Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

woensdag 3 juni 2015

Uitzicht dal en Alpe d'huzus

Dinsdag 2 Juni 2015: Mooie omgeving en kaarsen
uitzicht over het dal
Na het ontbijt zijn we een mooie route met de auto gaan rijden. Via bergweggentjes waar we onderweg veel fietsers en wandellaars tegenkwamen en waar we prachtig uitzicht hadden over het dal waar onze camping ligt. 


uitzicht bocht 9






























Bij het dorpje Villard Reculas hebben we heerlijk op een bankje zitten genieten van de omgeving. Echt een plek waar je heel de dag kan blijven zitten. Vandaar zijn we via een heel smal bergweggentje naar Huez gereden. Deze weg is in de winter dicht. Bij elke bocht moet je toeteren, omdat je niet kunt zien wat er aankomt en je niet overral kan passeren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bij Huez wat op en neer gelopen over het gedeelte waar we donderdag zelf lopen.
Hierna zijn we naar beneden gereden. Bij bocht negen nog even gestopt. Je hebt daar een mooi overzicht van de bochten daar voor. Hierna naar Le Bourg-d'Óisans gereden.


 Eerst bij het startplein geweest. Daar eerst de stickers voor de kaarsen gekocht en die beschreven. Ook hebben Mariëlle en ik 2 harten versierd en aan de hartenmuur opgehangen namens Kami en Tano. En daarna nog alle drie een vlaggentje beschreven. Deze vlaggentjes worden boven de finish gehangen. We zijn ook nog in de winkel geweest, maar er was niet veel.




Hierna zijn we het dorp ingegaan. Waar we lekker op een terras hebben gezeten en ijsje op hebben. En het is een en al Nederlands wat je hoort. En de fietsen winkels hebben het druk.
Daarna nog wat boodschappen gedaan. Terug op de camping gegeten. Me daarna aangesloten.


 En daarna weer naar het dorp waar een Nederlandse/Franse avond werd gehouden.



Het begon met een optreden van Franse schoolkinderen die zongen. Daarna was het woord aan de burgemeester enz. Tijdens de pauze was er gratis drinken ( die je gewoon zelf inschonk) en hapjes. Hierna waren er nog wat optredens van Maarten en Peter en Pater Moeskroen. Hierna terug naar de camping en naar bed.







Woensdag 3 Juni 2015: Alpe d'huzus
Na het ontbijt vertrekken we richting het dorp. Waar we vandaag met de auto de Alpe d'huez beklimmen. ( moet we morgen heel dat eind omhoog) Ik denk dat ik morgen lekker bij het zwembad ga liggen. hahahah!
Eenmaal boven lopen we naar Palais des Sports. Daar halen we onze starnummers op. Startnummer!, de laatste keer dat ik een startnummer had was bij mijn laatste marathon zeeland in 2009.










Hierna zijn in de winkel wisten kijken. en niet alleen kijken maar ook kopen. Een poloshirt, windjack en bidon gekocht. Hierna zijn we bij de finish van de alpe d'huzussers wisten kijken. Wat een beleving. Wat een saamhorigheid. vreemden worden vrienden. Na een tijdje gaan we ergens op een terras zitten.
Vanuit daar kunnen we nog wat zien en horen. En dan ineens au, Shit gestoken op mijn voet. Het bloed meteen.  Mijn zus heeft medicatie bij hiervoor. Ik neem het maar in. Nu maar hopen dat het niet dik wordt of zo.
Groepsfoto
 
Na een tijdje lopen we richting de finish waar een groepsfoto wordt gemaakt, maar dat loopt niet helemaal goed. Na een tijdje gaan we verder. Het duurde te lang en je staat midden in de zon. Hierna gaan we met de auto terug naar beneden waar we nog boodschappen doen. Terug op de camping nemen mijn zus en ik nog een frisse duik in het zwembad. Hierna even lekker douchen.  Daarna is het tijd voor onze pasta party. Rond 21:00 uur gaan we naar bed. De wekker gezet op 03:30 uur.
De voet is niet meer dik geworden. Gelukkig!
Pasta party
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten