Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

maandag 1 februari 2016

Laatste weekend voor Carnaval

Zaterdag 30 Januari 2016: Carnavalswandeling
Eindelijk! Afgelopen jaren al een paar keer geroepen: "oh dat lijkt me leuk om aan mee te doen" Maar er kwam er elke keer niet van. Dit jaar dus wel. Paar weken geleden kaarten gekocht en vanmiddag doe ik samen met een neef en zijn vriendin mee.

Het regent heel de ochtend al, dat wordt dus paraplu mee nemen.
Rond 13:10 uur rij ik weg en zet mijn auto vlakbij de singel ( had gelukkig nog net een plekje, want het zijn open dagen op de scholen in de buurt). Daarna loop ik te voet naar de ingang van het Chassé Theater. Daar gewacht op mijn neef en zijn vriendin en toen via de rode loper naar binnen.
Daar ons gemeld.

Daar werd eerst door de geest van Generaal Chassé verteld over het Chassé theater enz.
Hierna vertrokken de verschillende groepen om de 7 minuten. Alle groepen hadden als gids een oud Prins. Als eerste geen de groep van de burgemeester met het gezelschap uit Heerlen. Wij zaten in groep 5.

En ook wij mochten op een gegeven moment vertrekken.
Grote zaal Chassé theater vanaf het podium
We hadden een leuke groep ( er zat ook een groep dames bij uit Utrecht die een weekend weg waren).
We begonnen met een kleine rondleiding door het Chassé. We zijn eerst naar het Artiestencafé geweest. Daarna langs de kleedkamers, waar toevallig iemand zat te oefen. Hierna naar de ruimte waren de vrachtwagens die spullen voor een voorstelling lossen en vanaf hier konden we ook achter het podium de grote zaal inkijken. Daarna zijn we de artiesten ingang naar buiten gegaan.

Daar via het Chassepark ( waar ook nog wat over verteld werd) naar het Bredaas Museum. Daar eerst uitleg over het gebouw van het Museum. Daarna werden we welkom geheten door een schilder.
Hierna mochten we naar binnen. Waar een tijdelijk museum was ingericht. Daar hing een oud prinsenpak, politiepak en de fiets van de politie. De rest was als grap. Zoals een appel en sinaasappel ( twee-eiige  tweeling).  3 nonnen in een schilderij ( stilleven), Heel hoog hing een blik ( blik in de verte) enz.
Hierna ging we langs de keizerstraat. Hier werd verteld over de lange stallen , de PMT ( protestante Militair tehuis, de KMT ( katholieke Militair tehuis) en de  vroegere Roze buurt van Breda.

Bart Borghout
Daarna naar de Bibliotheek waar op de binnen plaats dokter worst stond en waar we een broodje kregen. Na even pauze zijn we verder gegaan.  De volgende stop was bij Bart Borghouts. Daar moesten we op auditie samen met Jan Klaassen.

Hierna richting theater boulevard. Toen we daar buiten stonden te wachten terwijl uitleg gehad over de st Antonius kathedraal. Daarna naar binnen bij de boulevard waar boven in de zaal een optreden was van het zwanenmeer maar dan anders. Hier kregen we ook nog wat te drinken. Daarna naar de avenue waar de prins en zijn staan te wachten. Ook daar kregen we nog wat te drinken.

 Vanaf daar zijn in een stoet achter de prins en zijn gevolg naar de publieke werken gelopen. Daar was de opening van de prinsenbar.

Het was erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Best leuk om rondgeleid te worden door je eigen stad, maar dan wel op een carnavaleske manier met flauwe grappen erin.

Was rond 18:30 uur thuis.
Het weer is erg mee gevallen. Heb de paraplu niet nodig gehad.

Zondag 31 Januari 2016: Brakkenbal Parkzicht. 
Vanmiddag in parkzicht bij het brakkenbal geweest. Daar waren twee heven en hun gezinnen ook en nog kennissen. Was erg gezellig en leuk gedaan voor de kinderen.
Komende dagen lekker rustig aan en dan lekker carnaval vieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten