Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

woensdag 3 december 2014

Jeuk, medicatie en het blijft het zelfde

Maandag 1 December 2014: Jeuk
Slechte nacht gehad. Niet geslapen ivm pijn en jeuk. Om 00:45 uur zuster gebeld ivm enorme jeuk. Ze gaat overleggen. 5 minuten later komt de zuster terug: ik moet het even aankijken. Als het niet minder wordt komt arts langs. Zuster kijkt ook nog even naar de huid. Die rood is van het krabben. Als het over een half uur niet over is moet ik bellen. Rond 01:20 uur zuster weer gebeld. Ze had al naar arts gebeld en heeft al een tablet bij tegen de jeuk. Als het niet helpt moet ik bellen. Rond 02:20 uur naar de wc geweest. Daar niet lekker geworden. Zit op een kruk leunend aan de wastafel. Zuster gebeld. Ze roept haar collega. Samen ondersteunen ze me en brengen me terug naar bed en doen daar het gordijn dicht. Als het niet gaat moet ik bellen. Om 06:00 uur zuster gebeld ivm pijn en oxcynorm gehad. Rond 06:30 uur begon de jeuk weer. Om 08:00 uur even uit bed, zodat ze het bed kunnen verschonen, maar ben blij als ik weer in bed lig. De controles van 08:15 uur waren goed. Ben om 08:50 uur gewogen 68,1kg. Heb me rond 09:00 uur op bed gewassen. Een zuster heeft mijn rug even gewassen. Mijn rug is rood van het krabben. Rond 09:45 uur fysio langs geweest: Of ik een rondje ga lopen. Ik uitleggen dat ik bekaf ben na 4 nachten geen slaap.Veel pijn heb. Me net heb gewassen met moeite. Vannacht met hulp terug naar bed. Nee ik moet lopen dat is beter. Dat weet ik ook wel, maar het moet wel kunnen. Ik wil wel, maar het gaat nu niet. Heb om 10:55 uur zuster gebeld ivm pijn en oxcynorm gehad. Rond 11:15 uur zaalarts langs geweest: Gaat lab nakijken betreft lever en nieren. Misschien dat daar de jeuk van afkomt. Zalf voor insteek stopt, want heeft geen effect. Ze heeft naar buik en insteek gekeken. Overlegt met pijnpoli of de jeuk van de pijnmedicatie af kan komen. En of die dan gestopt kan worden. Ze doen toch niks. Heb er alleen maar last van. Ze gaat met arts over de uitslag van de mrcp hebben. Rond 11:30 uur zijn bloed komen prikken. Om 12:15 uur zuster gebeld. Pijn trekt niet weg. Ze moet met arts overleggen omdat ik aan max zit van de pijnmedicatie. Om 12:45 uur uiteindelijk weer oxcynorm gehad. Om 13:00 uur is de zaalarts nog langs geweest: MRCP zag er goed uit. Was niks veranderd vergelijken met eerdere mrcp's. Urine onderzoek ook goed. Nieren ook. Om genoeg vocht binnen te krijgen willen ze de sonde voeding verhogen naar 84ml. En kijken of pijn erger wordt of niet. En pijnpoli wordt nog eens ingeschakeld. Ik ben er niet mee eens, maar we zullen het proberen. Rond 16:30 uur de medicatie gehad en meteen oxcynorm gevraagd. Ze zijn bezig met iets voor de jeuk. Waarschijnlijk iets voor de nacht. Heb om 18:45 uur de zuster gebeld ivm de buikpijn die erger wordt. De voeding gaat weer naar 63ml. Als er iets is moet ik bellen.  Het schiet allemaal niet erg op.

Dinsdag 2 December 2014: Verandering medicatie
Weer slecht geslapen door de pijn. Om 00:15 en 05:50 uur oxcynorm gehad. De controles om 08:15 uur waren goed. DE lyrica is gestopt en krijg 2 keer per dag travegyl voor de jeuk. Om 08:40 uur weer gewogen 68,4kg. Me om 08:45 uur weer eens in de badkamer gewassen. Lekker gedoucht. Was erg vermoeiend, maar wel heerlijk. Om 11:45 uur was het grote visite: Ze willen nog een ERCP doen. Om te kijken of de gal goed door loopt. De pijnpoli wil medicatie stoppen, omdat als je zoveel slikt de werking minder wordt. Men wil zo kijken of het probleem wordt geholpen. Ik heb mijn vraagtekens erbij. Rond 12:10 uur even een stukje op de gang gelopen. Verder bezoek gehad, gelezen, gepuzzeld enz. Om 19:55 uur nog een stukje op gang gewandeld.

Woensdag 3 December 2014: blijf het zelfde
Weer niet geslapen door de pijn. Om 00:45 en 05:35 uur oxcynorm gehad. Controles goed. Zuster schrijft op dat ik weer niet geslapen heb. Gewogen 68,6kg. Rond 08:50 uur me lekker gedoucht. Daarna insteek verzorgd. Om 11:00 uur is de zaalarts langs geweest: Kijken voor de pijn. Morgen ERCP. Hij kijkt voor weer eenmalig slaapmedicatie. Rond 11:45 uur stukje op de gang gewandeld. Kwam halverwege fysio tegen. Ik was hem voor. Om 15:05 uur diëtiste langs geweest: Machtiging verlengd voor sorgente. Als vrijdag verder niks bekend is gaat ze aangeven van de prikkeling van de sonde en misschien verplaatsing een optie is. Om 16:20 uur weer een stukje gewandeld. Rond 19:45 uur komt zuster vragen voor drinken. Ze komt even bij me zitten en praten over hoe het gaat. Als het met de pijn niet gaat ( heb vandaag alweer een paar keer oxcynorm gehad) moet ik dat aangeven, Dan gaat ze overleggen met arts over evt dipiloor, zodat ik wat kan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten