Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

woensdag 11 april 2012

De zenuwblokkade

Woensdag 11 April 2012: Zenuwblokkade
Vannacht redelijk geslapen. wel een paar keer wakker geweest en vanaf een uur of 4 wat meer pijn. na het wassen was het wachten op de ambulance.
Ze wisten niet hoe laat ie er zou zijn. Rond 13:30uur heb ik me afgekoppeld van de voeding. Rond 13:45uur kwam de zuster vertellen dat ze hadden gebeld van de centrale dat de ambu onderweg was. En door de drukte later was.
Om 14:20uur waren ze er ( ik had om 14uur al in Oosterhout moeten zijn).

 

De ambulance die me gebracht heeft
De oproep
                                     

Amphia Pasteurlaan Oosterhout
Rond 15uur waren we bij het amphia pasteurlaan. Ze brachten me naar unit 21 , maar daar wisten ze van niks. ze gingen bellen. ik moest op unit31zijn.
Uiteindelijk was ik op unit31 en werd naar mijn tijdelijke kamer6 gebracht. Een eenpersoonskamer met uitzicht over Oosterhout
Daarna kwam de verpleging wat vragen stellen en zouden ze nog naar Breda bellen. Want er was niks van medicatie meegegeven en ook geen voeding. In Breda dacht men dat ik om 14uur aan de beurt was en dan aan het eind van de middag weer terug. niet dus ik moest er om 14uur zijn en wordt om 16:30uur pas geholpen en zou dan morgenvroeg weer terug naar Breda gaan. Weer zeer goede communicatie. Rond 15:30uur komt de pijnspeciallist langs om precies uit te leggen wat ze gaan doen. Ik krijg een splanchnicus blokkade. Dit is een blokkade van de splanchnicuszenuw. deze zenuw zorgt voor dat je pijn voelt in de bovenbuik en dan vooral door de alvleesklier enz.
Om 16uur heb ik me omgekleed in mijn mooie operatiejasje. Rond 16:15uur ben ik naar het voorbereidingsplein gereden. Hier heb ze een infuus geprikt en aangesloten en wat plakkers op mijn buik en rug i.v.m. de controles. Ook kreeg ik nog een mooie muts op.
Ook kwam de arts langs die mijn gaat helpen. Hij had al veel over me gehoord. ik was
al vaak besproken i.v.m. mijn pijn.


voorbereidingsplein



Rond 16:25uur werd ik door twee ok-assistenten naar ok1gereden.
Hier moest ik op mijn buik op de ok tafel gaan liggen met mijn hoofd in een gat. Mijn benen lagen verhoogd en onder mijn buik lag een kussen. Mijn handen moest ik onder mijn hoofd in een soort hangbed voor handen leggen.
Daarna kwamen over mijn benen en hoofd een warme deken te liggen.
Hierna begonnen de voorbereidingen. ik werd op de monitor aangesloten en kreeg slaap medicatie toegediend via het infuus. De arts was terwijl bezig met de radioloog omdeed plaatsen te bepalen voor de injectie. Er werden foto's gemaakt en via echo beelden werden er strepen en punten op mijn rug gezet.
Hierna werd mijn rug gedesinfecteerd en zo kreeg ik een mooie roze rug en kreeg twee verdoving spuiten. en die spuiten waren niet prettig.
Hierna moest het even inwerken.
Daarna begon ie met de behandeling en werden de injectie gegeven. hierdoor werd ik wat licht mijn hoofd.
Toen het klaar was mocht ik weer terug draaien op mijn rug op het bed.
Hierna werd ik naar de verkoeverkamer gebracht. hier werd ik weer aan de monitor gelegd en werd alles in de gaten gehouden. ook kwam de arts nog langs en vroeg hoe het ging. morgen komt ie langs op molengracht.
Na een half uur werd ik weer naar de verpleegafdeling gebracht. Rond 18uur was ik terug op de kamer. En mocht ik wat drinken. Om de zoveel tijd werden de controles gedaan. Ook krijg mijn medicatie die ze hier op voortrad hadden.
Om 19uur werden de controles nog een keer gedaan en als ze stabiel waren dan gingen ze de ambulance bellen. Ze waren goed.
Rond 19:30uur was de ambulance er. Voor ik mee mocht werden nog een keer de controles gedaan. ook werd er nog een nieuwe infuuszak aangehangen.


De ambulance waar ik mee terug ben gebracht en de oproep

Rond 20uur was ik terug op mijn kamer op unit21in amphia molengracht. Tot 21uur mocht ik niet mijn bed uit. De zuster vertelde dat mijn moeder al weg was. Heeft ze hier dus gewoon zitten wachten. wat een schat is ze toch. ik heb haar eerst maar gebeld.
Rond 21uur ben ik onder begeleiding van een zuster naar wc geweest.
Hierna ben ik gaan slapen en nou mars hopen dat dit gast helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten