Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

zaterdag 11 juni 2011

Afscheid Ome Ton


Donderdag 9 Juni 2011: niks bijzonders
Redelijk geslapen beter dan gister. Wel een paar keer wakker geweest. Om 01:00 en 04:30uur extra pijnstiller genomen. Ik ben wel wat suf van de medicatie. Controles bloeddruk 97/65, pols53, en gewicht 54,8kg. Infuusnaald is er uitgehaald, want hij begon zeer te doen. Om 12:00uur zaalarts langs geweest: datum ingreep is nog niet bekend. ' S middags komt ma op bezoek. Ze heeft de krant bij met de rouwadvertentie van mijn oom er in. Na het bezoek vraag ik aan de zuster of ik vrijdagavond en zaterdag even weg mag i.v.m. de uitvaart. Ze zal het aan de arts vragen. De zuster heeft het gevraagd. Vrijdagavond mag ik afscheid nemen, maar of ik zaterdag naar de uitvaart mag is nog niet bekend, omdat er kans is dat ik dan onder het mes moet. Dat is dus even afwachten. ' S avonds heeft mijn zus tijdens het bezoek de rouwkaart bij zich. Ook vertel mijn zus dat mijn poes buiten de bak heeft geplast. Ik wil er morgen even langs.


Vrijdag 10 Juni 2011: Afscheid Ome Ton
Redelijk geslapen. Het slapen gaat nu goed door de extra tramadol. Vanochtend 3 buisjes bloed geprikt. Controles bloeddruk 115/70 pols 55kg. Omdat ik nog steeds geen ontlasting heb gehad krijg ik lactulose voorgeschreven. De zaalarts komt langs: Datum ingreep nog niet bekend, waarschijnlijk eind volgende week. Morgen mag ik naar de uitvaart van mijn oom. Gelukkig kan ik er naar toe.

' S middags bezoek gehad en daarna wat geslapen.

Om 18:00uur komt mijn zus in mijn auto me ophalen. Rond 18:20uur zijn we bij de dela. Het is erg zwaar, het lijkt net of ik mijn vader weer zie liggen. Ik ben blij dat ik geweest ben. Hierna gaan we nog even naar minoes (mijn poes) en even wat kleren ophalen voor morgen. Ik ga op tijd slapen.


Zaterdag 11 Juni 2011: Uitvaart Ome Ton
Slechte nacht, weinig geslapen. Komt ook door de uitvaart van vandaag. Controles bloeddruk 117/70, pols71 en gewicht 55kg. Daarna me eigen gedoucht en me aangekleed en de mobile pomp met rugzak klaar gemaakt. Ik zie er behoorlijk tegen op vandaag.

Om 9:30uur komt mijn zus me boven met rolstoel ophalen. Haar vriend zit in de auto voor het ziekenhuis te wachten. Daarna zijn we naar Prinsenbeek gereden. Waar de mis plaats vond. Het was een mooie dienst met live muziek van muziekkorps vondel. Zeer indrukwekkend. Ik stond met mijn rolstoel naast de eerste rij, naast mijn tante en dat was erg fijn. 1 Meter van de kist vandaan en dat was best wel eng in het begin. Ook de crematiedienst was mooi. Het afscheid nemen was behoorlijk zwaar. Daarna nog even thee gedronken en met Familie Frijters kransen op het graf van opa en oma Frijters gelegd. Daarna afscheid genomen van iedereen. Hierna ben ik terug gebracht naar het ziekenhuis. De rest ging nog wat drinken met elkaar, maar dat was voor mijn te zwaar en het mocht niet van de zaalarts. Het was een moeilijke dag. Die lichamelijk zwaar, maar zeer ook geestelijk zwaar was. Je ziet alles van de dienst van mijn vader voorbij komen, maar door de steun van elkaar en van Familie  Frijters zijn we er door gekomen.

Om 14:30uur was ik weer terug in het ziekenhuis. De rest van de middag geslapen. ' S avonds is mijn zus nog langs geweest. Ze vertelde dat het nog een mooie middag is geweest. Ook vertelde ze dat een oom van ons ( aan de kant van ons Moeder, die mijn maandag heeft weggebracht) ook in het ziekenhuis ligt. Hij ligt op unit 57 longafdeling.

Ik hoop dat ik vannacht goed slaap.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten