Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

maandag 4 februari 2013

Naar huis


Vrijdag 1 Februari 2013: GESPREK en NAAR HUIS
Vannacht goed geslapen. De controles zijn goed en het gewicht is 64kg. Om 10uur komt de mdl-arts langs: Vanmiddag heb ik een gesprek met de Professor en daarna kan ik naar huis.

yes naar huis
En dan is het wachten. Rond 15uur pak ik alvast mijn tas in en sluit ik mijn eigen voedingspomp aan. Even later komt de diëtiste langs ze heeft voeding bestelt en zal morgen worden afgeleverd. Ze vraagt aan de zuster om 2 zakken voeding mee te geven. Rond 16uur komt de professor langs: Hij komt om over een half terug voor het gesprek. Ik laat terwijl mijn zwager weten hoe laat ik het gesprek heb, zodat hij deze kant kan opkomen. Om 16:30uur is de Professor terug voor het gesprek. We gaan in een apart kamertje zitten. Er zijn heel wat onderzoeken en testen gedaan. Er zijn geen gekke dingen gevonden als ontstekingen , kwaadaardig iets enz. Wel blijkt mijn spijsvertering en maagontledeging wat traag te werken. De hoge leverwaarde die ik had zijn de afgelopen dagen netjes gedaald. De oorzaak van de hoge leverwaarde kan zijn gekomen door de vele medicatie die ik slikte met als bijwerking leverproblemen en de sonde voeding die veel te hoog stond. Uiteindelijk zijn de medicatie gestopt en is de sonde-voeding veranderd. Uit de 2 laatste onderzoeken die ik heb gehad is gebleken dat ik tocht een afwijking aan de alvleesklier. De alvleesklier bestaat uit 2 delen een kleine en grote deel. Het kleine deel heeft een grote afvoerkanaal en het grote deel een kleine afvoerkanaal en ook dit noemen ze een pancreas divisum. ( mijn eigen arts roept het all vanaf het begin en afgelopen zomer hebben ze in het Erasmus nog geprobeerd hiervoor een stent te plaatsen en omdat niet lukte was het geen divisum). Maar nu staat het vast en dit zal mijn ook een grotere kans geven op een alvleesklier ontsteking. Maar ze denken hier dat het niet al mijn klachten veroorzaakt, want bij de mri van gister blijkt dat alles in de alvleesklier goed doorloopt. Ze kunnen eigenlijk geen echte oorzaak vinden voor de klachten en wordt gedacht aan functionele etiologie van het maag/darmstelsel. Ik ga hier medicatie

Maandag 4 Februari 2013: WEEKEND
zaterdag 2 febr: Vannacht goed geslapen. Minoes heeft rustig op haar eigen plekje gelegen. Alleen om 7uur kwam ze me helemaal wakker likken. Me lekker gedoucht. Vanochtend de stapel post opgeruimd en daarna de kerst spullen opgeruimd. Rond 13uur kwamen ze de nieuwe voeding afleveren. Handige zakken die gewoon in mijn rugtas passen. Hierna ben ik boodschappen gaan doen. Maar wat had ik het koud. Maar goed dat ik niet tijdens de vorstperiode met ontslag was gegaan, want dan had ik helemaal een klap in mijn gezicht gekregen. Toen ik thuis was na het boodschappen en alles had opgeruimd een lekker warm kopje thee gedronken. verder rustig aan en wat tv gekeken. En ben rond 23:00uur naar bed gegaan.

Zondag 3 febr: Vannacht weer lekker geslapen en lekker tot 10uur uitgeslapen. Vandaag lekker rustig aangedaan. Mijn tas met kerstkado's opgeruimd. Vanmiddag achter de computer bezig geweest en wat tv gekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten