Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

zondag 20 september 2015

Na de vakantie

Vrijdag 11 September 2015: Rustig aan
Heerlijk geslapen, was ook wel goed moe. Vanochtend de koffer opgeruimd en vanmiddag nog wat boodschappen gedaan. Verder niet veel gedaan. Lekker op de bank de post door genomen en rustig aan. Ben 's avonds rond 21:00 uur al naar bed gegaan. Was zo moe en had geen fut meer.

Zaterdag 12 September 2015: Spiridon en Ma
Weer goed geslapen. Ben ook de pijnmedicatie weer aan het verminderen. gebruikte op vakantie de morfine extra en bouw die nu weer af. Ben vanochtend bij A.V. Spiridon koffie wisten drinken. Was leuk. Daarna naar Ma toe. Waar ook mijn broer met zijn kindjes was. Even later kwamen ook mijn zus en zwager. Was erg gezellig. Wat spelletjes gedaan enz. Ben rond 19:30 uur naar huis gegaan, merkte dat ik weer moe werd. Heb me thuis aangesloten en lag er rond 21:00 uur weer in.

Zondag 13 September 2015: Open Monumentendag
Ben vandaag met mijn zus en zwager naar de Open monumentendag hier in Breda geweest. We zijn lekker te voet gegaan en zijn zo wat Monumenten af gegaan. Zoals het oude brouwhuis van de brouwerij. De Faamfabriek, Limonadefabriek, watertoren enz. was erg gezellig. Ook vandaag op tijd er in gegaan, want morgen dagje Efteling.



Maandag 14 September 2015: Efteling
Rond 09:00 uur wordt ik op gehaald door mijn maat ( omdat mijn maat nog een kaartje voor de Efteling had heeft hij een nog een kennis mee genomen. Deze is nog nooit in de Efteling geweest). Rond 09:30 uur zijn we in Kaatsheuvel bij de Efteling. We gaan bij het hek vlakbij bij het spookslot staan, zodat we  snel bij de Baron 1898 zijn.


Om 10:00 uur gaat de poort open en lopen we naar de Baron 1898. Na 15 minuten wachten zijn we aan de beurt en voor herhaling vatbaar, maar dat wist ik van te voren al. ( in het heidepark in Duitsland staat de krake ook een dive coaster en gebouwd door het zelfde bedrijf als de baron 1898).
Omdat we het niet zeker weten of het wel droog blijft. Gaan we daarna in de bob (15 minuten wachten) en daarna in de Pirana ( konden we meteen in). Hierna zijn in de Fata Morgana gegaan ( wachttijd 10 minuten) en kan de kennis even bijkomen van de eerste attracties.
Hierna lopen we terug naar ruigrijk en gaan in  Joris en de draak. ( hier moeten we wat langer wachten 20 tot 25 minuten). Als we binnen in de wachtrij staat gaat het regen, maar op het moment als we in de attractie zitten is het weer droog. Hierna in de vliegende hollander ( wachttijd 15 minuten). Tijd voor de Python. Ook korte wachttijd en daarna hup in de Halve Maen ( kunnen we meteen in). De kennis krijgt toch wel wat last van al die heftige attracties. Hierna lopen we naar het reizenrijk. Onderweg vertellen we de kennis het een en ander. we vertellen over de Gondoletta en de Pagode ( die is helaas in onderhoud. Op het plein ban het carnaval festival ( die helaas ook dicht is) houden we even pauze. Om daarna meteen weer verder te gaan en wel met de vogel rok.




Daarna lopen we door het land van laaf en Anton pieck plein. Hierna is villa volta aan de beurt ( we kunnen er meteen in), maar dit is te veel voor de kennis.
Dus hierna maar even wat rustiger. Dus eerst maar de droomvlucht ( wachttijd 10 minuten). Was voor mijn ook lang geleden geweest dat ik hier in ben geweest!.
Daarna lopen we langs het stoomcarrousel en diorama.
Hierna gaan we rondje sprookjesbos doen( even redelijk snel door heen lopen, maar ja bij een rondleiding door de Efteling hoort het er wel bij).
Als we uit het sprookjeskomen kijken we of er nog plek is voor de parkshow Raveleijn en yes er is nog plek. We hebben nog een half uur en lopen even naar het Efteling museum en daar hebben we een leuk gesprek met een medewerker die al meer dan 30 jaar in de Efteling werkt. Was erg leuk. Daarna gaan we naar de parkshow. Ik had de parkshow ook nog niet gezien, maar de moeite waard.
Hierna gaan we eerst naar panda droom ( geen wachttijd). Als we buiten komen regent het pijpenstelen. Toch maar even de paraplu. We lopen door naar het spookslot.
Als we uit het spookslot komen is het weer droog, omdat het toch weer droog is gaan we nog een keer voor de Baron 1898. Alleen de kennis gaat niet nog een keer. Ook deze keer een korte wachttijd.
Om de dag af te sluiten gaan we nog een keer in de bob. Daarna terug richting Breda. Waar we nog gaan eten, maar dat had ik beter niet kunnen doen.
Het was een leuke dag en heb erg genoten. Was wel weer blij met mijn pufje.

Woensdag 16 September 2015: Zwemmen
Gister niet veel gedaan. Was niet lekker en erg moe na maandag. Had ook slecht geslapen.
Vannacht beter geslapen. Als ik nog bed lig belt mijn maat op met de vraag of ik zin heb om te gaan zwemmen. JA dus. Ik doe verder rustig aan.
Rond 12:15 uur rij ik naar Made naar mijn maat en daarna rijden we naar Den Bosch om bij het Sportiom te gaan zwemmen. We waren daar rond 13:00 uur. Het was erg leuk en drukte viel redelijk mee. Veel kinderfeestjes, maar ook wel leuk met die kinderen. In de wildwaterbaan met banden vinden  het erg leuk als je een extra zetje aan ze geeft. Ik had wel veel bekijks, maar van kinderen kan ik het wel hebben. Bv staat een groepje voor je in de rij van de wildwaterbaan hoor je ze tegen elk kaar roepen heb je dat gezien. Er komt een slang uit het been van die meneer en die meneer heeft veel navels. Ach het zijn kinderen en dat deden wij ook.
Het was een leuke middag en we hebben het redelijk rustig aan gedaan. Gewoon lekker hangen in het water of bubbelbad en af en toe van de glijbanen.
Bij mijn maat nog even gezorgd dat ze weer digitale tv hebben.
Eenmaal thuis heb ik weer weinig puf. Ik maak meteen de voeding klaar een sluit me aan. En ga daarna nog wat tv kijken, maar wordt rond 23:30 uur wakker op de bank. In slaap gevallen dus.

Donderdag 17 september 2015: Collecteren tegen spierziekte
Vandaag overdag niet veel gedaan. Omdat ik vanavond ga Collecteren tegen spierziekte.
Vorige week vroeg een  nicht van me via Facebook mensen om op donderdagavond te collecteren in het centrum van Breda voor Prinses Beatrix Spierfonds. Ik hoefde daar niet lang over na te denken. Als ik op deze manier kan helpen, dan graag.
Mijn nicht heeft een dochter met een spierziekte.
Ben rond 17:45 uur richting de stad gefietst. Ik kwam mijn nicht, haar man en nog twee anderen daar tegen en zijn we naar grote markt gelopen. We hadden daar bij de kerk afgesproken. Daar krijgen we onze spullen en daarna lopen we naar onze plekken. Ik sta samen met iemand uit de straat van mijn nicht. We staan aan het begin van de winkelstraat. Het was erg leuk en gezellig. Het was gelukkig wel droog, maar het was wel best koud. Rond 20:30 uur zijn we weer terug gelopen naar de grote markt. Daar hebben we nog wat gedronken. En daarna naar huis. we hebben ruim 1000 euro opgehaald. Was rond 22:00 uur thuis. Had van te voren al de voeding klaar gemaakt. Hoefde me dus alleen aan te sluiten en de bloed verdunner toe te dienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten