Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

dinsdag 5 augustus 2014

Het gaat weer niet goed!!

Maandag 4 Augustus 2014: Diëtiste!
Weer slechte nacht. Had weer last van mijn buik, maar ook onrustige medepatiënt op de kamer.
Uiteindelijk val ik rond 02:30 uur in slaap. Om 03:30 uur wordt ik toch weer wakker van de pijn. Even later bel ik de zuster en krijg oxcynorm. Daarna nog wat geslapen, maar niet veel.
Om 07:45 uur controles en medicatie. De medicatie door sonde gespoten. Om 08:15 uur hebben ze weer bloed geprikt en heb me daarna gewassen.
Om 10:35 uur is de diëtiste langs geweest: Ze gaat in de gaten houden dat ik door te weinig voeding niet veel afzwakt. Om 11:00 uur is de voeding weer verhoogd naar 42ml. Ben benieuwd?
Rond 11;45 uur komt de zaalarts langs: Leverwaarde zijn flink verhoogd. Voorlopig voorzichtig met het eten. Als sondevoeding stopt dan gaat het beter met me. Morgen MRCP.
Rond 13;00 uur krijg ik weer wat meer last van mijn buik. Heb om 16:00 uur oxcynorm gehad.

Dinsdag 5 Augustus 2014: MRCP en Flauw gevallen
En weer een slechte nacht. Weer verwarde buurman. Om 16:00 uur nog oxcynorm gehad voor de pijn. Ook heb ik weer veel last van mijn insteek. Tijdens de controles om 08:00 uur bleek mijn bloeddruk weer laag: 96/59. Me daarna gewassen. Rond 09:55 uur komt een zuster langs: infuus naar 1 liter, voeding blijft op 42ml. Moet wel 500ml water per dag door de sonde spuiten. Mag ook weer proberen te drinken. Krijg standaard iets voor de misselijkheid.
Hierna wat gepuzzeld.
Heb om 10:00 uur nog oxcynorm gehad.
Rond 11:15 uur begint de pijn weer. De pijn is behoorlijk heftig. Rond 11:25 uur bel ik een zuster. Ze gaat het na vragen. Rond 11:35 uur komt een zuster de medicatie van 12:00 uur brengen. Ik zeg dat ik meteen de paracetamol inneem, omdat ik van de pijn verga en ik al gebeld had. Ze vraagt het aan een andere zuster, die zegt heeft ie al gehad. ( ja om 10:00 uur).
Om 12:10 uur is het grote visite: Ik vertel het van de pijn. Ik krijg als nog extra medicatie. De sondevoeding wordt ook weer stop gezet. En infuus weer naar 2 liter. Zo blijven we aan de gang. Vanmiddag MRCP en misschien deze week nog leverpunctie. Bloedwaardes blijven schommelen. Van het weekend hoog en nu weer aan het zakken. Het kan de galwegen zijn of de lever zelf. Afwachten dus.
Na het bezoekuur wordt ik om 14:40 uur met rolstoel opgehaald voor de MRCP. Om 14:55 uur ben ik aan de beurt. Echt lekker voel ik me niet in de scan. Om 15:30 uur is het klaar. Ik voel me duizelig als ik omhoog kom. Na even zitten op de rand loop ik naar de rolstoel. Om 15:40 uur ben ik terug op de kamer en ben blij dat ik in bed lig. Voel me niet lekker.
Verder wat geslapen.
Om 18:00 uur ga ik met een kamergenoot even mee naar buiten. Is even fijn om buiten te zitten. Na een half ga ik weer terug naar boven. Ben blij weer boven te zijn.
Rond 19:45 uur ga ik naar de wc. Na mijn handen wassen val ik flauw ????????????????????
Als ik  bij kom bel ik de verpleging. De zuster die komt slaat alarm. Twee andere zuster halen mijn bed.
Om 20:00 uur lig weer op mijn bed terug op mijn plek. Daar worden de controles gedaan en krijg natte washandjes op mijn bult.
Rond 20:25 uur belt mijn broer en even later mijn moeder.
Rond 22:00 uur komt de dienstdoende arts lang. Krijg wek advies. Wordt vannacht om de 2 uur wakker gemaakt.
Het zit allemaal niet mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten