Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

maandag 20 juni 2016

Rüdesheim en naar huis

Zondag 19 Juni 2016:  Rüdesheim en naar Huis
Rond 08:00 uur er uit gekomen. Vannacht wat minder geslapen. Toch wat last van mijn buik.
Om 09:00 uur bedanken we de eigenaresse en leggen de spullen in de auto. Om 09:15 uur rijden we weg. Gisteravond hebben we zitten kijken wat we vandaag kunnen gaan doen en hebben besloten om naar Rüdeshein am rhein te gaan.  Ben hier ooit wel eens geweest, maar dat is heel lang geleden met de wijnreis van school.
We rijden via de snelweg richting Wiesbaden. Daar verlaten we de snelweg en vervolgen de weg langs de rijn naar Rüdesheim am rhein. Onderweg is goed te zien dat het veel geregend heeft de afgelopen tijd, want het water in de rijn staat erg hoog. Je ziet zelf bankjes enz onder water staan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rond 11:00 uur zijn op de parkeerplaats bij Rüdesheim. We lopen eerst naar de toeristeninformatie.
























Daarna wandelen we rond in het plaatsje en lopen ook door het bekendste straatje de Drosselgasse. Smal straatje met winkeltjes en cafés.
Daarna besluiten we met de kabelbaan te nemen naar het Niederwald denkmal.
( het is al een oude baan en de oude bakken worden nu in het plaatsje als bloembakken gebruikt.)
Eenmaal boven lopen we rond en lunchen daar. We lopen ook nog een stukje naar beneden.
Daarna besluiten we weer terug naar beneden te gaan. Daar lopen we nog wat rond drinken nog een bakje koffie.
Rond 14:30 uur stappen we in de auto en rijden nog even naar het klooster wat hoger ligt.












Hierna rijden we langs de rijn verder omhoog naar het noorden. Ter hoogte van Koblenz gaan we weer de snelweg op.  Na ongeveer 2 uur zijn we gestopt om te eten. Heb zelf niet veel op. Last van mijn buik.
Daarna rijden we door en stoppen nog een keer net voorbij Venlo. Bij Gilze gaan we de  snelweg af, want A27 is dicht. We rijden via Rijen ( daar tanken we ook), Dongen en Oosterhout naar Made.
Daar ga ik nog even mee naar binnen en daarna ga ik ook naar huis. Ben rond 21:10 uur thuis. Het was weer een gezellig weekend. Ben nu goed moe en heb wat last van mijn buik. Komende week niks bijzonders en lekker bijkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten