Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

vrijdag 6 maart 2015

RadboudUMC en Nieuwe lijn

Donderdag 5 Maart 2015: Overgeven en Naar het Radboudumc
Slechte nacht. Niet geslapen. Heel koud gehad, maar wel gezweet. Om 04:00 uur oxcynorm gehad en voeding naar 42ml.
)m 07:50 uur controles goed. Temperatuur 38,0. Om 08:15 uur medicatie en weer oxcynorm. Even later de voeding afgekoppeld en door gespoeld. En glas melk op, maar kreeg het met moeite weg. Daarna me rond 08:40 uur gewassen. Rond 10:30 uur is de temperatuur nog een keer gemeten 36,9 gelukkig.
Rond 10:50 uur is de zaalarts langs geweest: Infectie waardes zakken goed. Overleg met hematoloog gehad. Trombose spuiten gaan nog een tijdje door thuis. Overleg met Dr Wanten van het Radboudumc gehad. Ze gaan daar overleggen met de vaatchirurgie of weer nieuwe lijn of iets anders ivm zo snel achter elkaar lijninfectie en bloedstolsel. Ze is blij dat er wat voeding nu binnenkomt. Dus weer afwachten!  Daarna is er om 11:00 uur weer bloed kweekjes afgenomen. Om 12:15 uur met de lunch bouillon, melk en paar hapjes yoghurt. Het valt niet goed. Heb sinds vanochtend ook wat meer last linkse zij en buik. Om 12:30 uur naar wc geweest en daar overgeven.
Om 13:30 uur is de zaalarts er weer: Ze heeft heen en weer contact gehad met Nijmegen. Wordt morgen overgebracht naar het Radboudumc. Wordt om 11:00 uur op de heelkunde verwacht. Moet vanaf 00:00 uur nuchter blijven. In Nijmegen zal men op de chirurgie met de Mdl overleggen over het verdere verloop. Krijg vanmiddag nog vaatfunctie onderzoek.
Ben om 15:00 uur met rolstoel opgehaald voor onderzoek. Alle pompen moesten worden overgezet. Rond 15:10 uur was ik in de onderzoekkamer. Daar plaats genomen op de behandeltafel. Shirt uit.
Ze heeft eerst met echo apparaat naar rechter kant hals, borst, arm en oksel gekeken. Af en toe kneep ze in mijn arm en ik moest af en toe inademen en vasthouden en uitademen. Daarna heeft ze nog aan linker kant gekeken, maar dat was erg gevoelig. Dit verslag wordt door gestuurd naar Nijmegen. Was om 15:45 uur klaar en rond 16:00 uur weer op de afdeling. Omdat het lang duurde voor ze de pompen kwamen overzetten. Heb ik het maar zelf gedaan. Hierna meteen wat spullen in tas gedaan voor morgen en de rest in de koffer. Koffer komen ze vanavond ophalen.
17:00 uur medicatie. Geen trombose spuit ivm OK morgen. Rond 17:40 uur voeding naar 52ml. Met bezoek zijn er wat spullen opgehaald. Die komen ze zondag weer naar Nijmegen brengen. Om 20:25 uur controles. Temperatuur 38,1.

Vrijdag 6 Maart 2015: Radboudumc en OK
Een paar uurtjes geslapen. Niet veel. Om 00:15 uur Sondevoeding stop gezet en doorgespoeld.
Rond 07:50 uur zaalarts langs geweest om me succes te wensen in Nijmegen. Om 08:00 uur controles goed. Temperatuur 37,4. Rond 08:30 uur medicatie gehad en oxcynorm gevraagd. De Ambulance komt me om 09:30 uur ophalen. En ze gaan spullen halen om de hechting ( van het verwijderen lijn) in mijn hals eruit te halen. Rond 08:45 uur Oxcynorm gehad en is de hechting eruit gehaald door een leerling. tussendoor lol hebben met de zusters of ik wel goed verzekerd ben en zo. Ben me daarna gaan wassen in de badkamer.
De ambulance
Onderweg naar Nijmegen
Rond 09:15 uur klopt de zuster op de deur met de vraag of ik al klaar ben. Ben net klaar. Blijk de ambulance er al te zijn. Snel de laatste spullen in de tas. Daarna op de brancard en rond 09:25 met Ambulance 20-442 op weg naar Nijmegen.


SEH Radboudumc
Om 10:40 uur zijn we bij de SEH van het Radboudumc. 5 minuten later zijn we op afdeling C751 heelkunde. We moeten even wachten, want kamer is nog niet vrij. Snel wordt de kamer vrij gemaakt,
schongemaakt en nieuw bed erin. Rond 11:00 uur wordt de kamer opgereden. 5/47 eenpersoonskamer. Een hele luxe kamer. Als ik op bed lig wordt er meteen bloed geprikt en de medicatie doorgenomen. Om 11:15 uur opname gesprek en controles bloeddruk 105/63 en Temperatuur 37,4.
Om 11:40 uur gesprek met 2 co-assistenten. Rond 12:00 uur voeding assistent: samen met haar via het computer scherm eten besteld.

De kamer.

Rond 12:15 uur is de zaalarts langs geweest: Gaat  aan amphia beelden opvragen van het vaatonderzoek. Sta op spoedprogramma. Kan pas vanavond laat, maar ook tussendoor en zelfs pas morgen. Om 12:50 uur paracetamol en oxcynorm gehad. En controles bloeddruk 100/56 temperatuur 37,3. Verder wachten.
Om 14:10 uur komt zuster langs om OK spullen klaar te leggen zoals extra deken. De hickmannkatheter. Mag ook meteen het OK jasje aandoen.
Lekker bezig op het computerscherm.
Om 14:30 uur hebben ze weer bloed geprikt. Linkse arm lukt niet, dan maar rechter arm. Infuus staat niet aangesloten. Verder wat gepuzzeld en maar afwachten.

Ben er weer klaar voor.
De hickmann katheter.
Rond 18:00 uur komt zuster het infuus weer aansluiten. Zout met kalium. En ook meteen de antibiotica. Krijg ook meteen me medicatie en als extra oxcynorm. Wordt vanavond nog geholpen en ga waarschijnlijk morgen  over naar de Mdl afdeling.
Bijschrift toevoegen
Om 20:30 uur komen ze me ophalen, mag naar de OK. Extra deken op bed en op weg. Rond 20:45 uur ben ik op de verkoeverkamer C1 bed 5. Het is even wachten. Er lig nog een persoon op de verkoeverkamer, maar die gaat zo terug naar afdeling. En nog iemand op de OK en daar is het op wachten. Even later wordt die persoon de verkoeverkamer opgereden en komen ze mijn ophalen.


Rond 21:00 uur op OK2. Daar plakkers er op enz. Vragenlijst afgewerkt. Hierna op OK tafel.
Om ongeveer 21:10 uur zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Rond 22:00 uur wordt ik wakker op de verkoeverkamer. Lig er alleen. Heb veel pijn en erg koud. Krijg paracetamol en dipiloor( morfine) via het infuus. En zetten een soort kachel boven het bed.
Rond 22:55 uur ben ik terug op de kamer. Daar medicatie en de antibiotica.
Hoop dat ik wat kan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten