Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

vrijdag 13 september 2013

Athene 2


Woensdag 11 September 2013: Athene Dag2

Na het ontbijt gaan we op weg naar het metrostation. We stappen 3 stations verder uit bij het evangelismos ziekenhuis. In de wijk achter het ziekenhuis gaan we op zoek naar de kabeltrein die ons naar de top van de lycavittos heuvel brengt.
 
 
 
Maar we komen geen kabeltrein tegen en de plattegrond klopt ook niet helemaal, want volgens de kaart loopt de weg door, maar wij kunnen toch echt niet verder. Als we uiteindelijk een weg naar boven zien lopen besluiten we naar boven te lopen. Na een behoorlijke klim komen we boven op de top van de heuvel bij het witte byzantijnse kerkje. We gaan eerst even zitten om bij te komen. Daarna genieten we van het uitzicht. Hierna lopen we na de andere kant van de heuvel waar het lycavittos theater ligt. Daarna lopen we via het dennenbos langzaam naar beneden. Als we beneden zijn lopen we via het megaro moussiki's concert hal naar de Metro. Via metro lijn 3 e lijn2 gaan we naar Piraues de haven van Athene. Hier lopen we wat  rond. Hierna gaan we met de metro naar de andere kant van Athene en wel naar het stadion van de Olympische spelen van 2004. We lopen hier wat rond en lunchen hier. Daarna gaan we met de metro terug naar het centrum. We stappen uit op het Monastiraki plein. Daar bezoeken we het Hadrian's library. Daarna bezoeken we de romeinse markt Agora en de toren van wind. Deze zaten nog inbegrepen in de combikaart die nu op is. Hierna gaan we op een terras wat drinken. Hierna lopen we nog wat in Plaka rond en bezoeken de Kathedraal. WE lopen nu nog even langs het Syntagma plein waar bij het Parlement de wachtwisseling plaats vindt. Hierna pakken we de Metro naar Panepistimiou om daar de 19e eeuws gebouwen te bekijken van de Nationale Bibliotheek, Universiteit van Athene en Academie van Athene met de beelden van Apollo en Athene. Hierna bezoeken we ook nog het stadhuis. Daarna gaan we terug naar hotel om te relaxen en vlakbij het hotel op een pleintje te eten.


Donderdag 12 September 2013: Zwempark
Na het ontbijt pakken we de metro richting het centraal station. Bij het Syntagma stappen we over. Bij het Metaxourghio station stappen we uit, maar hier is het niet duidelijk welke bus we moeten pakken. we besluiten en station verder te pakken. Bij het centraal station vragen we welke bus we moeten pakken naar het zwempark. Bus A16. Maar bij de bus komen we er achter dat we nog een keer moeten overstappen. Een man zal ons zeggen wanneer we moeten uitstappen en welke bus we dan moeten nemen. Uiteindelijk komen we uit bij het Copa Copana zwempark. Het was een leuk park met veel glijbanen enz. Het was helemaal niet druk en als we willen kunnen we nog een keer, want het entree kaartje van 10euro is nog een dag geldig. We besluiten in het park te eten en rond 18uur terug te gaan. Was een leuke dag.


Vrijdag 13 September 2013: athene dag3
Na het ontbijt hebben we weer de metro gepakt naar het centrum. We gaan eerst naar het Historisch museum met het oude parlement. Een klein leuk museum voor maar 3euro. Hierna gaan we naar het Stadsmuseum van Athene ook voor maar 3euro. Daarna pakken we de metro en gaan naar het nieuwe Acropolis museum. Na uitleg mag ik mijn rugzak mee naar binnen nemen. In het restaurant drinken we nog wat. Een mooi museum.  Hierna bezoeken we het Lysicrates momument in de wijk Plaka. Hierna besluiten we de metro te pakken en naar de andere kant van de Acropolis te gaan. Om daar de marina kerk te bezichten, maar deze is dicht. we besluiten hier te lunchen en daarna de Nymphon
berg en een stuk van de Filopappos berg te beklimmen.


 
 Hierna lopen we terug richting het metrostation en onderweg drinken we nog wat op een terras. ( het drinken is erg duur hier. je betaalt al gauw 3,50 voor fris. Je krijgt wel altijd gratis water zoveel als je wilt). We besluiten om naar het Nationaal park achter het parlement te gaan. Een mooi park met vijvers, fontein, dieren enz. Je voelt je even weg van de drukke stad. Hierna bezoeken we de gezellige wijk plaka met veel winkeltjes, de oudste winkelstraat van Athene en veel eettentjes. Op het plein bij de Kathedraal besluiten we te gaan eten bij een griek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten