Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

zaterdag 18 juni 2016

Erlebnispark Tripsdrill

Zaterdag 18 Juni 2016: Erlebnispark Tripsdrill
Rond 07:30 uur zijn we eruit gekomen. Na het afsluiten, wassen en kopje thee zijn we rond 09:30 uur vertrokken naar Pretpark Tripsdrill in Cleebronn. Na een rit van een uur over stukje snelweg en het grootste gedeelte over kleine wegen en door dorpjes komen we aan op de parkeerplaats van pretpark Tribsdrill. Het park is al om 09:00 uur open gegaan, maar de grote attracties gaan pas om 10:00 uur of 10:30 uur open. Na het kopen van een kaartje gaan we naar binnen en lopen meteen door naar het gedeelte met de grote attracties. Als we daar naar toe lopen merken we meteen dat het een erg mooi park is met veel natuur. Het thema van het park is Zwaben anno 1880.

























 We sluiten eerst aan in de rij van de Katapult  achtbaan "karacho". Om 09:55 uur gaan de poorten open. Als we in de rij staan "denken waar beginnen we aan" De karretjes zijn in de vorm van oude auto's de 2 zit rijen van 4 personen. Je zit vast met een beugel op je heupen. Maar ja we zijn in de rij gaan staan. Dus gaan we er in ook. Even later ( na 5 minuten wachten)  mogen we en wat een gave baan. Je bent nog maar net weg en ga in het donker op zijn kop en daarna wordt je weg geschoten.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hierna gaan we in de

houtenachtbaan "Mammut" in de wachtrij kom je
langs een houtzagenrij enz. Het is hier niet druk en 5 minuten zitten we er in. In het begin kom je
in een houtzagerij waar het alarm afgaat en daarna ga je met flinke snelheid omhoog. Een leuke lange baan die ook nog onder de grond gaat.





Hierna zijn we in de achtbaan "G'sengte Sau" gegaan. De wachtrij gaat een stuk door het kasteel en omdat de karretjes soort koetsen zijn loop je langs stallen met koetsen, paarden en kom je ook langs de stalknecht. Ook hier was het maar kort wachten. Een leuke achtbaan met veel bochten enz.








Daarna is het tijd voor de wildwaterbaan "Jungbrunnen-Mythos". Een wildwaterbaan in het thema van wassen. In de wachtrij loop je ook nog door een museum. In bepaalde stukken van de wachtrij hou je het niet droog door de bootjes die naar beneden gaan.  De bootjes zijn in de vorm van oude badkuipen met een douch eraan. Het was hier iets langer wachten. Een leuke baan met 3 vallen, waarvan een achteruit. Onderweg door het kasteel kom je langs een soort badhuis enz.





Toen we hier uit waren. zijn naar de Wildwaterbaan "Waschzube-Rafting" gegaan. het thema hier is kleding wassen. De wachtrij gaat door het washuis anno 1808. Hier zie hoe ze toen deden wassen.
Rond 11:00 uur zaten in de wastobben. Een leuke baan.

Omdat Dit gedeelte wat apart ligt besluiten we om deze attracties meteen nog een keer te doen.
Het was nu iets drukken, maar het langste wachten was 20 minuten. Hierna zijn we weer naar het andere gedeelte gelopen en hebben eerst even gezeten.





Hierna hebben we door dit gedeelte gewandeld. We zijn eerst in nog een kleine achtbaan gaat.  Daarna zijn we in de soepkoppen gegaan. Een baan waar je in soepkoppen zit die af en toe flink rond draaien. Op dit plein staat ook nog een hele grote koffiemolen met daarin de attractie "kaffeetassen-fahrt" en daarnaast de "wäscherkorb-rundflug". Daarna lopen naar de actractie Weigenhochbahn" hierin gaan je in een wieg die wat schommelt over een baan. Hier vlakbij zijn ook de zweefmolen ( soort paddenstoel) en rupsbaan.

Onder deze actractie door gaat de "Oldtimerhahrt" Oldtimers en koetsen.
Daarna lopen we even naar het kinderplein om te kijken. Hier kunnen ze fietsen op hobbelfietsen, de kleintjes in een dierenbaan en eendjes varen. Ook is hier nog een hoge baan waarin je zelf moet trappen.
 Wij lopen verder en komen langs het "Fensterln am Bauerhaus" en "Vogelhochzeit"
Daarna kijken we even bij De kerk met een trouwerij uit 1880.

Hierna lopen we langs de wijnberg met een wijnbouw museum en de actractie "Weinkúbelfahrt".
Daarna gaan we even kijken bij de wildwaterbaan speciaal voor de kleintjes. Erg leuk gedaan. Ook zijn er door het park nog een paar kindershows met popen.  En vlakbij de ingang is nog een indoor speeltuin.
Hiernaast is ook de baan van de "Seifenkisten-Rennen.

Daarna zijn in de actractie "Doppelter Donnerbalken" Een actractie waar je op soort boomstambanken zit en dan omhoog en omlaag gaat en soms vrije val. Op het laatst gaat ie helemaal boven in de boom hangen ( waar een boomhut is) en dan in eens val je naar voren en dan vrije val naar beneden. Hierna naast heb je op het meer nog bootjes varen waarmee je andere mensen kan nat spuiten.

Toen zijn we nog in het "Lustiges Klohäusle"  gegaan een soort lunapark.


Het is rond 14:15 uur en we hebben heel het park gehad en besluiten naar het Wildpark te gaan.
Dit wildpark ligt iets verderop en hoort bij het park. Met je entreekaartje kun je daar gratis naar binnen. Ook zijn hier boomhutten en pipo's wagen om te overnachten.
Je kunt er met een treintje naar toe gaan, maar omdat dat extra geld kost en we daar ook op moeten wachten besluiten we te voet te gaan.

Rond 14:30 uur zijn we in het wildpark. Het wildpark ligt in een heuvelachtig gebied. Bepaalde dieren lopen los en andere hebben een eigen groot afgezet gebied. Ook is er een bloten voeten pad.  We hebben hier in het midden van het park waar nog een kinderboerderij , speeltuin en je wat kunt eten  een ijsje op.




Rond 15:45 uur lopen we weer terug naar het pretpark.
Als we daar over de parkeerplaats lopen komen we een ooievaar tegen.










Rond 16:00 uur zijn we weer terug in het park en besluiten we naar het gedeelte te gaan met de grote attracties. Omdat de water attracties  rond 17;00 uur dicht gaan doen we die eerst.
We gaan eerst in de "Waschzuber-Rafting en daarna in de "Jungenbrunnen-Mythos".
Daarna pakken we de achtbanen de volgende volgorde. "G"sengte Sau", "Holzachterbahn Mammut"en als laatste "Karacho".


En hierna gaan we nog in de kleine achtbaan in het andere gedeelte. Daarna besluiten we om terug naar Kronau te rijden.
Oh we moeten nog parkeerkaartje kopen, nou dat hoeft niet want het parkeren is helemaal GRATIS. Waar zie je dat nog.

Rond 17:40 uur rijden we weg. Eerst weer langs kleine dorpjes richting de snelweg. We hebben heel de dag prachtig weer gehad, maar als we eenmaal op de snelweg zitten komt het met bakken eruit.
Rond 18:40 uur zijn in Kronau bij een chinees restaurant. Daar gegeten. ( heel goedkoop) Een onbeperkt buffet en wat te drinken voor €18,=
Rond 19:55 uur waren we weer bij het appartement. Daar me meteen aangesloten en wat tv gekeken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten