Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

zondag 25 maart 2012

Neus-sonde en gaat niet lekker

Vrijdag 23 Maart 2012: Neus-sonde
Vannacht goed geslapen. Vanochtend is er nog bloed geprikt. Ik mocht wel mijn medicatie innemen. Daarna lekker gewassen en liggen wachten tot ik weg mocht. Om 12:00uur is de zaalarts nog langs geweest. Ik kan waarschijnlijk wel gewoon naar het Erasmus. Om 14:45 uur komt de zuster langs ze heeft naar de scopie gebeld ik ben als het goed is om 15:15uur aan de beurt. Maar niet dus. Uiteindelijk ben ik om 16:45uur naar de scopie afdeling gebracht. Op de scopie hebben ze eerst mijn keel en neus verdooft. Daarna moest ik op mijn zij liggen. Met kleine scoop zijn via mijn neus , keel , slokdarm en maag zo ver mogelijk de dunne darm in. Maar de arts kon moeilijk mjn neus binnenkomen omdat uw goed dicht zat. dit was behoorlijk een klote gevoel. Hierna is er via de scoop een dunne spiraal draad naar binnen gebracht. Toen kon de scoop eruit. Daarna is de sonde slang over de spiraaldraad naar binnen gebracht. hierna kon de spiraaldraad eruit en was het klaar. Om 17:40uur was ik terug op de kamer. Ik voelde me goed beroerd. was misselijk had last van de keel en voelde mie niet lekker. Om 18:15uur kwam de zaalarts langs om de oude sonde eruit te halen. Na overleg met de chirurg wist ie hoe deze er uit kon. Eerst heeft ie hem doorgeknipt daarna kon hij hem er langzaam eruit trekken. Dit was zeer pijnlijk. Er kwam ook behoorlijk wat pus mee. Dit wees er toch wel op dat er een zenuw voor de pijn zorgde. En het maar goed was dat ie er uit is gehaald. Nu kan de insteek tot rust komen en zolang heb ik die neussonde. als de insteek rustig is gaan ze op de ok een nieuwe plaatsen. De insteek word nu afgeplakt. Omdat ik toch geen bezoek krijg en ik rustig wil liggen laat men het gordijn dicht. Tussendoor worden mijn controles gemeten. Na het bezoek uur wordt de sonde aangesloten en op 34ml gezet. Omdat de insteek behoorlijk bloed en troep uitkomt en zelfs het laken onder zit wordt er een wat groter verband op gedaan. Ook krijg ik wat tegen de misselijkheid. Ik moet meteen aangeven als ik mijn keel blijven voelen en de misselijkheid terug kom. zo meteen lekker slapen.

Zaterdag 24 Maart 2012: Hoe gaat het nu
Vannacht weer wat minder geslapen. Rond 2:00uur is de voeding verhoogd naar 42ml per uur. Rond 4:00uur de nachtzuster gebeld had wel last van de insteek. Extra pijn medicatie gehad.
Vanochtend is er weer bloedgierig vandaag verder rustig.
Om 16:00uur is de voeding verhoogd naar 63ml. ' S avonds begon ik mijn bovenbuik steeds meer te voelen. Mocht mijn medicatie eerder innemen. na overleg met de arts wil men het toch even aanzien met de voeding. als de pijn niet minder wordt moet ik bellen.
 Ook heb ik nog steeds last van mijn keel. Hopen dat de buik rustig blijft.


Zondag 25 Maart 2012: Gaat niet lekker
Vannacht niet echt geweldig geslapen goed last van mijn buik gehad. Vanmorgen weer bloedgierig Toen ze mijn bed verschoonde ben ik op een stoel gaan zitten maar echt lekker voelde ik me ook niet. nou was mijn bloeddruk ook erg laag vanochtend. Toen ze klaar waren ben ik weer bed gaan liggen. Rond 9:15uur ben ik me gaan douchen. Ik heb rustig aangedaan en heb me zittend gedoucht en ook aangekleed zittend op een kruk. Toen ik wat uit mijn toilet tas wou pakken voelde ik me niet lekker en ben op.de grond gevallen met mijn hoofd tegen de muur. Gelukkig kon ik bij de bel en kon ik bellen. Daarna kwam een zuster kijken en ze riep meteen hulp. Ze heb toen het bed bij de deur van de badkamer gezet en toen mijn op bed geholpen en het bed weer terug gezet. De een heeft mijn verder geholpen met aankleden en de ander mijn spullen opgeruimd. Daarna hebben ze de controles gedaan en naar de dienst doende arts gebeld. Die was in de beurt en kwam meteen kijken. Gelukkig had ik alleen pijn aan mijn hoofd.
De rest van de dag veel op bed gelegen en als ik iets moest doen was het met hulp van de zuster. Wel kreeg ik nog hoofdpijn , maar dat was te verwachten.
Echt lekker voel ik me niet. heb ook weinig gedronken en had ook geen zin in soep of zo.
Om 17:00uur is het infuus er af gegaan en de voeding weer verhoogd naar 84ml.
Tijdens het bezoekuur kreeg ik meer pijn en heb gebeld. Ze zou de arts bellen. De voeding gaat weer terug naar 63ml. De pijn is nog niet echt gezakt. de bloeddruk was vanavond ook weer wat laag. Om 22:00uur heb ik pijn medicatie ingenomen. Als dit niet helpt moet ik echt bellen . dat ga ik ook doen want dit hou ik niet vol zo.

WELTRUSTEN


Geen opmerkingen:

Een reactie posten