Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

vrijdag 24 juli 2015

Zaterdag naar Huis

Woensdag 22 Juli 2015: Grote Visite
Pas rond 03:00 uur in slaap gevallen. Was nog erg aan het zweten enz. en wat last van buikpijn. Om 05:00 uur weer wakker en oxcynorm gehad. Rond 06:00 uur weer TPV stop voor de antibiotica gift.
Rond 07:30 uur weer TPV. Om 08:00 uur voor de eerste keer weer sinds lange tijd een cracker met kaas op.
Controles 08:10 uur zijn goed. De zuster vindt me nog erg zwak en snap niet dat ze me nu naar huis willen sturen. Rond 08:15 uur medicatie en weer vernevelen. Om 09:00 uur naar wc geweest, maar nog steeds vermoeiend. Rond 09:40 uur TPV-Verpleegkundige langs geweest: Ze gaat specialistisch thuiszorg regelen voor het klaarmaken, aansluiten en ook het afsluiten van de TPV voorlopig. Vinden ze verstandiger. Vind dit moeilijk, maar snap het wel. Ook zij is om me pas zaterdag naar huis te sturen, zodat ik nog wat kan aansterken en er meer tijd is om de thuiszorg te regelen.
Om 09:50 uur is het grote visite: Gehad over het ziek zijn en de herstelperiode. Dat dit lang gaat duren i.v.m. de dubbele longontsteking, lijnscepsis en mijn gezondheid. Ook gehad over de shunt en hoe ik er tegen aankijk. Ze vinden het verstandig dat ik hulp zoek en anders kunnen ze hier wat betekenen. En ook nog gehad over de afspraak van 3 augustus bij de vaatchirurg en dat het goed is dat ik daar gewoon naar toe gaat.
Dat het belangrijk is dat ik die bloedverdunners weer krijg en dat als ik thuis ben en me weer zieker voel of koorts krijg meteen weer moet bellen, lekker dus.
Dat er ook kans is dat ik last heb van longembolie, maar omdat ik de juiste behandeling al krijg maken ze geen ct-scan, want er verandert niks aan de behandeling.
Morgen naar huis, maar is nog niet zeker, want de vraag is of thuiszorg geregeld kan worden. We wachten af, maar blij ben ik niet. Ik wil graag naar huis, maar ik moet me thuis wel kunnen behelpen.
Rond 11:00 uur naar badkamer geweest om me te wassen. Ben terug op bed weer erg moe. Even later zuster binnen. Die ziet meteen dat ik wat heb gedaan, want zie wat bleek.
Om 11:30 uur weer vernevelen. Rond 11:40 uur is TPV-verpleegkundige weer langs geweest: thuiszorg helaas niet gelukt! Ze kunnen pas zaterdagavond voor het eerst komen. Dus pas zaterdag naar huis. Dus kan nog wat aansterken. Dit heeft ze mooi geregeld, maar we spelen het even mee dat het tegenvalt.
Op Facebook meteen een oproep gezet voor vervoer.
Met zuster afgesproken om vanmiddag nog een rondje te lopen.
Rond 13:25 uur is de TPV afgesloten. Om 14:00 uur 1,5 rondje gelopen op de afdeling met rollator en zuster. Na een kwartier terug op bed. Uitgeput, meer pijn been 6 en borst 7. Rond 15:00 uur TPV weer aangesloten. Om 15:25 uur zaalarts langs geweest: Vroeg naar mijn internist van het Amphia. Ze gaat ontslagbrief met uitslagen van trombose bloedonderzoek naar internist sturen.
Even later komt ze nog een keer: Ze heeft al recepten geschreven. Krijg spray voor onder mijn tong bij pijn aanval borst en Pufje om thuis te gebruiken als ik het benauwd heb na inspanning. Als het met longen niet opknapt mag ik bij longarts komen hier in het Radboudumc.
Verder rustig aan. Wat gepuzzeld en gelezen. Gaat wat beter dan gisteravond.
Tpv weer gestopt voor antibiotica.
Controles 21:00 uur redelijk goed: temperatuur 37,6. bloeddruk 98/63. Wel wat meer last van mijn been. Me rond 22:00 uur in badkamer omgekleed en tanden gepoetst. Onvoorstelbaar dat dit zo zwaar is. Nu weer uitgeput, nat van het zweet, pijn been, pijn borst en buiten adem op bed. Om 22:45 uur met medicatie meteen ook weer oxcynorm gehad. En voor de laatste keer de antibiotica via spuit bolus gehad. Tot en met vrijdag alleen nog 2 keer per dag  2 flesjes van 100ml/

Donderdag 23 Juli 2015: Beneden naar Apotheek geweest
Minder geslapen. Pas rond 02:30 uur in slaap gevallen en om 04:30 uur weer wakker. Rond 05:00 uur oxcynorm gehad. Hierna niet veel meer geslapen. Om 07:00 uur TPV weer afgesloten voor antibiotica gift.
Rond 07:45 uur staan er wat onderzoekers bij me bed om wat testjes te doen. Ze hadden me gister al gevraagd, waarom niet.
Ze meten me lengte op bed: 1m84. ( iets langer, maar dat kan omdat ik op bed lig). Gewicht: 70,8kg ( toch afgevallen ondanks de TPV), Ze doen via plakkers op mijn hand en voet een vet/watermeeting.
En daarna doen ze nog een krachtmeting met een handknijper. Die ik zo krachtig mogelijk moet in knijpen. Linkse hand: 1e meeting 27kg en 2e meeting 24kg. Rechterhand: 1e meeting 34kg en 2e meeting 34kg.
Nu toch wel wat moe. Daarna om 08:00 uur ontbijt. Rond 08:10 uur Controles: bloeddruk 109/65, temperatuur 37,7. pols 89 en zuurstof 95. Ze zijn redelijk.
Om 09:20 uur Zaalarts langs geweest: Niks nieuws. Wel dat als het gaat ik morgen echt naar de intocht van de vierdaagse moet gaan.
Me rond 10;15 uur in de badkamer gewassen. Blijf vermoeiend, maar we doen het wel. Nu bijkomen.
Rond 10:40 uur naar TPV kamer gelopen waar zuster de TPV heeft afgesloten. Was blij weer op bed te liggen. Om 11:00 uur hebben ze nog bloed geprikt i.v.m. trombose.
Vlak daarna zag ik dat ik een email had gehad van de Apotheek van het Radboud over wanneer ze mijn klaar staande bestelling als nog kunnen leveren. Afgesproken dat ze a.s. maandag langs komen.
Vervoer is ook geregeld ondanks de vakantie. Fijn dat ze me zo helpen.
Rond 11:20 uur komt verpleeg-assistent vragen of we morgen naar de intocht van de vierdaagse willen en hoe. Ik ga met bed. Lijkt me erg leuk. Heb er zin. Even wat anders en van die kamer af.
Om 11:45 belde SVT Thebe om te zeggen dat ze zaterdagavond tussen 20:00 en 22:00 uur langs komen voor kennismaking en de TPV.
Rond 12:10 uur lunch en medicatie. Ook meteen oxcynorm gehad.
Verder wat gelezen. Controles 14:00 uur netjes. Alleen bloeddruk laag: 98/64.
)m 14:15 uur met verpleeg-assistent en rollator naar Apotheek beneden gelopen. Het was goed druk. Maar verpleeg-assistent kan speciale knop gebruiken, waardoor wij meteen aan de beurt zijn. Daarna was het nog best lang wachten tot medicatie klaar was. Op terugweg zijn we even buitenom gelopen. Was lekker.
Om 15:10 uur terug op kamer. Was bekaf, maar wel trots op me zelf. Ik doe het toch.
Daarna meteen de TPV weer aangesloten.
Om 16:10 uur van TPV-verpleegkundige alvast wat extra spullen gehad voor TPV, zodat ik tot maandag genoeg heb.
Rond 17:00 uur een bakje rauwkost op, maar viel erg zwaar. Verder wat gepuzzeld en gelezen.  En TPV gestopt voor antibiotica gift.
om 21:50 uur controles: Pols 80, zuurstof 95, bloeddruk 116/67 en temperatuur 37,8.
Rond 22:15uur medicatie en weer oxcynorm.  Daarna slapen. Hoop op een goede nachtrust en morgen genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten