Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

zondag 6 januari 2013

Blijf pijn houden


Dinsdag 1 Januari 2013: BESTE WENSEN/ OUD en NIEUW

alle blogvolgers de beste wensen voor 2013.

Maandag 31 December oudejaarsdag: Tot 4uur goed geslapen toen wakker geworden met pijn en extra pijnmedicatie gevraagd. Daarna niet veel meer geslapen. Om 8uur mijn gewone medicatie ingenomen. Daarna me eigen gewassen. Toen ik daarna weer bed lag begon de pijn weer. Rond 11:00uur de zuster gebeld en heb toen een morfinespuit gehad. Een uur later komt de zuster terug. Ik krijg voorlopig een morfine pleister voor de pijn.  Even later komt de zaalarts langs: hij is de pleister gaan gebruiken, zodat de spuiten niet nodig zijn en de pijnmedicatie pillen naar beneden kan, zodat mijn lichaam nog meer rust krijg. ' S middag rustig aangedaan. ' S avonds nog een verrassing bezoek gehad van ma, boer, schoonzus, nichtje en neefje, was erg leuk zo op oudejaarsavond. En een mooie tekening en ballon gehad. Op het einde van het bezoekuur nog mijn zus en zwager langs geweest. Verder rustig aan. Om 23:55uur worden we door de verpleging wakker gemaakt om naar het vuurwerk te kijken. Daarna hebben we met de kamergenoten naar het vuurwerk van Breda gekeken. Heb ma nog gebeld en een kennis. Om 01uur ben ik gaan slapen Dinsdag 1 januari nieuwjaar dag: redelijk geslapen tot 4uur toen wakker geworden omdat ik moest overgeven. meteen iets voor de misselijkheid gehad. verder rustig aan. mag weer drinken, maar dat valt vies tegen. heb het er ook een paar keer uit gekotst. ' S middags na het bezoek ruim 1,5 uur geslapen. na het avondbezoekuur tot ruim 00:00uur met kamergenoten zitten kletsen. we waren alle 3 klaar wakker en in goede doen. dus daarvan hebben we geprofiteerd.

Woensdag 2 Januari2013: GAAT REDELIJK
Vannacht tot 5uur goed geslapen. Toen wakker geworden  van het zweet. ik had het warm
en was niet lekker. De zuster gebeld. de temp gemeten, maar had geen koorts. Ze wist niet was ze voor me kon doen. heb de dekens, maar van me af gegooid en ben maar weer gaan liggen. ik heb niet meer geslapen. om 8uur mijn medicatie weer ingenomen. mag nog steeds alleen drinken. Hoop dat de zaalarts zo langskomt heb veel vragen, zoals waarom er geen bloed geprikt is en nog meer. Verder vandaag rustig aan. voel me wel iets beter. Rond 15:30uur komen ze ineens bloed prikken( de afgelopen dagen was het bij het wakker worden). Even later komt de zaalarts: en krijg op al mijn vragen netjes antwoord. voorlopig willen ze me nog in de gaten houden. dus nog niet naar huis. hopen dat ik vannacht eindelijk eens kan doorslapen.


Vrijdag 4 Januari 2013: TOCH PIJN en MAASTRICHT
Donderdag 3-1: Tot 4uur redelijk geslapen. Toen wakker geworden met toch meer pijn. De zuster gebeld en extra pijnmedicatie gehad. weer bloed geprikt. Mag naar vloeibaar. ' S middags wat vla op, maar dat kwam er weer uit. De zaalarts is niet langs geweest en heb bij de zuster een vraag voor haar neer gelegd, want ik wil weten over hoe en wat i.v.m. Maastricht. Tijdens het avond eten kreeg ik vloeibaar( Hongaars rundvlees en chocoladevla) Dat was wel meteen erg heftig. Heb uiteindelijk wat soep en yoghurt gehad. Helaas kwam dit er ook uit. Ook is vandaag de morfine pleister verwisseld. Vrijdag 4-1: Eindelijk een keer goed geslapen en niet wakker geworden van de pijn of misselijk of zo iets. Weer bloed geprikt Vanochtend naar Maastricht gebeld met de vraag of mijn sondevoeding ook moet stoppen i.v.m. een onderzoek. Ze bellen me nog terug. Net voor 12uur komt de voedingsassistent lang ik mag vanavond licht verteerbaar. Dit vind ik raar en wel erg snel. maar ja! Even later komt de diëtiste langs. Ik laat meteen weten van het eten ook zij is er niet mee eens. Ze vind belangrijker dat ik wat brood kan eten i.v.m. voorbereiding onderzoek azm dan warm eten 's avonds. Ze gaat zorgen dat het toch weer op vloeibaar wordt gezet. Kijk het is goed dat ze de protocool volgen die er staat voor een alvleesklierontsteking, maar bij mijn is het gewoon anders kijkend naar mijn geschiedenis. Vanmiddag een beschuit met kaas en yoghurt op, maar ook dat ging niet goed. Rond 13:30uur is de zaalarts langs geweest. Ik moet zelf aangeven hoe het met het eten gaat. Maastricht gaat gewoon door. Mischien dat ik zondag naar huis mag en anders kijken ze maandag wat er te regelen is. Ook het avond eten is niet goed gegaan. Na het bezoekuur ben ik erg beroerd geworden en ben op tijd gaan slapen.

Zondag 6 Januari2013: TOCH PIJN
Zaterdag 5-1-2013: Goed geslapen vannacht. vanmiddag nog een rondje gewandeld. Verder rustig aan.
Zondag 6-1-2013: Een slechte nacht gehad. Tot 03:00uur goed geslapen. Toen wakker geworden van piep van de pomp en de pijn. Nadat de voeding verwisseld was weer geprobeerd te gaan slapen. Om 04:15uur toch de zuster maar gebeld en paracetamol gehad Ze zie als de pijn niet overgaat moet ik weer bellen. Na een uur om 05:15uur weer gebeld . De pijn wordt niet minder en kan niet slapen en dat ondanks dat ik een morfine pleister op heb. Ze gaat even kijken wat ik nog mag hebben. Even later komt ze terug. Ik krijg een morfinespuit in mijn been. Hierna ben ik toch weer in slaap gevallen. De controles waren goed vanochtend. verder vandaag veel geslapen. En omdat ik eigenlijk
vandaag een nieuwjaarsbijeenkomst had van de familie heb ik vanmiddag geen bezoek, maar dat vind ik eigenlijk niet erg. vanmiddag toch nog een rondje gewandeld. Ga op tijd slapen, want ben goed moe. vandaag is ook de pleister verwisseld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten