Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

woensdag 4 maart 2015

Neussonde

Maandag 2 Maart 2015: Voeding toestand.
Ondanks de pijn en last van linkse kant toch wat geslapen van 01:00 uur tot 03:30 uur. Daarna oxcynorm gehad. Hierna niet echt meer geslapen.
Om 08:30 uur controles. Temperatuur 37,3. tijdens verschonen van bed even op stoel gezeten en daar mijn medicatie ingenomen. Inname van de medicatie is pijnlijk.
Van 09:25 uur tot 09:45 uur me in badkamer gedoucht. was heerlijk, maar wel zwaar. Ben nu bekaf.
Rond 11:00 uur diëtiste langs geweest: Vandaag moet een beslissing genomen worden ivm mijn voeding toestand.
Om 13:30 uur is zaalarts langs geweest: Overleg met Radboud over nieuwe lijn. Volgens haar gaat het eten redelijk ??????????? ( ik neem niet meer dan 3 hapjes van wat vla en 3 hapjes salade).
Om 14:40 uur oxcynorm gehad. Verder rustig 's Middags nog onverwachts bezoek gehad. Verder wat gelezen en gepuzzeld. Rond 22:00 uur gaan slapen en nog oxcynorm.

Dinsdag 3 Maart 2015:  Waar plaatsen Nieuwe lijn
Slecht geslapen vannacht door de pijn. Kan niet lekker liggen. Om 04:00 uur oxcynorm gehad. Ik zweet me ook kwijt en heb het erg koud. Controles van 08:00 uur zijn goed. Me daarna in de badkamer aan wastafel gewassen. Blijf vermoeiend.
Om 08:35 uur medicatie en oxcynorm gehad.
Rond 12:35 uur was het grote visite: Overleg met hematologie over hoelang antibiotica. Waarschijnlijk tot 12 maart. Nog overleg met het Radboud. Daar hoor ik nog van terug. Waarschijlijk tijdelijk neussonde. We wachten af.
Verder rustig aan. Wat gelezen en gepuzzeld enz.
Om 16:00 uur zaalarts nog langs: Vandaag geen plek voor plaatsen sonde. Overleg gehad met Dr Wanten van het Radboudumc. Moet nieuwe lijn, wel hier, maar nog uitzoeken welke en wanneer?????????? Ontstekings waarden in bloed zakt langzaam. Sta morgen op de lijst voor plaatsen sonde, maar ligt aan wanneer nieuwe lijn. Dit had ik niet verwacht en ben er ook niet blij mee.
Om 17:15 uur nog oxcynorm. 's Avonds nog bezoek gehad.
Om 20:25 uur even met zuster gepraat over wat de zaalarts vanmiddag heeft gezegd. Ze vindt het ook raar. Op de overdracht van de SEH staat ook dat Radboud nieuwe lijn plaatst. Ook mijn eigen arts wil het.
Verder lekker liggen kletsen met kamergenootjes. Voor het slapen nog oxcynorm gehad.

Woensdag 4 Maart 2015: Neussonde
Niet echt geweldig geslapen. Toch een paar uur van 02:00 uur tot 04:30 uur. Om 07:40 uur uit bed ivm met verschonen bed. Krijg het meteen weer koud en ben nat van het zweet. om 08:25 uur is er bloed geprikt. Om 08:30 uur controles goed. Medicatie en oxcynorm gehad. Zuster verteld dat ze aan het eind van de dag een neus jejunomie sonde willen plaatsen en voorlopig geen lijn ivm trombose. Nou snap ik er helemaal niks meer van. Wat onduidelijk.
Me van 09:15 uur tot 09:35 uur gewassen in badkamer. Was naderhand niet lekker.
10:45 uur zuster langs: Kalium in infuus lager en het infuus mag naar 1 liter.
Om 11:15 uur diëtiste langs: Ook zij vindt het allemaal erg onduidelijk.
Rond 14:20 uur zaalarts langs: Duidelijk uitleg gehad. Er wordt wel een nieuwe lijn geplaatst. Overleg met MDL-Arts van het Radboud en MDL-Arts van het Amphia over plaatsen lijn in het Radboud. Krijg wel tijdelijke neussonde voor overbrugging tot nieuwe lijn.
Heb weer een slurf.
Om 16:00 uur brengen ze me weg naar de scopie afdeling. Bij het weg gaan nog lekker klieren met de 2 zusters. Op de scopie wordt ik kamer 2 binnen gereden. Mijn eigen MDL-Arts gaat het doen. Terwijl twee assistentes de spullen klaar leggen. Praat ik met mijn MDL-Arts. Hij vraagt wat ze nu precies gaan doen. Ik vertel hoe en wat en dat ik wil dat ze in Nijmegen de nieuwe lijn plaatsen. Hij is het daar helemaal eens. Hij ook dat ze dat beter in Nijmegen kunnen doen.
Voeding is aangesloten!
Daarna roesje gehad en gel in mijn linker neusgat. Het begin merk ik niks, maar ben al snel weer bij van het roesje. Ben blij als het klaar is. Hij zit in het rechter neusgat, want links lukte niet. Even later op gang en opgehaald. Rond 16:45 uur terug op kamer. Daar controles. Temperatuur goed. Bloeddruk laag 96/56. Daarna tot 18:25 uur geslapen. Hen nu wel een bloedneus aan linkerkant. Rond 18:30 uur bezoek.
Bloedneus is gestopt. Heb wel goed last van keel. Ook meteen medicatie van 17:00 uur nog ingenomen.
Rond 20:10 uur weer controles. Bloeddruk goed. Temperatuur 37,9. Ze meet bloeddruk aan linker arm, maar het is pijnlijk en lukt ook niet. Voortaan alleen rechterarm. Daarna medicatie 22:00 uur gehad  en oxcynorm. Nog wat gepuzzeld enz. Ook is de voeding aangesloten. Hij staat op 21ml. Rond 22:30 uur gaan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten