycholoog. een niet zo geweldig gesprek. ze denken dat de klachten ook kunnen komen door stress en angst van de overvallen die ik heb meegemaakt. Ik zou hier dan medicatie voor krijgen. ik betwijfel het maar ja. het hoort bij deze opname. als terug op de kamer ben komt de diëtiste langs. na overleg met mijn eigen diëtiste en de artsen hier. Willen ze de standaard sondevoeding geven. ik krijg dan minder binnen, maar wel genoeg. kreeg nu te veel. Ik moet wel proberen te eten. ben benieuwd. Daarna even gaan rusten. Na wat gerust te hebben komt rond 14:30uur de zaalarts langs: ze vroeg hoe het ging. Ben vandaag besproken in het groot overleg. we hebben het over de sondevoeding gehad/diëtiste en over de psycholoog en wat de bedoeling daarvan is. Ook over uitslag ademtest gehad. vertraagde spijsvertering, maar kan ook dat ik geen waterstof in mijn darmen heb, daarom moet ik nu nog een keer blazen. nu meteen. We hebben het ook gehad over de pijnpoli. De morfine pliester wordt afgebouwd, maar ze willen nog meer pijnmedicatie stoppen. ze vinden raar wat ze in het amphia hebben gedaan. We zullen zien. Ik krijg ook nog meer onderzoeken. morgen echo van de lever. Donderdag om 13:30uur 24uurs impedatie/ph metrie slokdarm. Krijg hierbij een slang in mijn neus naar 12vingerigedarm. Deze wordt op een kastje aangesloten, dat ik bij me moet dragen. En vandaag krijg ik nog een klysma. Dus ben in ieder geval tot vrijdag hier. Heb vandaag ook een dip dag lig vandaag alweer 3weken in het ziekenhuis waarvan 2 in t amphia en 1 in t AZM. Hierna werden alle dingen in werking gezet. De klysma heeft zijn werk al gedaan. Verder rustig aan. nog telefoon gehad van ma en mijn zus. Morgen komt ma langs heerlijk. ik zal blij zijn als ik naar huis mag. Hopen dat ik vannacht kan slapen met minder pijnmedicatie.


Woensdag 16 Januari2013: ECHO en ZWARE DAG
Vannacht goed geslapen. Om 9uur wordt ik opgehaald voor de echo. Na een half uur ben ik terug en ga me douchen. Rond 10:30uur arts: op de foto blijkt een vervette lever te zien??. ik vraag waarom de toviaz is gestopt? omdat ie werkt op de zenuw. ik geef aan dat ik hier niet mee eens ben. ze gaat overleggen. ' S middags bezoek gehad van ma en kennissen. Had het toen even goed moeilijk. Rond 16:30uur is de arts nog langs geweest: nog gehad over de toviaz. zij vindt dat ie gewoon kan doorgaan. ze gaat het nog een keer aankaarten. Ook blijkt uit het bloed dat de leverwaarde zijn gestegen. ze willen over 5dagen weer controleren, omdat ik nu andere sondevoeding. Dit betekent niet naar huis. Dit valt bij mij verkeerd. Er was gezegd 1tot1,5week. Ook vraag ik waarom mijn gewone pijnmedicatie al is afgebouwd en de morfine pleister nog niet en ik dit een valse meeting vindt, want de morfine vangt nu de afgebouwde medicatie op en de morfine had ik voor de opname niet en toen ging het goed. Deze had een maandag al afgebouwd moeten worden zegt ze. Dit kan er ook wel nog bij. Ook heb ik sinds ik gister de klysma heb gehad alleen maar diaree. was er net vanaf. Wordt ook steeds meer verkouden. Het lijkt of ik steeds zieker ga worden hier. Bij het avondeten een yoghurt op, maar dat kwam eruit en was daarna goed misselijk. ik de zuster gebeld blijkt dat ook de medicatie tegen misselijkheid is gestopt, dat wordt dus morgen weer aan de arts vragen, want morgen krijg ik de slang in mijn neus en dan wordt ik ook misselijk. Vanavond niet veel gedaan heb ook nergens zin in en ben op tijd gaan slapen, maar dat gaat niet echt. als ik van te voren had geweten dat het zo zou gaan, dan had ik er anders over gedacht.

het is wit buiten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten