Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

zondag 12 juli 2015

Wat een nacht en Dag

Zaterdag 11 juli 2015:  Het gaat nog steeds niet lekker.
Wat een nacht. In het begin wat weg gedoezeld, maar niet echt slapen.  Rond 01:30 uur komt zuster kijken. Was behoorlijk warm en zweterig. Even later Controles: Bloeddruk laag 99/56 en Temperatuur 39,9.  Ze gaat arts bellen.
Rond 03:00 uur staat er een chirurg met zuster bij mijn bed met de mededeling dat de lijn er nu meteen uit moet. Ik wordt te ziek en ze maken zich zorgen dat om de rest van mijn lichaam.
Na 2 verdovingspuiten en heel wat getrek om de cuf los te snijden is de hickmannkatheter er na een kwartier er uit. Het viel behoorlijk tegen.  Daarna meteen met hulp van zuster een ander shirt aan gedaan, want deze was helemaal nat van het zweet.




Lijn er uit!
  Daarna toch nog wat geslapen.
Rond 08:15 uur is de zuster van de dag dienst er voor de medicatie. Om 08:40 uur komt ze bloed prikken. en daarna de controles: bloeddruk 110/64, zuurstof 96, pols 82 en Temperatuur 39,1.
Om 09:10 uur krijg ik Antibiotica bolus via het infuus. Me daarna op rand van bed wat gewassen.
Hierna wat geslapen.
Om 12:00 uur weer Antibiotica bolus via het infuus en zakje antibiotica aangehangen. Moet half uur inlopen.
Om 12:30 uur is Arts langs geweest: Ze gaan over op andere Antibiotica na overleg met microbioloog. Zuster haalt terwijl infuus eruit, want deze lekt. Rond 13:15 uur komt zuster van de nierziekte infuus prikken, maar lukt 2 keer niet. Hij gaat er wel in, maar men kan hem niet doorschuiven. Was zeer pijnlijk. Even later komt arts prikken, maar eerste keer lukte ook niet. Gelukkig 2e keer wel, anders had ik naar de verkoeverkamer gemoeten.
Verder wat geslapen. Ben erg moe.
aan de zuurstof
Om 15:35 uur weer Antibiotica aangehangen. En om 18:45 uur weer antibiotica ingespoten in het infuus. Hierna om 19:00 uur met zuster rondje op de gang gelopen. Daarna heeft ze de wond van lijn verschoond.
Om 20:00 uur voel ik me weer niet lekker worden. Pijn op de borst enz. Meteen zuster gebeld. Heeft meteen arts gebeld en Controles: lage bloeddruk 98/58, lage zuurstof 88, hoge pols 96 en temperatuur 38,4. Daarna hartfilmpje en spray onder de tong. Om 20:30 uur arts langs geweest: Onderzocht, weer hartfilmpje. Hij gaat overleggen.
Daarna doet zuster nog een keer de controles maar die worden slechter: bloeddruk 89/52, zuurstof 86 en Temperatuur 39,3. Krijg in ieder geval zuurstof en er wordt een bloed kweek afgenomen.
Hoop dat ik wat kan slapen.


Arts later terug: Cardioloog denk niet aan hart. Nu overleg met mdl-arts.
Om 21:15 uur is arts terug: Krijg CT-scan van longen ivm verdenking van longontsteking en longembolie en krijg  extra  infuus in linkse ellenboog voor contrastvloeistof.
Ben om 21:30 uur door 2 verpleeg assistentes naar de radiologie bij de SEH gebracht.
Daar met veel moeite op de tafel van de ct-scan gekomen. Was blij weer op bed te liggen. Was rond 22:00 uur weer terug. Toen medicatie en antibiotica. Was bekaf. Hoop dat het vannacht rustig blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten