Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

donderdag 5 april 2012

Verhuizing en Bloedonderzoek

Maandag 2 April 2012: Verhuizing en pijnpoli
Vannacht tot een uur of 3 goed geslapen. Rond 4uur zuster gebeld i.v.m. dat ik misselijk was. kreeg een zetpil tegen de misselijkheid. daarna niet echt meer geslapen. Vanochtend op bed gewassen. Toen ik op een stoel zat omdat ze mijn bed aan het verschonen waren voelde ik me niet echt goed. was blij dat ik weer op bed lag. ' S morgens verder wat proberen te slapen. Ze hebben me ook nog gewogen 59,8kg. het zelfde gewicht als vorige keer. Dit is wel met kleding aan. Zonder kleding zou ik rond 58,6kg zitten. thuis woog ik 59,8kg zonder kleding. Dus ben in het ziekenhuis wel wat afgevallen. De zaalarts langs geweest: heeft samen met de coassistent naar de buik gekeken en geluisterd en op de rug geluisterd. Ga vandaag naar unit21.Tijdens het bezoekuur komt de zuster vertellen dat ik naar unit21mag. Samen met bezoek spullen ingepakt en daarna hebben ze me naar unit21gebracht.Daar kom ik op een eenpersoonskamer202.Rond 15uur komt er iemand van de pijnpoli langs. ook komt de zaalarts kijken. De tramadol wordt gestopt en krijg voortaan oxycotin10mg. Als dit niet gast werken kun ze nog een zenuwblokkade via de rug doen. ik moet hier terwijl
maar eens over na denken, maar ze doen maar. Ik hoop dat ik vannacht eindelijk eens kan slapen.

Dinsdag 3 April 2012: Goed geslapen
Vannacht eindelijk een keer goed geslapen. Hier was ik erg aan toe. Toen ik vanochtend wakker werd had ik wel pijn. Ze hebben me nog gewogen 59,5kg dus wat afgevallen. Me eigen lekker rustig gedoucht. Toen ik na het douchen op bed wat lag te rusten en bakje thee aan het drinken. Kwam een zuster binnenlopen ze gaan men verhuizen naar een andere kamer, want er is een patiënt erg ziek. Ik kom op kamer 205 te liggen een vierpersoonskamer. Hopen dat ik vannacht wel kan slapen.
Het is grote visite vandaag: Men gaat samen met de pijnpoli zorgen dat de pijn draagbaar wordt. De pijnspecialist komt vandaag nog langs. Als de insteek goed geneest kan er een nieuwe sonde geplaatst worden. Ook nemen ze nog contact op met het Erasmus voor meer info van de onderzoeken die ze daar tot nu toe gedaan hebben en ook bloeduitslagen enz. De reden dat ik nog in het zkh lig is de pijn als die onder controle is kan ik naar huis.
Rond 15uur komt de pijnspecialist langs: hij vraagt hoe het nu gaat nu ik ben gestopt met tramadol en hoe het met de pijn gaat nu ik oxcycotin krijg. Nou ik voel me iets beter dan gister. de pijn is er nog wel maar iets minder.
Hij heeft overleg gehad. ik kom in aanmerking voor een zenuwblokkade en hij raad het me wel aan. zodat mijn lichaam wat rust krijgt. Ik ben er wel voor. Hij gaat nu overleggen en dan mijn inplannen op de ok. want daar gaat het gebeuren. Het is nu even wachten wanneer.
De rest van de dag rustig aan gedaan. vanavond nog bezoek gehad.
Ik moet wel wennen aan de nieuwe medicatie tijden i.v.m. de oxcycotin. maar dat heeft zijn tijd nodig.
En nu hopen dat ik vannacht ook weer goed kan slapen.

Woensdag 4 April 2012: Bloedonderzoek
Vannacht ondanks de vierpersoonskamer toch goed geslapen. vanochtend me lekker weer zelf gewassen. daarna op bed uitgerust.
Zaalarts langs geweest: over de pijn gehad en over de zenuwblokkade. Hij vraagt hoe het nu is. "nou de pijn is er nog duidelijk wel , maar het is beter draagbaar. En ben ook
blij dat de duizeligheid over nu de tramadol is gestopt Ik voel me stukken beter.". Ze gaan bij het Erasmus vragen hoe bij in mijn mei precies de mrcp is gegaan en wat ze allemaal precies zagen een nog uitgebreider verslag dan die ze al hadden.
Tijdens het bezoek komt de zaalarts langs: Er is nog een onderzoek bij mij niet gedaan en dat is een gen onderzoek. Ze gaan bloedprikken en dat sturen ze dan op naar Nijmegen. daar gaan ze onderzoeken op chronische alvleesklier ontsteking en of ik daar aanleg voor heb ect. Omdat dit een zeer uitgebreid bloedonderzoek is gaat het wel enkele maanden duren voor de uitslag. Er is altijd een kans dat ze het eerder hebben.(mijn bloedonderzoek in Rotterdam of ik dragen was van een gen voor coeliakie duurde ook ruim 6weken). Had nog wel een vraag die ik moest beantwoorden. En dat was of ik er tegen was dat als bloed over was omdat voor wetenschappelijk onderzoek te gebruiken. Nee dus daar ben ik niet op tegen.
Een kwartier later komen ze al bloedprikken 2grote buisjes bloed prikken. En nou is het dus wachten. Het is toch best wel spannend, want het kan zijn dat hiermee vast komt te staan dat ik chronische alvleesklierontsteking heb ja of nee.

Verder wat gelezen en gepuzzeld en uitgerust.
Hopen dat ik vannacht weer goed kan slapen

Donderdag 5 April 2012: Overgegeven
Vannacht iets minder geslapen. vanochtend om 5uur zuster gebeld omdat ik toch wat meer pijn had. Alvast pijnmedicatie gehad. Na het wassen ook wat meer last van de buik.
Zaalarts langs geweest: nog niks nieuws.
' S middag zoals elke keer een cup a soup , maar na een half uur kwam de cup a soup er uit. daarna was ik goed misselijk en kreeg ik een zetpil. Het ging toen iets beter. Vanavond weer cup a soup. maar weer ging het mis. Alleen toen ik in de badkamer boven de wc stond over te geven werd ik misselijk en duizelig en heb een zuster gebeld. En ben samen met de zuster terug naar bed gelopen. En heb weer een zetpil gehad. verder rustig aan. hopen dat ik vanavond wat kan slapen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten