Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

maandag 16 december 2019

Weer Opname en Villa Pardoes Winterrun

Zondag 24 november 2019: gewandeld, fotograferen en verder rustig aan.
Vrijdag 15 november: Afgelopen dagen niks bijzonders. Vanochtend naar ma gereden. Daar lampen opgehangen. Met ma nieuwe telefoon gekocht. Nieuwe telefoon geïnstalleerd. En nog wat administratie afgewerkt.
In de avond met de wedstrijd organisatie commissie wisten uit eten in Breda. Was erg gezellig, lekker en leuk. Was lekker te voet gegaan.
Zaterdag 16 november: vannacht slecht geslapen. zoals verwacht veel last van buik. Overdag weinig gedaan. Me ingeschreven voor de Villa Pardoes winterrun/walking op zaterdag 14 december.
Zondag 17 november: Vanochtend lekker een rondje gewandeld via Teteringen en waterdonken. Was heerlijk. Ruim 6,7km gelopen in een uurtje. Valt niet tegen.


Zondag 24 november: afgelopen niks bijzonders. Maandagavond vergadering gehad. Verder boodschappen gedaan en elke dag een gedeelte van mijn huisje schoongemaakt. Gisteren alles klaar gezet voor vandaag.
Rond 12:30 uur richting Rijen gereden. Eerst bij ma langs om display van nieuwe telefoon uit te zetten. Gaat nu alleen nog aan als telefoon gaat. Daarna naar Boerke gereden voor de sinterklaasmiddag van de weggeefhoek. Was weer geweldig om te doen. Rond 15:30 uur ben ik weg gegaan en naar de verjaardag van mijn beste maat gereden in Made. was weer erg gezellig.

Maandag 25 november 2019: Gaat niet goed!!!!!
Slechte nacht. Veel last van de buik.
Omdat ik gisteren de tpv later hebben aangesloten heb ik eerst even wat uitgeslapen. Verder in de middag bezig geweest met de foto's van gistermiddag en ze meteen door gestuurd naar de stichting. Daarna nog alle fotospullen opgeruimd enz. Rest van de dag op de bank gelegen.
Rond 19:40 uur de TPV klaar gemaakt. En daarna eerst de warfarine ingespoten.  Bij uitpakken van de pompset niet lekker en flauw gevallen. Rond 20:05 uur kom ik wat bij en heb mijn zus een berichtje gestuurd. Daarna ben ik weer weg gevallen. Rond 20:25 uur vriendin geappt. Even later reactie van zus terug. Ze komt mijn kant op.  Ondertussen heb ik het erg koud op de tegelvloer.
Om 20:45 uur is mijn zus er. Ze heeft me eerst geholpen, zodat ik tegen mijn hoge kast kan aan zitten. Daarna belt ze de HAP. Na een kort gesprek wordt er een huisarts mijn kant op gestuurd. Ondertussen geprobeerd om zittend naar de bank of bed te raken om daar op te gaan liggen, maar het lukt niet. Ben zo duizelig. Rond 21:10 uur is de huisarts er. Controles: bloeddruk 105/40. temperatuur 37,7. pols 94 en zuurstof 99%. Hij vindt me ook erg bleek. Hij gaat meteen naar ziekenhuis bellen. Daarna belt ie met spoed een ambulance.
Rond 21:40 uur is de ambulance er. De broeders tillen me rustig omhoog en laten me meteen in mijn bureaustoel zitten.  Daarna brengen ze me naar beneden. Me zus pakt ondertussen de spullen en komt met de huisarts naar beneden. Beneden in de hal op de brandcard. Ze zetten de bureaustoel terug in de lift en sturen die naar de 2e verdieping. Daarna in de ambulance waar ik eerst een infuus krijg. Terwijl komt mijn zus de spullen afgeven. Daarna gaat ze terug voor de stoel, want ze waren met trap naar beneden gekomen. Hahaha. Dus stoel staat nog in de lift.
Daarna naar de seh waren we rond 22:00 uur aankomen. Daar aangemeld en naar kamer 22. De verpleegster kent me nog van amper 2 weken geleden na val in de hal.
In de kamer op de brandcard. Arts is er ook al. Hierna meteen controles, bloedafname. Even zitten praten met verpleegster ( is wel fijn). Krijg dan Oxcynorm. Hierna over van brandcard op een bed. Ligt toch iets lekkerder. Dan een hartfilmpje. Om 23:00 uur arts langs: HB is erg laag 3,2. Krijg 2 zakken bloed. Ook meteen aan buik gevoeld.  Even later is de nachtdienst er en die neemt het over.
Om 23:25 uur weer arts langs: Lipase enz zijn goed. Voorlopig niks per os, 2 liter infuus, morfine zo nodig, 2 zakken bloed en morgen lab. Even later infuus eraan en daarna morfinespuit.
Rond 00:00 uur opgehaald door bekende van unit 27.

Dinsdag 26 november 2019: nog meer bloed en over naar unit 26
Daar alleen op 2 persoons kamer. Eerst even gepraat. Zuster werkte eerst op MDL. Om 00:30 uur infuus prikken, want ze durven over die andere geen bloed te geven. 1e keer lukt niet, dan rechterarm wel. Was maar goed ook, want als de 1e infuus wordt losgekoppeld blijkt mijn arm helemaal dik, dus er meteen uit.  Dan is het wachten op het 1e zakje bloed.
Om 01:30 uur controles en 1e zak bloed hangt eraan. Even later nog een keer de controles.  Rond 03:00 uur gebeld i.v.m. pijn, maar is nog te vroeg. Iets later zit het 1e zakje bloed erin en kan het infuus op spoelen. Daarna om 03:20 uur toch morfinespuit.  Om 03:50 uur controles en 2e zak bloed eraan. Even later nog een keer controles. Om 05:50 uur zit ook het 2e zakje bloed erin. Infuus op spoelen. Rond 06:25 uur nieuwe infuuslijn en infuuszak. En flesje paracetamol.
Om 07:20 uur bloedafname. Wat later medicatie en controles. Broeder vindt me nog bleek. Voel me ook nog niet lekker en veel pijn. Om 08:45 uur apotheek langs. Daarna rond 09:15 uur morfinespuit gehad. Hierna wat gebeld en geappt naar vrienden.



Rond 10:10 uur MDL arts en zaalarts langs: HB 4,1. Krijg nog eens 2 zakken bloed. Ook aan buik gevoeld. Erg pijnlijk.  Om 11:30 uur controles en 3e zak bloed eraan. Even later nog een keer controles.  Verder rustig aan. Rond 13:20 uur 3e zak bloed zit erin en infuus kan op spoelen.  Wat later morfinespuit gehad. Om 14:10 uur controles en 4e zak bloed eraan. Ga vandaag nog over naar 26.
Om 16:00 uur is mijn zus er met de rest van de spullen. Even later zit 4e zak bloed erin en kan het infuus weer op spoelen. Rond 17:15 uur nieuwe infuuslijn en infuuszak. En flesje paracetamol. Om 17:50 uur opgehaald door unit 26 en daar naar overgebracht.  De verpleegster die me ophaalt reed gisteravond langs mijn woning en zag ambulance en voertuig van de HAP staan. Ze dacht nog zal toch niet Marijn zijn.  Op 2 persoons kamer eerst alles in de kast en aan infuuspaal. Lig naast een vrouw. Daarna morfinespuit gehad en controles. Verder rustig aan.
Rond 20:00 uur samen met een verpleegster de TPV aangesloten. Daarna kopje thee op, maar krijg het amper weg. Rond 21:15 uur temperatuur controle 38,0. Fijn dat ze dat goed in de gaten houden. Iets later bloedafname langs geweest. Daarna alvast tanden gepoetst. Was vermoeiend. ( was eerste keer uit bed). Om 22:00 uur medicatie en wat later morfinespuit.
Om 23:55 uur nog controles: temperatuur 37,7 en bloeddruk 103/52. Pijn 4. En flesje paracetamol.

Woensdag 27 november2019: Rustig aan en pijnmedicatie!
Niet echt geweldig geslapen. Wat hazenslaapjes tussendoor. Om 02:20 uur nog morfinespuit gehad en om 06:00 uur flesje paracetamol en wat later weer morfinespuit.
Rond 07:40 uur bloedafname. Daarna controles. Pijn 6. Morfinespuit heeft nu weinig gedaan.
Om 08:30 uur kopje thee. Daarna naar wc, maar voel me nog niet echt stevig op de benen staan. Rond 09:00 uur de TPV afgesloten en infuus weer omhoog. Om 10:20 uur gebeld i.v.m. pijn en wat later morfinespuit gehad. Me daarna van 10:50 uur tot 11:10 uur in badkamer gewassen. Vermoeiend en wat draaierig in het hoofd. Hierna heeft verpleegkundige nog het shirt verwisseld.
Om 12:15 uur zaalarts langs: Oxycotin verhoogd naar 2 x 20mg, want dat kan, want krijg met de spuitjes ongeveer het zelfde wat ik thuis in tabletten krijg. Nu snap ik dat de spuitjes weinig werken. Vocht blijft voorlopig op 3 liter per 24 uur. Behalve als de TPV is aangesloten, dan gaat ie naar 500ml per 24uur.  Hierna met de lunch wat melk op, maar niet veel.
Om 13:30 uur bezoek. Rond 14:30 uur gebeld i.v.m. pijn en dus morfinespuit gehad. Verder rustig aan. Om 16:00 uur controles, medicatie en alvast flesje paracetamol eraan. Om 18:00 uur even met verpleegkundige gepraat. Rond 19:15 uur morfinespuit gehad.
Om 20:15 uur TPV klaargemaakt, warfarine ingespoten en TPV aangesloten. Infuus weer zachter. Daarna Oxycotin 20mg. Verder wat tv gekeken. Om 22:00 uur tanden gepoetst. Om 23:25 uur morfinespuit, flesje paracetamol eraan en controles.

Donderdag 28 november 2019: Andere pijn medicatie 
Weer weinig geslapen. Om 03:30 uur morfinespuit gehad. Het haalt de scherpe kantjes van af, maar komt daarna weer net zo hard terug.
Rond 07:35 uur controles, daarna medicatie inclusief Oxycotin 20mg. Hierna bloedafname en daarna morfinespuit. Nadat bed was verschoond me afgesloten van de TPV.  Rond 08:55 uur wegen: 77,6kg.
Me hierna gewassen.
Rond 11:10 uur zaalarts langs: HB stabiel en lab goed. Gaat overleggen met arts. Uitgelegd dat ik normaal dipiloor krijg, Oxcynorm stopt en ik zelf afbouw enz.
Om 12:00uur wat vloeibaars op. Melk en bakje yoghurt. Van alle twee de helft ongeveer op. Iets later flesje paracetamol aangehangen. En ik ga over op dipiloor. Even later de dipiloor gehad. Verder wat gepuzzeld enz. De dipiloor werkt beter.  Verder ma aan de telefoon gehad, wat gedronken en met verpleegkundige gepraat.

Rond 15:50 uur medicatie. Meteen dipiloor gevraagd, maar die staat pas om 18:00uur. Dar valt tegen. Even later controles: goed, maar pijn is behoorlijk. Had om 12:00 uur dipiloor gehad en die is nu uitgewerkt. Nu dus wachten tot 18:00 uur. Wel balen dit. Wel naar dipiloor, maar wel 4 x per dag.
Verder wat muziek geluisterd. Om 17:00 uur eten, maar niet veel op. Daarna nog bezoek gehad. Rond 18:15 uur dipiloor gehad, flesje paracetamol eraan en nieuwe infuuszak.
Verder bezoek van me zus gehad. Tussendoor zijn ze de lege bedden met nachtkastjes en infuuspalen al naar de nieuwbouw aan het brengen. Ze zijn de hele week al bezig.
Om 20:30 uur warfarine ingespoten en TPV aangesloten. Nog kopje thee op.
Om 23:35 uur controles goed.

Vrijdag 29 november 2019: De verhuizing
Om 00:00 uur flesje paracetamol eraan en dipiloor gehad. Daarna redelijk goed geslapen tot 04:00 uur. Toen wakker van de pijn en naar de wc. Om 06:10 uur flesje paracetamol eraan en dipiloor. Om 07:15 uur controles: goed. Me rond 07:30 uur gewassen. Daarna bloedafname. Hierna de spullen ingepakt voor de verhuis.  Hierna medicatie. Rond 08:10 uur ontbijt. Omdat ik op vloeibaar sta is er voor mij geen lunchpakket. En wat een drukte op de afdeling. men is er met 12 verpleegkundige ( de afdeling is redelijk leeg, de helft of zo is maar bezet.
Om 08:25 uur de tpv afgesloten. Er is nu overleg in de zusterpost met verpleging, logistiek medewerkers en vrijwilligers. Even later zaalarts langs: HB weer gestegen. Dipiloor kan nog naar om de 4uur.




08:55 uur het aftellen is begonnen. En 09:00uur de 1e patiënt gaat op weg naar de nieuwbouw. Ik ga als 3e. ze komen ondertussen alles bij me op bed leggen. zodat echt op tijd weg kunnen.
09:08 uur en 2e patiënt is weg. De mensen die mijn gaan verhuizen staan al klaar.
Nog 2 minuten. ze komen al op mijn kamer. Nog 1 minuut. Ze maken zich klaar. Bed uit stop contact. 09:16 uur en op naar de nieuwbouw. We moeten de gele route volgen. Bij de liften staan medewerkers die zorgen dat er meteen een lift is. Op naar de kelder en daar via de lange gang naar de nieuwbouw. Onderweg staan allemaal vrijwilligers. Bij de nieuwbouw weer meteen in de lift en op naar verdieping 4 ( route 54). Daar staan ze klaar om me welkom te heten en wordt ik naar me nieuwe kamer gebracht. Kamer 13 met uitzicht op de oud bouw. ( maar ik wist me kamer al).
Rond 10:30 uur is mdl over.



Om 11:00 uur zaalarts langs: Heeft overleg gehad met pijnteam. Advies: weer terug naar oraal. Oxycotin blijft 20mg. Oxcynorm dan naar 6 x per dag 10mg. Hij vraagt hoe ik hier over denk. Ik geef aan hoe het normaal gaat. Dus dipiloor, zelf afbouwen en dan over op eigen medicatie en naar huis.
We gaan het op mijn manier doen. Zo schrijft hij het ook op.
Om 12:00 uur de iPad gehad en uitgelegd hoe het werkt. Even later flesje paracetamol en dipiloor. Om 13:00 uur kopje thee en vla. Om 15:40 uur overdracht. Dit gebeurt voortaan aan bed.  Om 16:15 uur controles. Nu veel pijn. Om 17:10 uur langs voor het eten. Je kunt nu ook drinken nemen bij het avondeten. Nu keuze uit 2 gerechten. Kan nu al wel voor morgen het ontbijt, tussendoor ochtend en lunch bestellen. Er is wat meer keus, maar er zijn ook wat dingen weg.


Rond 17:45 uur flesje paracetamol en dipiloor.  Om 18:30 uur op stoel bij raam gaan zitten. Even later mijn maat op bezoek. Rond 18:45 uur gevraagd waar het eten blijft. Even later me eten gehad, maar niet veel op.
Om 19:45 uur de TPV aan het tafeltje aangesloten. Daarna in relax stoel gezeten en tv gekeken op tablet. Rond 22:00 tandenpoetsen, omkleden en naar bed.

Zaterdag 30 november en Zondag 1 december 2019: Weekend
Zaterdag: Om 00:40 uur controles. Rond 01:25 uur pas de pijnmedicatie. flesje paracetamol en dipiloor. Het loopt nog niet soepel, maar ja dat is te begrijpen. Daarna redelijk  geslapen, maar het wel erg licht in de kamer. Om 05:55 uur flesje paracetamol en dipiloor.
Rond 07:30 uur bloedafname. Om 08:15 uur aan tafel de TPV afgesloten. Daarna controles. ( de 1e problemen doeken op. Ouderen die vergeten om de iPad op te laden, ramen die helemaal aanslaan.).  Me rond 08:50 uur gedoucht. Ander probleem: badkamer staat blank na het douchen. Om 09:30 uur ontbijt. Daarna rond 10:00 uur een rondje gelopen en even bij me oude kamergenoot langs geweest. Verder op bed gelegen i.v.m. de pijn. Om 12:25 uur flesje paracetamol eraan en dipiloor gehad. Daarna mijn lunch geserveerd. Alleen helft niet gekregen, want is er niet. Daarna op bed gelegen, want ben wat misselijk.






Rond 14:30 uur in relax stoel voor bakje koffie. Oud kamergenoot nog langs geweest.
Ook is mijn deur met touw vast gezet, zodat hij open blijft. Mijn deur ging na 10 minuten elke keer dicht.  Rond 15:45 uur mdl arts langs: Kijken per dag hoe het gaat met de pijn. De dipiloor gaat goed, maar na 5 uur al weer pijn. Daarna controles. Om 17:00 uur me diner. Ziet er goed uit. Was ook lekker. Heb maar beetje op. ( dat is ander nadeel. Je kunt uit veel gerechten kiezen, maar niks apart.)
Rond 18:00 uur flesje paracetamol eraan en dipiloor. Om 19:30 uur de TPV aan de paal. Kan nog niet aansluiten, want lag nog in koelkast.  hierna kopje thee op en toen een rondje gelopen.
Om 20:30 uur in relax stoel om tv te kijken. Rond 21:00 uur warfarine ingespoten en TPV aangesloten. Verder rustig aan. Rond 23:30 uur controles goed. Wel pijn.

Zondag: Om 00:25 uur flesje paracetamol eraan en dipiloor. Hierna nog naar de wc. Daarna redelijk geslapen tot 04:30 uur. Om 06:00 uur flesje paracetamol eraan en dipiloor gehad.
Rond 07:45 uur me gewassen. Daarna medicatie, ontbijt, controles en rond 09:00 uur een rondje gewandeld.  Daarna om 09:20 uur de TPV afgesloten. Hierna even lekker op de relax stoel gezeten. Verder nog wat gedronken. Om 11;00 uur misselijk na dat ik heb overgegeven. Oud kamergenoot nog langs geweest. Om 11:35 uur flesje paracetamol en wat voor de misselijkheid. Hierna mdl arts langs: Afgesproken om vanaf morgenochtend naar de Oxcynorm te gaan. ^x per dag en verhoogd naar 10mg. Kijken hoe dat gaat. Ben er mee eens. Zo fijn dat ze je laten mee denken. Blij met me artsen.



Hierna dipiloor gehad.
Om 12:30 uur lunch.  Verder in relax stoel gezeten. Bezoek gehad van me ma en zus. Met hun nog even mee naar beneden geweest. ( was daar nog niet geweest).  Rond 16:00 uur op bed gaan liggen. Me zwager nog op bezoek geweest. Daarna eten, maar niet veel op.  Toen nog een maat op bezoek geweest. Rond 18:00 uur flesje paracetamol en dipiloor. Om 19:30 uur warfarine ingespoten en TPV aangesloten. Daarna rondje gelopen en naar beneden geweest. En nog even met verpleegkundige gepraat. Verder tv gekeken en in relax stoel gezeten. Om 22:00 uur tanden poetsen en naar bed.
Rond 23:30 uur controles en wat later flesje paracetamol en dipiloor.



Maandag 2 december 2019: Gaat helemaal mis!
Rond 01:00 uur nog naar de wc. Daarna redelijk goed geslapen tot 05:00 uur. Toen wc en meer pijn. Om 06:00 uur flesje paracetamol eraan en Oxcynorm 10mg. Daarna nog wat geslapen tot 07:30 uur. Toen wakker van de TPV pomp. Even later eruit en de TPV afgesloten. Om 08:00 uur medicatie. Daarna wat nieuws gelezen. Om 08:35 uur ontbijt en om 09:10 uur controles. Me hierna gedoucht. Daarna in relax stoel gezeten. Rond 10:00 uur op bed en gebeld i.v.m. de pijn. Mag de Oxcynorm 10mg weer. Even later wat drinken en de tandarts maar weer eens afgebeld.
Daarna rond 10:50 uur naar de wc....???????????????????????????????
Om 11:10 uur wordt ik wakker op bed en staat de kamer vol. ( ben na bezoek toilet flauw gevallen in de kamer. Iemand op de gang heeft me zien liggen en de verpleging gewaarschuwd. Die kregen me niet bij en hebben me eerst op bed getild). Op bed meteen controles. inclusief suiker. En toen kwam langzaam wat bij. Ik kan me er niks van herinneren. Bed staat nu schuin. met mijn hoofd naar beneden. Even zo blijven liggen. Even later bloedafname. Daarna nog een keer controles.
Rond 11:45 uur zaalarts langs: Gaat overleggen met pijnteam en neuroloog. ( ben op mijn hoofd gevallen. Verpleging houd me goed in de gaten. Om 12:30 uur lunch neer gezet, maar geen trek. Even later neuroloog langs: Me even onderzocht. Krijg scan van mijn hoofd. Daarna zaalarts nog langs: dus ct-scan hoofd. En HB weer gezakt naar 4,7. Dus weer zak bloed.
Rond 13:20 uur door verpleging naar radiologie gebracht in blauwe toren via




brug 1e verdieping. Rond 13:30 uur bij ontvangstruimte radiologie. Even later opgehaald en ct scan hoofd. Daarna weer terug naar ontvangstruimte. Om 14:00 uur opgehaald door patiënten vervoer. Bij lift was het erg lang wachten. Uiteindelijk bezoekers eruit en wij erin.( is erg onduidelijk). Om 14:15 uur terug op mijn kamer waar me ma al zit te wachten en Oxcynorm 10mg gehad. Rond 15:25 uur is ma naar huis gegaan. Rond 16:30 uur controles en 5e zak bloed hangt eraan. Even later controles. Om 17:00 uur eten, maar amper wat op. Daarna tv gekeken. Om 18:15 uur Oxcynorm 10mg gehad. Even later voorzichtig naar de wc. Het gaat, maar nog wat wankel. Verder rustig aan. Om 19:45 uur zit bloed erin en kan het infuus op spoelen. Om 20:45 uur de TOPV aangesloten. Daarna nieuwe infuuslijn en infuuszak. en nog even met verpleegkundige gepraat. Daarna nog even met oud kamergenoot gepraat. Om 22:00 uur medicatie en even later Oxcynorm. Nog wat tv gekeken op mijn eigen tablet, want dat gaat iets beter. Rond 23:00 uur slapen. Om 23:50 uur controles. Temperatuur 37,9 en fleske paracetamol eraan.

Dinsdag 3 december 2019: Goed gesprek zaalarts
Redelijk geslapen. Rond 02:20 uur wc, 06:00 uur flesje paracetamol en even later Oxcynorm. Rond 07:15 uur bloedafname. Om 08:00 uur medicatie. Rond 08:05 uur voedingsassistent langs met de vraag of ik nog ontbijt bestel. Ik zeg heb ik gisteravond al bestelt en ook tussendoor. Blijkt alles weg te zijn. Dus alles weer opnieuw bestelt. Even later controles. Daarna de TPV afgesloten. Toen me gewassen. Rond 09:40 uur rondje verdieping gelopen. ( is ongeveer 300m). Was op het laatst wat duizelig en last van buik. Daarna kopje koffie. Hierna pleister insteek verwisseld en Oxcynorm. Daarna op relax stoel gezeten en nog met oud kamergenoot gekletst. Verder rustig aan.
Rond 11:20 uur naar de wc. Wat duizelig. Voel me nog niet top. Heb idee dat zak bloed weinig heeft gedaan. Bij het handen wassen voel ik me niet lekker en ben op douchstoel gaan zitten en heb gebeld.
Even later verpleegkundige er. Bed in badkamer ( past nu). OP bed en terug de kamer in. Daar controles, maar die zijn goed.



Om 12:10 uur zaalarts langs: Over gehad hoe het nu gaat. Verteld dat ik net niet lekker werd in de badkamer. Gehad over de pijn. Gehad over naar huis gaan en hoe ik erin sta. Voor de pijn gaat ie nog overleggen met het pijnteam. Het HB was vanochtend weer gestegen naar 5,4. Verteld dat ik het beangstigd vindt om weer weg te vallen zonder dat ik het voel aankomen. ( nu 3 keer gebeurd, 1x hal zkh 8-11, 1x thuis 25-11 en 1x op afdeling 2-12). Ook over gehad over het niet lekker voelen en wegvallen meer is dan anders. Misschien goed idee om mijn HB vaker te controleren.. Hij snapt mijn angst wel en komt vandaag nog terug. Fijne zaalarts.
Daarna lunch, flesje paracetamol. Hierna even op bed gelegen. Rond 13:25 uur op relax stoel. Later bezoek ma. Tussendoor monteur voor de wc die slecht doorspoelt. Als ma weg is rond 14:25 uur Oxcynorm gehad. Verder wat gepuzzeld.
Om 16:20 uur zaalarts weer langs: bedoeling om op poli van het pijnteam te komen.???? ( raar. grote kans als ik daar kom, dat pijn weer beter gaat).Op controle bij mdl arts. Morgenvroeg HB prikken. Als ie goed is, dan naar huis. Hierna even rondje gelopen. Verder medicatie, flesje paracetamol eraan, controles.
Rond 18:00 uur eten, maar was niet lekker. Om 19:30 uur warfarine ingespoten en TPV aangesloten.. Daarna rondje gelopen en even naar beneden geweest. Bij terug komst wat drinken. Verder tv gekeken. Om 22:30 uur Oxcynorm. Daarna tanden gepoetst.

Woensdag 4 december 2019: HB weer gezakt!!!!
Om 00:05 uur controles en flesje paracetamol eraan. Om 02:30 uur Oxcynorm gehad. Om 06:25 uur flesje paracetamol eraan en wat later Oxcynorm. Tussendoor goed geslapen.
Rond 07:15 uur bloedafname. Die zet meteen het grote licht aan. ( zo bouwlamp boven het bed.)
Daarna alvast het nieuws gelezen. Even later TPV klaar. Toen spullen klaar gezet. Eert controles. Daarna TPV afgesloten. Me daarna gewassen. Om 08:45 uur ontbijt. Om 09:45 uur rondje gelopen, maar gaat niet echt lekker. Voel me erg moe. De pijn lijkt wat beter onder controle. Verder op relax stoel gezeten. Rond 10:40 uur Oxcynorm gehad.  Ook nog met oude kamergenoot gepraat.
Rond 11:30 uur zaalarts langs: Vraagt hoe ik me voel. Pijn betreft gaat wat beter. kwa duizeligheid nog niet helemaal. HB blijkt toch weer te zijn gezakt. HB 4,9. Het blijft schommelen. Hij snapt mijn angst en dat is ook zijn punt. Wat gebeurd er als ik nu naar huis ga. Gehad over de bloedarmoede sinds maart 2018. Hij gaat overleggen om toch nog een zak bloed te geven. Hij vindt het belangrijk dat ik me gewoon goed voel. Overleg met mdl arts. Misschien komt het deze keer door de opvlamming van de alvleesklier.


Daarna naar beneden gegaan om ma te verassen. ( die had controle vanochtend). daarna lekker op mijn gezeten. Waar ik heb geluncht, paracetamol weer oraal. Om 14:10 uur met ma naar beneden, naar uitgang. Daarna nog even op en neer gelopen in de hal. Om 14:40 uur weer boven. Rond 15:10 uur Oxcynorm gehad. Even later controles voor zak bloed, maar infuus loopt niet goed. Even doorgespoten. Daarna 6e zak bloed eraan. Wat later nog controles.
Om 17:00 uur eten. Daarna rondje gelopen. Om 18:10 uur zak bloed zit erin. Nu op spoelen en nog eens controles. Verder wat tv gekeken. Rond 19:00 uur spoelen klaar en nieuwe infuuslijn. Om 19:30 uur warfarine ingespoten en TPV aangesloten.  Daarna wat drinken en nog rondje gelopen. Om 20:00 uur medicatie. Ga ook starten met ijzertabletten. Daarna tv gekeken. Om 21:45 uur tanden gepoetst. Hierna even met verpleging staan te kletsen en nog klein stukje gelopen.
Rond 23:00 uur slapen en om 23:45 uur controles en Oxcynorm.

Donderdag 5 december 2019: HB toch weer gezakt!!!! 
Redelijk goed geslapen. Rond 02:00 uur wc en om 04:00 uur Oxcynorm. Om 07:20 uur bloedafname. Rond 08:00 uur medicatie. Daarna gedoucht, 08:40 uur controles, 08:45 uur ontbijt. Om 09:05 uur TPV afgesloten. Om 09:15 uur zaalarts langs: Vraagt hoe het gaat. Nog duizelig. Wordt om 11:00 uur nog een keer geprikt, want er is vanochtend alleen INR geprikt. Daarna wegen: 81,4. Daarna rondje gelopen op verdieping en even naar beneden geweest. Op het laatst wat duizelig en weinig lucht, maar we doen het wel. Hierna even op bed gelegen. Wat later om 10:55 uur bloedafname. Daarna kopje cappuccino en stukje banketstaaf. Om 12:00 uur Oxcynorm.  en lunch. Verder rustig aan.
Rond 14:20 uur verpleegster gebeld i.v.m. lege infuuszak. Verpleegster verteld dat ik weer een zak bloed krijg, want HB was 4,6. Ze dacht dat ik het al wist.






Hierna controles en zak bloed, maar infuus loopt niet meer. Blijkt niet meer goed te zitten. Daarna kopje cappuccino en banketstaaf. Even later infuus prikken, maar lukt niet. Even later komt iemand van de ic prikken. Om 15:40 uur hangt 7e zak bloed eraan. Iets later nog een keer de controles.
Verder rustig aan. Om 17:00 uur eten. Daarna rondje gelopen en nog tv kijken.  Om 18:25 uur zit zak bloed erin. Nu op spoelen en controles: temperatuur 38,0. Rond 19:15 uur 8e zak bloed eraan. Weer controles. Om 19:30 uur warfarine ingespoten en TPV aangesloten. Hierna nog wat gelopen. Verder rustig aan.
Om 21:50 uur zit zak bloed erin en nu op spoelen. Even later nieuw infuuslijn en infuuszak. Om 23:55 uur controles: temperatuur 37,9.







Vrijdag 6 december 2019: Naar huis
Om 00:30 uur nog Oxcynorm gehad. Daarna redelijk geslapen tot 04:20 uur. Toen weer meer pijn en Oxcynorm gehad. Rond 07:45 uur wakker. Even het nieuws gelezen. Om 08:00 uur TPV klaar en daarna afgesloten. Hierna bloedafname. Daarna controles, ontbijt. Verder het nieuws gelezen. Me rond 09:20 uur gewassen. Daarna rond 09:25 uur een rondje gewandeld. Daarna even op relax stoel gezeten met kopje cappuccino. Verder rustig aan.
Om 11:15 uur zaalarts langs: HB gestegen naar 5,8. Hij vindt dat ik er ook beter uitziet. Ik voel me ook wel iets beter. Zijn voorstel is om met regelmaat de HB te controleren, zodat er op tijd ingegrepen kan worden. Dat geeft mijn ook meer rust. Als ik me goed blijf voelen, dan waarschijnlijk vandaag nog naar huis. En dan volgende week controle HB. Het blijft een terugkomend probleem, waarschijnlijk door mijn bloedverdunner. Hij gaat overleggen met mijn MDL arts. Ook gehad over de onderzoeken i.v.m. verdenking Sarcoïdose. Dat zo snel mogelijk ingepland wordt. Dus nog even afwachten.


Rond 11:45 uur weer een rondje op verdieping gaan lopen. Ben ik bij de liften. Hoor ik ineens mijn neefje Tano die me roept en zie Nichtje Kami, schoonzus en ma uit de lift komen. Wat een verassing.
We hebben eerst op mijn kamer gezeten, want mijn lunch kwam eraan. Daarna zijn we beneden in het restaurant wat gaan drinken en hun nog eten. Heerlijk gekletst. Was rond 13:35 uur weer boven. Wat was dit leuk zeg en kon ik ook wel even gebruiken.
Om 15:40 uur zaalarts langs: Overleg gehad. Krijg zo snel mogelijk afspraak voor de long onderzoeken en bij de longarts. Gaat kijken om de afspraak van mijn mdl arts a.s. maandag te verplaatsen naar iets later in de week. Met vooraf lab controle HB. Gaat het nu doorgeven en zorgen voor de papieren. IK mag naar huis. Yessssss!.
Daarna wat regelen voor vervoer. Om 16:15 uur het infuus eruit en papieren. Hierna begonnen met inpakken van de spullen. Om 16:30 uur nog Oxcynorm gehad. Hierna naar de apotheek beneden voor de medicatie ( ijzertableten, oxycodon langwerkend 20mg en kortwerkend 10mg). Was wat druk
Rond 17:00 uur weer boven. Daar me omgekleed en laatste spullen ingepakt. Hierna eten.
Rond 17:30 uur was me zus. Verpleging goede dag gezegd en op naar huis.
Thuis niet veel meer gedaan. Lekker rustig en op tijd naar bed.

Vrijdag 13 december 2019: Hoe gaat het?
Zaterdag  bezig geweest met  was draaien, boodschappen en de kerstspullen alvast naar boven gehaald. Zondag om 05:00 uur maar uit bed gekomen, want kon toch niet slapen en dus maar met de kerstversiering bezig geweest. Verder rustig aan. Nog wel de kalenders voor kerst gemaakt en besteld.
Maandag begonnen  met blog te schrijven en wat andere dingen af te werken.
Dinsdag in de ochtend weer aan blog gewerkt. In de middag bezoek gehad van mijn beste maat. Nadat maat weg was op de bank gelegen. Voelde me niet lekker. Rond 20:00 uur TPV aangesloten, het nieuws gekeken en daarna naar bed gegaan. Daar even controles: bloeddruk 102/63, pols 95, zuurstof 90% en temperatuur 38,3. Godverdomme het zou toch niet.
Woensdag goed geslapen en werd wakker, omdat ze voor de deur stonden met me TPV materiaal.
Voel me ook beter dan gisteren. Vandaag verder met blog en kerst inkopen gedaan.
Donderdag in de ochtend verder met me blog. Dat van me afschrijven doet me goed. Merk ook dat afgelopen opname er behoorlijk ingehakt is en dan vooral geestelijk. Ben vertrouwen in mijn lichaam kwijt. Heb ook besloten om even rust op de plaats te nemen. Heb mijn acties voor de cross ook even overgedragen. Heb wel besloten om a.s. zaterdag gewoon mee te lopen met de Villa Pardoes Winterrun. Donderdagmiddag met een omweg te voet naar het ziekenhuis geweest voor bloedafname.
Vrijdag Vanochtend rustig aan gedaan. Rond 13:00 uur met de auto naar het ziekenhuis. Het regent zo hard. Had controle mdl-arts. HB blijkt toch weer wat gezakt. Krijg ijzerinfuus, ontlasting op kweek, HB controle en over 2 weken weer terug. Daarna bij uitcheck kamer gemeld. 30 december weer controle. Maandag ijzerinfuus. En lab formulieren mee. In de avond de spullen voor morgen klaar gezet.


Zaterdag 14 december 2019: Villa Pardoes Winterrun
Vanochtend lekker rustig aan.  Rond 13:00 uur richting Kaatsheuvel. Daar auto bij sporthal gezet. ( is dichterbij, dan de aangewezen parkeerplaats ). In de tent mijn startnummer en t-shirt opgehaald. Kwam vrijwilligers coördinator villa pardoes tegen. Die dacht dat ik kwam fotograferen. Nog staan te praten met de microfonisten en wedstrijdleider. Daarna terug naar auto. In de auto gezeten, want het begon hard te regen. In de auto wat fruit op en wat gedronken. Mijn wandelschoenen aangedaan. En mijn wandeljack aangedaan. Mijn heuptas gevuld en nummer op gespeld. Op buienrader lijkt het rond 14:45 uur droog. Rond 14:15 uur terug naar de tent. Daar blijkt dat de starttijden zijn verschoven i.v.m. het weer. We starten nu om 15:15 uur. In de tent kwam ik nog een gezin tegen dat ik gefotografeerd hebt. Rond 14:50 uur naar buiten voor de start van de 10km. Het is droog. Rond 15:15 uur mogen wij de wandelaars voor 7 of 11km weg. Ik loop meteen vooraan, maar nog wel rustig. Even later loop ik met een knul wat sneller. Ter hoogte van de Efteling ingang voor de vakantieparken loop ik wat weg. Bij de Eftelingstraat lopen we de 10km lopers tegenmoet. Die komen net van Villa Pardoes vandaan. Langs de Efteling ( kom het treintje nog tegen) richting Villa Pardoes. Die mooi verlicht is. Buiten is er muziek en staan ze met water. En dan naar binnen. Daar wordt ik gevraagd voor een interview ( ik wist dit al). Dus ik stop even. Het interview gaat over mijn ziek zijn. dag opname a.s. maandag, de afgelopen opname en dat ik tussendoor hier even meedoe. Ook gehad over waarom, nou dat ik hier fotografeer en dus weet hoe belangrijk die week hier is.
Ook vraagt hij of ik altijd zo door loop en of ik de mensen die me nu voorbij zijn weer gaat inhalen. Ja die ga ik in halen en ik loop gewoon een lekker tempo.




Ik ga verder via gedeelte van de villa en via huisje ridder naar de tuin. Ook daar is het gezellig druk net als in de villa met de gezinnen, vrijwilligers enz. Vanuit de tuin gaan we een bos in. Loop ondertussen al weer 3e. Bij splitsing van de 7 en 11km ga ik als 1e de 11km route op.





Via modderige paden gaan we richting fietspad van de horst. Daar over fietspad en stukje verder de weg over en via voet/fiets viaduct de midden-brabantweg over richting de Loonse en Drunense duinen. Daar via fietspaden en rondje gemaakt en toen via ander voet/fiets viaduct weer terug de midden-brabantweg over. Daar richting Efteling hotel en via fietstunnel weer Kaatsheuvel in. De laatste wandelaars van de 7 km haal ik nu in. Laatste gedeelte loopt niet fijn, want wandelaars van de 7km lopen op de stoep, dus ik loop op de weg ze voorbij.
Na 1uur en 38 minuten ben ik weer terug op het Anton pieckplein. Was zwaar, maar heerlijk gelopen. Heb wel wat tranen gelaten. Het komt er even uit.Onderweg 2 keer een buitje gehad. Eerst wat gedronken en fruit op. Daarna naar auto om te kleden. Daarna nog even naar de jeugd kijken en bekendmaking van het opgehaalde bedrag.
En toen naar huis. Wat ben ik trots op mezelf. Thuis na een heerlijke douch me aangesloten en verder niks.


Zondag 15 december 2019: Rustig aan en bij ma op bezoek.
Heerlijk geslapen. vanochtend meteen was met wandelkleding gedraaid. Verder rustig aan. In de middag even bij ma langs geweest voor wat administratie. Toen ik terug was een heerlijke Leffe blond 0,0 % op. En verder niks.

Maandag 16 december 2019: IJzer infuus.
Rond 08:00 uur eruit. Me afgesloten en gewassen. Rond 09:40 uur naar ziekenhuis gereden. Locatie Langendijk. Me daar rond 10:00 uur bij receptie gemeld. Toen door naar unit 22 en me daar gemeld. Daarna naar kamer. Daar lekker in een stoel. Even wat gegevens controleren. Controles. Daarna infuus prikken. Terwijl kopje koffie. Even later ijzerinfuus eraan. Na half uur over op spoelen. Terwijl zitten lezen en nog een kopje koffie op. Rond 11:20 uur infuus eruit en weg. Ze vonden dat ik na het infuus wel meer kleur had, dus HB misschien nog wat meer gezakt. Daarna meteen boodschappen gedaan. In de middag blog bijgewerkt en in de avond naar vergadering.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten