Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

zaterdag 14 maart 2015

DE SONDE

Vrijdag 13 Maart 2015: Plaatsen Neussonde
Goed geslapen. Had op advies van de zuster maar een inco aangedaan, en dat was maar goed.  Ik heb mijn nachtrust hard nodig. Tot 07:00 uur geslapen. Controles om 08:15 uur goed. Wel weer verhoging 37,9. Om 09:10 uur zelf de TPV afgesloten. Me van 10:45 uur tot 11:05 uur gewassen. Als ik net en wel terug op bed ben sta ineens het vervoer bij me bed om me weg te brengen. Ik snap er niks van. Ik zeg dat ik pas om 13:00 uur weg moet. Hij gaat naar de verpleging. Die ook van niks weten. Blijkt het om een vaatonderzoek te gaan van mijn rechterarm. Terwijl komt zaalarts langs. Ze komt straks wel terug.
Ben om 11:30 uur in de wachtruimte bij de poli vaat chirurgie gebouw C. Om 11:55 uur ben ik aan de beurt en wordt naar behandelkamer 105 gebracht. Daar vaatonderzoek van rechterarm Eerst gewoon en daarna gestuwd. Rond 12:10 uur terug in de wachtruimte. 5 minuten later opgehaald en terug naar de afdeling gebracht. Even rusten!
Slurf!
Om 12:55 uur wordt ik weer opgehaald voor de neussonde. Rond 13:05 uur op de scopie afdeling D1. Daar op voorbereiding kamer geplaatst. Het is druk en het loopt uit. Om 13:45 uur wordt ik opgehaald en naar scopie kamer 3 gebracht. Daar worden wat vragen gesteld en afgesproken dat ik roesje krijg.  Rond 14:00 uur is de MDL-Arts er. Die stelt nog wat vragen. Er wordt een speciale dunne sonde ingebracht. Daarna bed plat en ik op mijn linkerzij. Hierna roesje in infuus gespoten en mondstuk in??????. Daarna beginnenze. Het valt erg tegen. Roesje werkt niet. Ze doen het via de mond. Het is verschrikkelijk. Rond 14:40 uur zijn ze klaar en mag naar de uitslaapkamer, maar die ligt vol. Dus wordt ik op de voorbereiding kamer gezet. Daar aangesloten aan de apparatuur. Ik ben klaar wakker. De bloeddruk blijft schommelen en is laag. ( 75/38, 80/41, 85/43 tot 94/49 en van laag naar hoog en dan weer laag) Dit is het enigste wat ik merk van het roesje.Ze zetten het hoofdeind wat hoger, maar werkt niet. Rond 15:45 uur wordt ik door de verpleging weer opgehaald en naar de afdeling gebracht. Ben rond 15:55 uur terug op de kamer.

Bijschrift toevoegen
Om 16:05 uur komt zaalarts langs: Ze had me tussen 12:00 uur en 13:00 uur net gemist. Heb verteld hoe het verlopen was. Ze gaan langzaam opbouwen. Per dag 0,5 liter. Vannacht gaat de TPV er ook nog aan, want krijg anders te weinig.Vanaf morgen alleen sonde voeding. Moet proberen het 4 dagen vol te houden. Hierna kan ik dan naar huis, wat ook de uitslag is. Ze beidt de excuses aan wat betreft het vaat onderzoek. Gehad over mijn verhoging elke keer. Waarschijnlijk nog steeds veroorzaakt door de infectie, vandaar ook nog 4 weken antibiotica oraal.
Om 17:00 uur medicatie en meteen oxcynorm gehad. Van het eten bijna niks op. Rond 17:30 uur is de sonde voeding aangesloten. Maar na een halve minuut gaat de pomp al af. Zuster gebeld. Kraantje stond niet goed. Maar naar halve minuut weer en dat ging nog even door.  Toen toch maar doorspoelen, maar lukt niet. Met verschillende spuiten via spuitpunt, maar ook rechtstreeks opsonde lukt niet. Er staat enorme druk op. Ze bellen de dienstdoende MDL-Arts. Die belt terug. De zuster probeert het ondertussen nog een paar keer. En het lukt even dat het makkelijker gaat, maar uiteindelijk gaat het weer niet.
Rond 18:45 uur komt zuster langs: Arts heeft gebeld. Ze moeten de sonde 5 cm terug trekken en dan weer proberen door te spoelen. Helaas werkt niet. Geen sondevoeding. Morgen komt MDL-arts langs voor wat nu.
Om 19:00 uur wat gedronken en peperkoek op. Om 20:45 controles bloeddruk 97/52. Rest goed. Rond 21:00 uur de TPV weer aangesloten.

Zaterdag 14 Maart 2015: De sonde
Goed geslapen tot 07:00 uur. Om 08:30 uur is er bloed geprikt. Daarna controles temperatuur 37,2 en bloeddruk 98/56. Hierna probeert zuster nog een keer de sonde door te spoelen met verschillende spuiten. Laten weken met natrium infuus oplossing, maar helaas het werkt niet. Me om 10:30 uur gewassen.
Rond 11:40 uur MDL-Arts langs geweest: Sonde weer stukje terug getrokken, maar helaas helpt niet. Er blijft te veel druk op staan. Er wordt een foto gemaakt.
Het is een lange slang!
Om 11:55 uur in rolstoel met zuster naar de röntgen voor buikoverzicht. Om 12:10 uur was ik weer terug.  Om 13:45 uur controles ze zijn goed. Daarna de TPV afgesloten. Hierna zuster langs: Radioloog heeft gebeld: de sonde ligt gekruld, maar kan nog een stuk terug getrokken worden. De zuster trekt hem uiteindelijk 35cm terug en hij doet het. Ze gaat arts bellen, want het is nu de vraag waar ie nu ligt.
Rond 14:35 uur  weer in rolstoel met zuster naar de röntgen voor buikoverzicht. Rond 14:50 uur terug. Daarna rustig aan. Rond 16:00 uur was het bezoek er.
Rond 17:00 uur zuster met de medicatie. Sonde zit goed en mag aangesloten worden. Maar weer gaat de pomp meteen af. Daarna weer proberen door te spoelen, maar staat weer veel druk op. De zuster snapt het niet. Ik ook niet. Hij ligt goed! Hij staat nu uit. de zuster komt er nog op terug.
Rond 18:00 uur zuster terug en nog een keer geprobeerd, maar lukt niet. Morgen meer.
Om 19:30 uur in de TPV-kamer zelf de TPV aangesloten. Verder rustig en ben op tijd gaan slapen. Wat een dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten