Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

maandag 29 november 2010

Onderzoek in het VU


Maandag 29 November 2010: Dubbel ballon endoscopie in het Vu Amsterdam
Om 2uur zit de clean prep erin. De sonde wordt nu afgedopt. De ontlasting begin nu dun te worden om de 30min loop ik naar de WC. De tijd tussen de wc bezoeken worden gelukkig steeds langer en kan in de tijd toch wat slapen. Om 7:00uur wordt ik wakker. de nachtzuster komt kijken of ik al waker ben. Ik ga me douchen. en dan me klaar maken voor Amsterdam Om 7:45uur worden de controles gedaan. Mijn bloeddruk is erg hoog 154/98 en mijn pols is 98. Dit zijn dus de spanningen. Omdat ik nog een lange rit te gaan heb. Mag ik met een beetje water mijn medicatie innemen. Als om 8:30 nog geen ambulance er is. Gaan ze even bellen. Ze zijn onderweg. Om 8:45uur komen de ambulance broeders met de brancard binnen rijden. Even later lig ik in de ambulance en gaan we op weg naar Amsterdam. Maar ja het is maandag en het is goed druk. Dus we staan een paar keer vast.


Deze ambulance lijkt op de ambulance waarmee ik van het amphia naar het VU ben gebracht

Rond 11:00uur zijn we bij de seh van het Vu. Hier vragen de broeders waren we moeten zijn.  We moeten eerst met de lift naar de 1e verdieping( we zijn nu in de kelder) en dan via de loopbrug naar de locatie met de poli's aan de andere kant van de weg.


De ingang van de SEH van het VU

Naar wat zigzaggen ( wat een gebouw en een drukte) zien we een bordje met MDL-poli/scopie afdeling. Via de lift gaan we nog een verdieping hoger. Daar zijn we eindelijk bij de mdl-poli. Daar lig ik dan op de brancard in een volle wachtkamer. Een broeder meld dat ik er ben. We mogen naar binnen naar de dagbehandeling. Als ik eenmaal op bed lig krijg ik een vragenlijst en wordt er een kopie van mijn paspoort gemaakt. Even later wordt ik al opgehaald( rond 11:45uur) Op de scopiekamer krijg ik een keelverdoving en een lichtroesje. ook worden de controles gedaan. die zijn netjes. Het onderzoek valt erg tegen , omdat bij elke bocht die de scoop in de dunne darm moeten nemen en erg rot gevoelkrijg. Hij komt ongeveer 2meter ver, maar kan dan niet echt verder. Ook geef ik aan dat ik ht niet meer trek. Het duurt dan nog ongveer 15min voor de scoop er pas uit is. Hierna wordt ik weer terug gebracht naar de dagbehandeling. En probeer wat te slapen. ondertussen worden de controles gedaan en alles in de gaten gehouden. Om ongeveer 14:00uur ben ik weer waker en wordt wat rechtop gezet en krijg wat te drinken. Ondertussen heeft men de ambulance al gebeld. Ik bel ondertussen naar mijn ouders om te vertellen dat ik vandaag weer terug kom. Om 15uur is er nog geen ambulance. De broeder belt nog een keer. 16uur nog geen ambulance. Ondertussen is het buiten behoorlijk aan het sneeuwen. Om 16:30uur komen de ambulance broeders binnen met de brancard. Nadat de zelfde weg terug is genomen van vanmorgen komen we bij de seh aan waar de ambulance staat.


met dit soort ambulance ben ik weer terug naar het Amphia gebracht

We gaan op weg. Het sneeuwt als een gek en het staat al goed vast. Als we de ring op rijden zet de ambulance de zwaailichtenmaan tot de afslag naar de A2. Het staat echt erg vast. De ambulance rijdt soms met zwaailichten over de vluchtstrook en als er dan een afslag komt gaan de sirene aan. Eigenlijk mag het niet , maar anders zijn we heel laat terug in het amphia. De chauffeur twijfelt nog of ie via de A27 of via A2 den bosch gaat , omdat het op de A27 helemaal vast staat. Hij neemt toch maar de A27 en rijdt af en toe op de vluchtstrook met zwaailichten. Het was vanavond de drukste avondspits. Ik heb het behoorlijk zwaar gehad in de ambulance. had veel last van mijn buik. Om 19:00uur zijn we bij het amphia en iets later ben ik weer op de afdeling. Ik ben blij dat ik weer op bed lig. Heb goed last van mijn buik. Iets later kwam de zuster. Ik kreeg pijnmedicatie en werden de controles gedaan. die erg laag waren: 74/40 pols 58. Temp 37,7. Straks worden ze nog een keer gemeten. Ook is de sonde-voeding weer aangesloten. Om 21:00uur worden de controles nog een keer gemeten. ze zijn nu iets beter: 98/58 temp 37,7. Hierna ga ik slapen. Wat ben ik moe ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten