Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

vrijdag 5 december 2014

ERCP en Onverwachts naar Huis

Donderdag 4 December 2014: ERCP
Goed geslapen door slaap medicatie. Rond 07:00 uur wel met meer pijn wakker geworden. Om 08:10 uur is er bloed geprikt. De controles om 08:35 uur waren goed. Ook is de voeding stop gezet ivm onderzoek. Medicatie en meteen oxcynorm gehad. De oxcycontin is verlaagd van 10mg naar 5mg. Dat merkte ik al, want heb sneller oxcynorm nodig.  Om 09:05 gewogen 68,6kg. Me om 09:40 uur gewassen.Om 10:25 uur komt zuster een infuus prikken, maar dat lukte niet. De vaten zijn moeilijk te zien door weinig voeding en vocht. Ze gaat lab bellen om te laten prikken. Om 11:05 uur heeft lab een infuus geprikt. Om 11:50 uur medicatie gehad en klysma klaar gelegd. Ze plaatsen hem pas na de ERCP. Rond 12:00 uur zaalarts langs geweest: Gehad over dat buikpijn nu minder is sinds voeding eraf is. Moet insteek bij verschoning aan verpleging laten zien. Heb wat uitslag op buik en rug. Ze heeft de buik nog gecontroleerd. Verder afwachten ERPC. Om 13:45 uur is er nog een keer bloed geprikt. Om 15:00 uur is er een zakje antibiotica aan het infuus gehangen. Rond 15:05 uur wordt ik weg gebracht naar de rontgen. Daar aan gekomen mag ik meteen naar binnen. Daar ga ik op de behandeltafel zitten. Krijg eerst keeldrankje en verdoving. Hierna mag ik op mijn linkerzij gaan liggen. Krijg zuurstof en meter aan vinger. Even later komt de arts. Hij vertelt wat er gaat gebeuren. Dan wordt pijnstiller en roesje toegediend. Even later val ik in slaap. Vlak voor het einde kom ik wat bij. Even later zijn ze klaar en mag mondring er uit. Het bed wordt gehaald en mag terug op bed gaan liggen. Als ik naar de gang wordt gereden komt net de verpleging al aan om me op te halen. De assistent legt aan verpleging uit wat er is gebeurt: Galwegen schoon, biopten genomen en papil van vater vergroot. Was weer verdikt. Was om 16:15 uur terug op de afdeling. Daar werden meteen de controles gedaan. Waren goed. Krijg daarna zetpil ( nieuw protocol). Ik vraag wat dat voor is.  Is ivm kans op alvleesklierontsteking een diclofinac zetpil. EEN WAT! Godverdomme!!! Mag ik niet hebben! Ze gaat advies vragen. Even later komt zaalarts en zuster terug. Ze probeert hem nog uit te halen. Dat lukt niet. Daarna proberen ze de klysma met water. Daarna moet ik op de po. Even later komt ze terug. Er is gelukkig wat uitgekomen. Krijg ook nog iets tegenallergie reacties. Gadaarna wat slapen.
Om 20:30 uur nog controlles. goed. Pijn bovenbuik na onderzoek. Infuus mag eraf.
Rond 20:50 uur is er nog eens bloed geprikt.

Vrijdag 5 December 2014: Onverwachts naar Huis!!!!!
Redelijk goed geslapen. Om 04:00 uur oxcynorm gehad. Om 08:15 uur is er bloed geprikt. Rond 08:25 uur zijn de controles gedaan. Bloeddruk wat laag 99/62 rest goed. Last van bovenbuik pijn 7 en onderbuik en insteek 2, maar ja de voeding staat ook uit. Gisteravond ook nog ontlasting gehad, maar wel dun en groen. Om 09:05 uur fysio langs geweest: maar ik doe het wel zelf. Me even later lekker gedoucht en weer gal over gegeven in de badkamer. Rond 09:35 uur zuster gebeld ivm misselijkheid en via het infuus er wat voor gehad. Om 10:20 uur gewogen 67,9kg. Rond 10:45 uur 2 keer de gang op en neer gewandeld. Om 11:15 uur is de voeding weer aan gesloten. Rond 11:45 uur is de zaalarts langs geweest: ERCP galwegen goed. Papil v vater vergroot en schoon gemaakt. Leverwaarde zakken langzaam. Hij gaat met MDL arts overleggen over hoe en wat. Of men hier nog wat kan doen en overleg met uroloog ivm katheter.
Daarna verder rustig en maar afwachten.
Om 13:45 uur is de zaalarts weer langs geweest: Hij heeft overleg gehad met mdl arts. Het komt er op neer dat ze niks kunnen doen op dit moment en ik dus naar huis kan en dan over 2 weken op de poli. Als dan geen voorruitgang, dan naar Nijmegen. Ik laat duidelijk merken dat ik hier niet mee eens ben en dat thuis de voeding alleen maar lager gaat, omdat ik dan wat kan slapen. Hun zien geen probleem betreft sonde. En zien er niks in om een nieuwe te plaatsen. Dit valt erg tegen. Heb het even goed moeilijk. Mijn moeder doet even het gordijn dicht.  Ik heb het idee dat ze me aan het lijntje houden. Ben behoorlijk pissig.
Heb ook weer meer last van onderbuik en bel rond 14:05 uur de zuster voor oxcynorm. Ik vraag ook of de diëtiste vandaag nog langs kan komen. Rond 14:30 uur komt zuster weer langs: De diëtiste zit nog op de poli, maar dat gevraagd wordt of ze nog langs komt, want ze komt toch nog naar de afdeling.
Om 14:45 uur komt de zaalarts weer langs: Krijg excuses ivm zetpil gister. Als de diëtiste is langs geweest mag ik naar huis. Laat nog een keer duidelijk weten dat ik hier niet mee eens ben en dat ik zo weer terug ben.
Rond 15:00 uur is de diëtiste langs geweest: Er blij mee is ze niet, maar ze snapt het aan de andere kant wel. Wel kan ze andere voeding geven de peptamen HN. Alleen met het vocht kan ze niks doen. Ze gaat nog even langs arts ivm dat afspraak pas over 4 weken staat ipv 2 weken. Over 1,5 week belt ze me op. 
Ik ga onder tussen kijken of ik vervoer kan regelen. Ook pak ik ondertussen mijn spullen in.  De verpleging staan ook raar te kijken dat ik naar huis mag, maar ze kunnen niks doen!
Rond 17:50 uur komt een neef me ophalen. Hij brengt eerst al wat spullen naar de auto. Ondertussen halen ze mijn infuus eruit. Krijg ik de recepten mee. Ook geven ze wat voeding voor de eerste dagen mee en katheterzakken. Daarna is mijn neef terug. Bedank de zusters en ga dan weg. Eerst nog even langs apotheek en dan richting huis. Om 18:40 uur ben ik thuis. Daar zet ik wat spullen in mijn auto. En rij daarna heel voorzichtig naar de Rijen.
Ben rond 20:00 uur bij ma. De buren hebben ma geholpen om het bed in de woonkamer te zetten. Ik ben blij op bed te liggen. Ben benieuwd hoe lang ik het thuis ga uit houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten