Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

zondag 4 januari 2015

Geen goed Nieuws!

Vrijdag 2 Januari 2015: Eerste training en uitslag kweekjes
Tot 02:45 uur goed geslapen. Toen wakker met pijn van buik en schouder. Om 03:00 uur oxcynorm gehad. Daarna niet meer echt geslapen.
Om 08:10 uur medicatie en extra oxcynorm. De controles om 08:30 uur waren goed. Rond 09:20 uur komt zuster vertellen dat arts langskomt en dat ik om 11:00 uur de eerste training heb.  Om 10:00 uur zaalarts langs geweest: Ze heeft naar de lange lijn gekeken. Uit de kweekjes van de insteek sonde en uittredeplaats lijn is gekomen dat er in allebei de zelfde bacteriën zit. Ik krijg antibiotica, zodat lijn kan blijven zitten. Kan er ook wel bij! Me hierna gewassen. Rond 10:35 uur is er een arts onderzoeker langs geweest. Hij heeft vertelt over een onderzoek in Europa van de 16 ziekenhuizen met de grootste tpv afdelingen. Waar 160 mensen aan mee kunnen doen. Ze gaan kijken tussen 2 producten om de lijn af te sluiten wat het beste werkt en het minste kans geeft op een lijnsepsis ( bloedvergiftiging).
Om 11:00 uur opgehaald door tpv-verpleegkundige voor eerste gedeelte van de eerste training. Les gehad over het loskoppelen en voeding klaarmaken. Was rond 12:00 uur terug op de kamer. Ben nu goed moe. Om 12:30 uur medicatie en als extra oxcynorm en wat voor de misselijkheid. Er moet nog bloed geprikt worden en men start met antibiotica. Nu nog vragen via infuus of lijn.
Om 13:00 uur komt zuster bloed prikken en bloedkweekjes afnemen. Eerst prikt ze bloed uit de ellenboog en neemt er ook 2 flesjes bloedkweek uit. Daarna 2 flesjes uit de lijn, maar dat gaat niet echt geweldig. Bij eerste flesje loopt er weinig bloed en bij 2e bijna niks meer. Met een spuit probeert ze het bloed op te trekken, maar er zitten stolsels in waardoor ie niet loopt. Ze durft het ook niet terug te spuiten. Na overleg wordt er een nieuw kraantje tussen gezet. Daarna lukt het wel. Het kraantje zit goed vol met stolsels, maar goed dat het niet terug gespoten is. Ze gaat het wel doorgeven.  De antibiotica krijg ik om de 4 uur. Ze beginnen om 14:00 uur.  Om 13:30 uur opgehaald voor tweede gedeelte van eerste training. Uitleg gehad over het aankoppelen en daarna nog gehad over tpv thuis en wat daar allemaal bij komt kijken. En wat te doen bij problemen en wanneer ziekenbellen via 24uurs nummer. Was rond 14:15 uur klaar. Bij balie nog wat gegevens afgegeven. Bij terugkomst op kamer is meteen de eerste antibiotica gift gegeven via de lijn. Ben nu goed moe. Even later heeft de tpv-verpleegkundige nog wat spulletjes gebracht om in het weekend te oefen. En een trainingsmap om door te lezen. De tpv loopt nu in 22 uur er in. Elke dag gaat er een uur vanaf tot uiteindelijk 12 uur. Hierna wat geslapen
Om 18:00 uur weer antibiotica gehad. Om 20:25 uur controles gedaan. Ze waren goed. Om 22:00 uur weer antibiotica. Ben rond 23:00 uur gaan slapen. Ben benieuwd of dat lukt, want krijg om 02:00 uur en 06:00 uur weer antibiotica.


Bijschrift toevoegen
 Zaterdag 3 Januari 2015: Uitslag bloedkweek niet goed!
Na omstandigheden toch wat kunnen slapen. Ben rond 02:00 uur wakker gemaakt ivm de antibiotica via de lijn. Tot 02:00 uur dus goed geslapen. Daarna wat minder. Had toch weer last van buik en lijn. Rond 04:45 uur zuster gebeld ivm pijn en oxcynorm gehad. Daarna niet meer geslapen. Rond 06:15 uur antibiotica gehad. En om 07:05 uur heeft de zuster meteen de uittredeplaats lijn verzorgd. Kwam veel pus uit. Het schoonmaken was erg pijnlijk. Controles om 08:45 uur waren goed. Pijn buik 5 en lijn 7. Lekker voel ik me niet. Heb het koud enz. Krijg ook antibiotica neuszalf. Me rond 09:20 uur lekker gedoucht. Was heerlijk, maar wel vermoeiend. Daarna om 09:50 uur de sonde insteek verschoond. Hierna heb ik om 10:00 uur de antibiotica weer gehad.
Om 10:45 uur mdl-arts langs geweest: Naar uittredeplaats lijn gekeken. Uit een van de kweekflesjes vandaag uit gekomen dat daar de bacteriën ook in zit. Heb dus een bloedvergiftiging. Vandaag een jaar geleden kreeg ma het zelfde bericht. Hij heeft ook nog naar het hart geluisterd, maar was goed. De antibiotica wordt verdubbeld en krijg het maximale. Het is nog niet zeker of de lange lijn behouden kan worden. Wat baal ik zeg. Wat een tegenvaller! Het gaat om de Staphylococcus aureus-bacterie. ( Zie meer info http://www.rivm.nl/Onderwerpen/S/Staphylococcus_aureus_infecties)
Rond 11:00 uur oxcynorm gehad en gewogen 64,2 kg. Verder met telefoontjes bezig geweest om het nieuws te vertellen. Om 13:45 uur controles bloeddruk goed. Wel wat verhoging. Om 14:25 uur heeft de zuster de katheter geleegd als ze door de arts  wordt gebeld. Heb het idee dat het over mij gaat. Heb gelijk. De tpv wordt gestopt en krijg infuus voor antibiotica en vocht. Heb nog tussendoor wat zitten oefen voor de tpv.Ging goed, maar heb er verder geen zin. Wat baal ik! Rond 15:00 uur zijn infuus en bloed komen prikken. Ze hebben eerst bloed uit lijn gehaald. 2 flesjes en een buisje. Daarna lijn doorgespoeld en afgesloten. Hierna geprobeerd infuus te prikken, maar dat doet erg pijn en hij loopt niet goed. Er weer uit. Even later lukte 2e poging wel. Krijg 1,5 liter vocht. Daarna is de uittredeplaats nog verzorgd. Kwam weer veel pus uit.


Tpv gestopt en heb weer infuus!


Veel pus uit uittredeplaats lijn. En ook rood en gezwollen.
Ze waren om 15:45 uur klaar. Om 17:50 uur heeft zuster via het infuus 2 spuiten antibiotica geven. Ze gaat vragen of het niet via zakjes kan, want dat is beter voor het infuus. Daarna via de lijn weer 2 flesjes bloedkweek, maar er komt niks. Weer stolsels. Met 2 spuiten optrekken lukt wel. Daarna wordt ie weer afgesloten. Heb rond 19:50 uur een rondje op de afdeling gelopen. Was even lekker, maar wel vermoeiend. Om 20:20 uur weer controles. bloeddruk goed. temp 37,9. Pijn een 6. Om 22:00 uur medicatie en zakje antibiotica wordt opgehangen. Om 22:30 uur zit de antibiotica erin en ga ik slapen.

Zondag 4 Januari 2015: Antibiotica continue en infuus omhoog
Toch redelijk geslapen ondanks 2 keer antibiotica. Had zakjes. Om 02:00 uur is er een zakje antibiotica aan gehangen en in 3 kwartier (340ml per uur) in gelopen. Daarna nog kwartier spoelen. Daarna is infuus op waak gezet (10ml), want krijg al veel vocht via antibiotica binnen. Dit is om 06:00 uur herhaald.

zakje antibiotica
Controles om 08:00 uur waren goed. Pijn 8. Meteen oxcynorm gehad.  Gewogen 64,3kg. Voel me niet lekker. Ben moe, suf en duizelig. Ze gaan kijken of de antibiotica via een sput pomp gegeven kan worden. Om 08:25 uur is  er bloed geprikt. Om 09:35 uur is er weer antibiotica  aangehangen. Het loopt er nu in een uur in. Ondertussen ben ik om 10:00 uur me gaan wassen in de grote badkamer op de gang. Was weer erg vermoeiend.
Om 12:05 uur mdl-arts langs geweest: Ze heeft naar lange lijn gekeken. De uittredeplaats is erg pijnlijk  en er komt pus uit. Ook is ie erg rood en de zwelling is dikker dan gister. Ze gaat overleggen wat nu.
Om 13:00 uur hebben ze de spuitpomp aan gesloten. Krijg nu voortaan de zelfde antibiotica continue. 12,5ml per uur. Om de 4 uur wordt er een 50ml spuit in de pomp gezet.


Pomp met antibiotica
 De controles van 14:15 uur zijn goed, Omdat ik het koud had, maar warm aanvoelde warren ze bang dat ik koorts had. Om 14:50 uur oxcynorm gehad. Om 15:35 uur hebben ze het infuus omhoog gezet naar 84ml. Want ik drink nog te weinig. Verder wat geslapen en gepuzzeld. Heb ook nog een molton op mijn bed gekregen voor de kou. De controles van 21:30 uur zijn goed. Nu slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten