Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

donderdag 14 april 2011

De eerste dagen Ziekenhuis


Maandag 11 april 2011:CT-scan van buik
Vannacht niet echt geweldig geslapen. Had vannacht ook hoofdpijn. Vanochtend is er om 7:15uur bloed geprikt en is er urine wegbracht naar het lab. Om 11:00uur is de zaalarts langs geweest: De sonde-voeding wordt weer gestart en de CT-scan die ik donderdag zou hebben wordt vervroegd. Ook mag ik weer drinken wel helder vloeibaar en het infuus gaat naar 3 liter. Hierna werd de sonde-voeding weer opgestart. hij staat nu op 21ml per uur. morgen gaat ie naar 42ml en zo opbouwen. Ma is ' s middags op bezoek geweest. Tijdens het bezoekuur komen ze ineens met 4 glazen contrastvloeistof aanzetten. Over 3 uur krijg de CT-scan. Ik moet nu 1 glas , dan 1uur later weer en, dan 1 uur later weer een en dan een half uur later de laatste. Rond 16:30uur komen ze me ophalen voor de CT-scan.


Dinsdag 12 April 2011: slechte nacht en ochtend
Slecht geslapen vannacht om 5uur extra pijnstilling gehad. Ook vanochtend ging het nog niet echt beter en om 10:30uur weer extra pijnstilling gehad. Ook weer vanochtend urine afgegeven voor het lab. Rond 11:00uur is de sonde-voeding verhoogd naar 42ml per uur en het infuus verlaagt naar 2 liter. Om 11:45uur is de grote visite langs geweest: Op de CT-scan was duidelijk te zien dat de alvleesklier vergroot is door de ontsteking. Het eten gaat men weer langzaam op bouwen en er wordt zo snel mogelijk een echo-endoscopie gemaakt( deze zou eigenlijk pas in mei plaatsvinden). Verder vandaag rustig aan. Zowel vanmiddag als vanavond bezoek gehad.


Woensdag 13 April 2011: Mag proberen te eten
Weer een slechte nacht gehad. Niet veel geslapen door de pijn. Om 2;30uur extra pijnstilling gehad, maar daarna niet veel kunnen slapen. Om 7:15uur is er weer bloed geprikt. Me vanochtend aan de wastafel in de badkamer gewassen. Om 11:00uur komt de zaalarts langs: Het infuus mag er af en mag proberen wat te eten. De echo-endoscopie is aangevraagd. Even later wordt het infuus afgekoppeld. Om 11:45uur is de diëtiste langs geweest: Afgesproken om het eten ook te proberen. Ik ben nu toch in het ziekenhuis en als het niet lukt dan gaat het niet. Om 12:30uur met de lunch een yoghurt op, maar dat kwam er meteen uit. ' S middags ma op bezoek geweest en om 17:00uur een klein stukje gelopen. een meter of 100, maar ik was dood op. ' S avonds ook nog bezoek gehad.


Donderdag 14 April 2011: De alvleesklier is weer wat rustiger
Vannacht eindelijk een keer goed geslapen. Had vanochtend wel wat meer pijn , maar heb geen extra pijnmedicatie nodig gehad. Om 7:30uur is er weer bloed geprikt. Om 11:30uur is de zaalarts weer langs geweest: Het bloed geeft aan dat de alvleesklier weer wat rustiger is , maar i.v.m. de pijn moet ik wel voorzichtig zijn met het eten. Het is nog afwachten op het onderzoek , als er niks uitkomt , hebben ze al plan B klaar staan, omdat men er van uit gaat dat deze ontsteking wel iets te maken heeft met mijn toestand. De sonde-voeding is verhoogd naar 63ml per uur. ' S middags nog wat gegeten , maar dat kwam er weer uit. En ' s middags ook weer bezoek gehad. ' S avonds\ wat warm gegeten. 3hapjes zalm , 2 hapjes aardappelpuree , 2 hapjes boontjes en bakje yogurt, maar het kwam er weer uit en was ook wat misselijk. ' S avonds weer bezoek gehad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten