Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

donderdag 31 januari 2013

Beatrix, MRI en goed nieuws


Maandag 28 Januari2013: KONINGIN BEATRIX TREEDT AF
Vannacht niet geslapen door onrustige medepatiënt. Vanochtend is weer bloed geprikt en vandaag is er weer ontlasting op kweek gezet. MDL arts nog langs geweest: Niks bijzonder. morgen grote visite en verder afwachten op het onderzoek. Verder vandaag rustig. Vanmiddag wel weer op de hometrainer gezeten. Ik voel me wel iets beter. De pijn is nu goed te doen zonder extra medicatie. Alleen het eten gaat nog niet echt, want dat blijft toch wel gevoelig. Maar het grote nieuws vandaag komt niet van mij, want dat is dat ons Bea op 30 April aftreed en wat zingen we dan in Brabant: Bea houdoe en bedankt,ole ole ole , houdoe en bedankt ,houdoe en bedankt ,houdoe en bedankt, ole ole, houdoe en bedankt, ole ole,houdoe en bedankt,ole ole. Als ze aan mij vragen waar was jij toen Beatrix aankondigde af te treden. Dan zeg ik in het AZM in Maastricht.


Dinsdag 29 Januari2013: GROTE VISITE en GOED NIEUWS
Vannacht goed geslapen. De controles waren goed vanochtend en ben weer wat aangekomen 64kg. Rond 12:30 was het grote visite met mdl arts en prof : Hij is tevreden. Hij is blij dat ik iets eet en dat het binnen blijft. Ook zijn ze tevreden dat de leverwaarde blijven dalen. Dit kan 2 reden hebben. Reden 1 omdat men veel medicatie is gestopt die als bijwerking problemen met de lever hebben en tegen elkaar werken en ook meer buikpijn kunnen veroorzaken. Vandaar dat ik nu meer profijt heb van mijn zenuwblokkade, want de pijn is te doen en met veel minder pijnmedicatie. reden 2 is dat ik andere voeding krijg en niet meer te veel binnen krijg. Ook zijn ze heel blij dat ze geen ernstige dingen hebben gevonden. Het is nog even afwachten op het onderzoek van a.s Donderdag, maar hij denkt dat het een samenloop van omstandigheden door problemen die elkaar opvolgende. Hij denkt wel dat er een oplossing is. Ik zal dan de komende tijd moeten gaan revalideren, maar dan met het eten. Dit zal behoorlijk intensief zijn, maar daar gaan we voor. Ik lig nu al 5 weken in het ziekenhuis. Waarvan 3 hier in het AZM, maar ik denk dat het niet voor niks is geweest en daar ben ik toch wel heel blij mee, want heb me er behoorlijk doorheen moeten bijten en het is niet makkelijk geweest om zo ver weg van huis te liggen. Het is nu even wachten op het onderzoek van donderdag en dan gaan ze een plan van aanpak maken over hoe nu verder. Ik hoop later deze week meer te weten en richting Brabant terug te kunnen.

Verder vandaag nog een half uur gefietst op de hometrainer. Verder nog wat tv gekeken op de laptop en met de tablet bezig geweest.


Donderdag 31 januari2013: BEZOEK WOENSDAG en ONDERZOEK DONDERDAG
Woensdag 30-01-2013: Vannacht redelijk geslapen. Het gewicht blijft het zelfde. Vandaag verder niks bijzonders. Heb vanmiddag nog een half uur op hometrainer gezeten en vanmiddag bezoek gehad van ma en een tante. Na het bezoekuur nog met ze naar beneden geweest even naar tentoonstelling gekeken over carnaval gemaakt door basisscholen hier beneden in de hal. erg leuk. In de avond nog wat tv gekeken via de laptop. Om 23:00uur is de sondevoeding afgekoppeld en werd er een bordje met nuchter aan het bed gehangen.

Donderdag 31-01-2013: Goed geslapen vannacht. Me op tijd gewassen vanochtend. ivm het onderzoek kreeg ik een ok jasje aan. Na het wassen ben ik op bed gaan liggen en maar wachten. Nog telefoon gehad van de buren van ma. Om 10:00uur nog de arts langs geweest: vandaag het laatste onderzoek. Morgen is er een eindoverleg en dan kan ik hoogstwaarschijnlijk Vrijdag of Zaterdag naar huis. Eindelijk na 5,5 week opname. Mijn langste opname tot nu toe en zonder verlof.
 
ben er klaar voor
Rond 11:30uur wordt ik met bed opgehaald voor de MRI. Ik hoef beneden maar heel kort te wachten en wordt met bed naar binnen gereden. Daar werd eerst een infuus geprikt waar straks de medicatie wordt door gegeven. Dit zal door een internist gedaan worden. Daarna mag ik naar de mri lopen. Wel wordt mijn ok jasje uit gedaan, want hier zitten knopen aan. Daarna mag ik op de tafel gaan liggen wordt ik klaar gemaakt. Mijn slang van mijn sonde wordt ook afgeplakt, want hier zit op het uit einde metaal aan. Ook wordt het infuus aangesloten. Dan kan het onderzoek starten. De eerste 20 min is zonder medicatie, maar wel moet ik om de min mijn adem inhouden. Na 20 min zit dit gedeelte erop. Het is nu wachten op de arts, maar de medicatie moet nog worden opgehaald bij de Apotheek. Na een kwartier( waarbij ik gewoon in de tunnel moest blijven liggen, omdat ze precies op de zelfde plek verder moeten gaan.) Dan kunnen we eindelijk verder. Eerst 3 opnames zonder medicatie en dan wordt het eerste middel ingespoten en volgen er wat opnames waarbij ik om de 30 seconden mijn adem moet inhouden, Hierna wordt het 2e middel ingespoten en volg weer het zelfde en dan het laatste middel en weer opnames met adem inhouden. Na een uur ben ik eindelijk klaar. En wordt alles weer losgekoppeld en mijn infuus er uit gehaald en mag ik weer in bed. Moet iets langer op de gang wachten, omdat ik niet door het patiëntenvervoer wordt opgehaald, maar door 2 verpleegsters van de afdeling. Dit ivm de medicatie die ik ingespoten heb gekregen. Toen ik stond te wachten werd er net een kindje van 6 maanden in een box binnen gereden. Dat kleintje moet dan in de grote MRI. Moest meteen aan de kleine van mijn nicht denken. Rond 13:30uur ben ik weer terug op de kamer. Meteen werden de controles gedaan. even later werd ook de voeding weer aangesloten en mocht ik wat drinken en eten. Verder ' s middags rustig aan. Rond 18:00uur nog even een rondje gewandeld. S'avonds wat tv gekeken op de laptop en mijn e-mail gelezen. En schrok ik toch wel weer van een zeer verdrietig emailtje. Weer een bekende overleden aan de rotziekte Kanker. Als het goed is zal ik morgen mijn blog weer thuis bijhouden en anders pas zaterdag.
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten