Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

vrijdag 10 februari 2012

Erasmus en Rowwen Heze

Dinsdag 7 Februari 2012: Eindelijk verwarming
Vandaag heeft mijn oom de nieuwe radiator in de badkamer geplaatst en de verwarming weer aangesloten. En dat is toch best wel lekket met die koude temperaturen buiten. ik ben nu nog wat aan het drinken nu het nog kan, want ik moet straks nuchter blijven i.v.m. met het maag/darm onderzoek in het Erasmus mc te Rotterdam morgen vroeg. Het voordeel is dat ik vannacht zonder de sondevoeding slaap dus niet aan een pomp vastzit.

Woensdag 8 Februari 2012: Gastroscopie Erasmus Rotterdam
Vannacht goed geslapen. Het was ook heerlijk om niet vast te zitten aan de voedingspomp. Dat was dus een voordeel van het nuchter zijn. Om 7uur gaat de wekker en ga ik eruit. Omdat ik.nog geen douch heb was ik me een beetje in de keuken. Ook verschoon ik meteen het verband van de insteek. Daarna kleed ik me aan. Maak mijn rugzak klaar met medicatie, drinkvoeding en sondevoeding. Ook was ik nog even af. Omdat ik geen roesje krijg besluit ik om zelf te rijden. Om 8:45uur rij ik weg. Voor ik richting Rotterdam rijd gooi ik de tank nog even vol. Om 9:40uur rijd ik de parkeerplaats op van het Erasmus. Nadat ik de auto geparkeerd heb loop ik naar gebouw H Midden en pak de lift naar de 3e etage waar de mdl endoscopie afdeling is. Ik meld me en ga in de wachtruimte zitten.
Na even gewacht te hebben wordt ik geroepen. We lopen naar endoscopiekamer 2. Ik
mag mijn tas, jas en schoenen in een hokje zetten en mag op de behandeltafel gaan zitten, want men moet nog wachten op de dokter en de scoop. Na 5min komt de dokter er met de scoop. Ik krijg de keelverdoving toegediend en mag op mijn linkerzij gaan liggen. Dan krijg ik het mondstuk in mijn mond. En dan gaat het onderzoek beginnen de scoop wordt in mijn mond gedaan en moet slikken, maar makkelijk gaat het niet, omdat ik ook verkouden ben heb ik veel slijm in mijn mond. Uiteindelijk zit ie in mijn maag en laat meteen een flinke boer. Ondertussen wordt er wat slijm uit mijn mond gezogen. Maar de scoop gaat ook niet makkelijk verder de darm in, maar ook dit lukt eindelijk. In de 12vingerige darm haalt men 8 hapjes (biopten)weefsel weg. Achter de dokter staat een scherm waar alles op te zien is en kan ik zien hoe men het weefsel weghaalt. Maar ik kijk niet heel de tijd, want voel toch wel mijn buik en moet veel boeren en probeer dus zo rustig mogelijk te blijven en heb dan het liefst mijn ogen dicht. Nu haalt men de scoop terug naar de maag en ook hier haalt men weefsel weg . Ongeveer 12hapjes. Men doet dit op verschillende plekken in de maag. Daarna gaat de scoop eruit en is het onderzoek voorbij. Het mondstuk wordt verwijderd en mag alles uitspugen. Ik mag nu langzaam rechtop komen zitten en even bijkomen. Na 5 min mag ik mijn schoenen aandoen en mag ik naar huis. Ik heb het goed gedaan, omdat ik zo rustig ben gebleven hebben ze veel hapjes kunnen nemen. Ik loop meteen richting het lab bij de mdl-poli om mijn buisje met wat ontlasting aftegeven. Daarna ga ik richting huis. Onderweg stop ik  even om wat te drinken en mijn sonde-voeding weer aan te sluiten. Ik voel mijn keel nog wel. Hierna rij ik weer verder en ga in Breda meteen wat boodschappen doen. Na het boodschappen rij ik even richting de wijk waterdonken bij Teteringen om daar even op natuurijs naar de schaatsers te kijken. Een mooie schaatsbaan zo dichtbij. Ik loop op en neer langs het water heerlijk is het, maar het doet ook wel pijn om er naar te kijken. Het liefst zou ik mijn schaatsen aan doen en het ijs op gaan, maar ik weet dat dat niet gaat. Het is nu 3jaar geleden dat ik geschaatst heb. Dat was samen met mijn vader. We hebben toen bij kinderdijk geschaatst en de biesboschtocht geschaatst. ik kijk daar nu met een dubbel gevoel op terug.
Vanavond rustig aan en op tijd naar bed en over 2weken weer naar het Erasmus

Donderdag 9 Februari 2012: Badkamer
Ik dacht ik kan toch niet slapen. Dan schrijf ik maar op mijn blog.
Vannacht redelijk geslapen. Wel wat last van mijn buik gehad i.v.m. het onderzoek van gister. Vandaag is mijn oom weer verder met de badkamer gegaan en vandaag was het watergedeelte aan de beurt. We hebben de toiletpot geplaatst, stortbak opgehangen en aangesloten aan de waterleiding. De wasbak opgehangen en de wastafelkraan aangesloten. Ook hebben we alvast de douchekraan aangesloten. De komende 2 weken
komt mijn oom niet i.v.m. carnaval. Ik kan nu een beetje opruimen en wat kleine dingen doen in de badkamer. Zoals wc-bril monteren, kasten monteren, lamp ophangen, muur schilderen, leidingen schilderen enz. Maar wel op mijn tempo.
Morgen wordt het een bijzondere dag, want morgenavond gaan we naar de theatershow koper van RWH in het chaise theater. Precies een jaar geleden zijn we hier ook naar toe geweest. Dit was toen het laatste concert van RWH waar pa naar toe is geweest en waarin pa in het zonnetje werd gezet.

Vrijdag 10 Februari 2012; Rowwen Heze
Vandaag een beetje opgeruimd en wat spullen in de badkamer gezet, zodat ik wat meer ruimte in de woonkamer en slaapkamer heb. Om 15:30 komt ma binnen ze maakt meteen in de badkamer de tegels schoon. daarna gaan we eten. Om 18:50uur rijden we richting het Chasse theater voor de show koper van Rowwen Heze. Precies een jaar geleden zijn we ook bij deze show geweest. Tijdens deze show werd mijn pa toen in het zonnentje gezet. Dit was toen zijn laatste uitje. We hebben voor de voorstelling begon eerst wat gedronken. Het is een geweldige optreden geweest met een lach en een traan. Er waren soms de zelfde nummers als vorig jaar, maar ook nieuwe van de laatste cd. Na het optreden hebben we nog wat gedronken samen met mijn zus, zwager en een oom en tante. Pa proost in onze gedachten ben je er zeker bij geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten