Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

vrijdag 10 april 2015

Eerste paasdag en eerste training Alpe 'duzes

Zondag 5 April 2015: Eerste paasdag
Yes eindelijk weer eens met een feestdag thuis.
's Morgens lekker rustig aan gedaan.
Rond 14:30 uur ma opgehaald en daarna naar mijn zus en zwager. En daar lekker zitten kletsen en een paasdiner op. Heb wel wat op, maar niet veel. Had er naderhand toch wat last van.
Het was erg gezellig.

Woensdag 8 April 2015: Leemputtenloop
Van overdag lekker rustig aan gedaan en rond 18:00 uur naar de Rijen gereden om daar bij Spiridon mee te helpen met de leemputtenloop. Het was een geslaagde editie. Was rond 22:30 uur thuis. Moe maar voldaan.

Vrijdag 10 April 2015: Eerste training voor de Alpe 'duzes
Vanochtend wat achter de computer gezeten en een was gedraaid. Rond 13:00 uur me wandel kleren aangedaan en rugzak klaar gemaakt. Daarna naar Zondereigen  gemeente Baarle Hertog gereden. Om daar het dodendraadpad te lopen. Een WO-1 wandelroute van 3,3km rond Zondereigen langs de dodendraad.

Tijdens WO I werd België door Duitsland bezet, Nederland bleef neutraal. De Belgisch-Nederlandse grens was de grens tussen oorlog en vrede. Met een elektrische draadversperring van 2.000 volt sloot de Duitse bezetter van medio 1915 tot november 1918 heel deze rijksgrens af in een poging om het clandestiene grensverkeer stil te leggen. De draad heeft een duizendtal dodelijke slachtoffers gemaakt. In 2008 werd in Zondereigen een strook van deze afsluiting als vredesmonument heropgericht. In 2013 volgde een tweede reconstructie, met een schakelhuis.

Het was een mooie indrukwekkende route. Het was lekker weer en heb lekker gelopen. Heb er uiteindelijk 52min overgedaan. Was goed moe naderhand, maar wel trots dat ik het gedaan.

Hierna meteen in Baarle-Nassau getankt.


http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/to-o-n/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten