Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

zondag 14 september 2014

Laatste dagen Vakantie

Zaterdag 13 September 2014: Dagje Lille
Om 08:00 uur eruit en rond 09:30 uur zijn we te voet gegaan naar het metrostation verderop in de straat. We staan bij de kaart automaat! hoe werkt dat. Uiteindelijk nemen we een dagkaart. Deze moeten we nog activeren bij de poortjes als we naar beneden gaan. Het leukste aan deze metro is dat er geen chauffeur inzit. Om de 2 minuten komt er een metro langs die bestaat uit de wagons. We stappen voorin. Dat is leuk, want dan kun door de voorruit kijken en lijkt het net of jij de metro bestuurt. Rond  stappen rond 10:10 uur uit en lopen richting het stadhuis met belfort. Hier staat ook de port de paris.

Port de Paris
Bij het belfort willen we eigen omhoog, maar de medewerkster zeg dat het zonde van ons geld is, want het is te bewolkt. wel krijgen meteen een plattegrond van lille mee. Vanuit hier lopen we via de grote markt richting de Citadelle en het park.

Grote Markt

 In gaan eerst naar de gratis stads dierentuin. Daarna lopen we naar de citadelle.



Stadsdierntuin


Rest van de dag zijn we nog naar verschillende bezienswaardigheden wisten kijken. Ook zijn we nog naar een oud ziekenhuis geweest. We zijn express op zaterdag gegaan, omdat dan de stad meer leeft. Nou dat klopt. Overal waren straatmuziekkanten bezig, het is een erg gezellige stad. Rond 20:30 uur pakken we de metro terug.

Zondag 14 september 2014: laatste dagje vakantie
Rond 09:15 uur vertrekken we. Maar voor we naar huis gaan. Eerst nog wat leuke dingen doen.
rond 10:15 uur waren we bij het hellend vlak van Ronquiéres.  We hebben eerst een stukje van de geschiedenis gezien en daarna panorama uitzicht vanaf de toren.




 Hierna zijn we met een treintje naar het begin van het hellend vlak gebracht. Daar zijn we op een boot gegaan. Even later ging we naar een van de bakken van het hellendvlak. even later zaten we in de bak, maar er gebeurde verder niks. Na een kwartier kregen we te horen dat er een probleem en nog een kwartier later werd er verteld dat het vandaag niet meer ging lukken. Daarna zijn we weer naar de wal gebracht en weer met het treintje terug naar het hoofdgebouw. Daar hebben we het leven gezien van binnenvaart schippers. Voor mijn maat zeer herkenbaar ( hij is een schipperskind). Hierna hebben we bij de auto wat gedronken en gegeten. Daarna zijn we door gereden naar het plaatsje Lier. Hier hebben we wat rond gewandeld. Ook hebben we de Zimmertoren bezocht en omdat we er pas om 16:30 uur waren mochten we gratis naar binnen.


Hierna zijn we via hazeldonk (Eten) naar huis gereden. Rond 19:45 uur was ik thuis. Ben blij dat ik toch even weg ben geweest.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten