Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

vrijdag 23 oktober 2015

PIJNBLOKKADE!

Woensdag 21 Oktober 2015: Morgen naar Pasteurlaan
Weinig geslapen tot 03:30 uur. Toen in slaap gevallen, maar om 04:25 uur wakker door pijn en gesnurk. Even later zuster gebeld voor pijn en dipiloor gehad. Daarna wat tv gekeken en uiteindelijk toch nog in slaap gevallen en een uurtje geslapen. Om 07:00 uur naar WNL gekeken. Om 08:00 uur controles. Daarna spuiten voor de tpv klaar gemaakt.
Om 08:10 uur voor de zoveelste keer naar de wc voor waterdunne ontlasting. Rond 08:20 uur de tpv afgekoppeld. Me daarna zittend in de badkamer lekker gedoucht. Was blij weer terug op bed te liggen, maar was wel lekker. Rond 10:45 uur aan de zuster die op de kamer was gevraagd voor dipiloor. Kan wel even duren, want ze staat alleen. Om 11:30 uur mijn dipiloor gehad.
Om 11:55 uur is de zaalarts langs geweest: Morgen al de blokkade in Oosterhout. Om 09:00 uur moet ik er zijn. Ze vraagt of ik daar vervoer voor heb. Hallo lekker kort dag! En of ik het zie zitten om naar huis te gaan. En hoe lang het duurt voor de blokkade werkt. Ze gaat kijken of er wat te regelen valt. Ga vandaag ook weer over op eigen medicatie, maar vraag me af of het werkt. Ik zal er iets bij moeten hebben. We zullen het zien. De botoxbehandeling is pas 5 November, dit valt tegen. De urine was goed, plassen is nog steeds pijnlijk en urine stinkt en is troepel.

Rond 12:00 uur is diétiste langs geweest: Bepaalde bloedwaardes lever zijn te hoog. Heeft te maken met vet. Ze gaat het RadboudUMC bellen om te overleggen, omdat het beste is om het vet uit de tpv te halen. Dus andere tpv. Half uur later is diëtiste terug: Radboud gebeld. Is waarschijnlijk moment opname, omdat hier 's morgens wordt bloed geprikt als mijn tpv er net in zit.
Rond 13:30 uur weer bezoek gehad. Rond 14:00 uur zuster langs: Morgen blokkade en daarna mag ik naar huis. Of ik al iets geregeld heb. Misschien een taxi een idee! Onverstelbaar dit. Ik geef aan dat dit moeilijk te regelen is en eerst wil weten wat pijmedicatie doet en of het genoeg is tot ik mag gaan afbouwen tot blokkade werkt. We wachten af.
Om 14:25 uur komt zuster weer langs: Men kan geen ambulance regelen. Er is er geen een vrij. Of ik niks zelf kan regelen. Ze gaat nog naar pasteurlaan bellen om te vragen of het wat later kan. Ben hier niet blij mee.
Rond 14:40 uur is zuster terug: Het kan niet later. Ik kan wel half uur later daar zijn, maar dan is er nog geen ambulance. Wat baal ik hier van. Nou eens kijken of ik wat kan regelen. Klotezooi!!!!!
Om 15:35 uur zuster gebeld voor pijn en even later Oxcynorm gehad. En nog niks kunnen regelen.
Rond 18:00 uur zuster gebeld, want Oxcynorm doet nog niks. nog geen vervoer. Zuster gaat kijken voor de pijn.
Rond 18:25 uur zuster terug: toch weer dipiloor gehad. Nog eens vertelt dat pijn medicatie aangepast moet worden om te overbruggen tot blokkade gaat werken.
Heb op Facebook een oproep gezet.
Verder wat tv gekeken. Om 20:15 tpv aangesloten. Rond 20:45 uur controles pijn 7.
22:00 uur toch vervoer kunnen regelen.

Donderdag 22 Oktober 2015: Pijnblokkade!
Redelijk geslapen tot 03:00 uur. Om 03:10 uur zuster gebeld ivm pijn. Even later zuster terug: Oxcynorm gestaakt. Ik sta weer op dipiloor. Oke. Even later zuster terug met dipiloor. Zuster vraagt hoe het nu zit en dat ik hier morgen terug kom of met ontslag ga. Het is erg induidelijk allemaal. Ze gaat even verslag goed lezen en komt terug. Ik weet het niet meer!.
Rond 03:35 uur zuster weer terug: Eerst staat er na blokkade naar huis, maar MDL-Arts heeft dat gistermiddag verandert. Ik kom hier terug ivm met de pijn en ze kijken dan met welke tussenoplossing ik naar huis kan. Waarschijnlijk wel met Ambulance terug. Dit wist ik nog niet. Voor ik morgen weg ga nog een keer dipiloor. Ze schrijft alles op. Probeer nog wat te slapen en me eigen niet te druk te maken.
Echt geslapen heb ik niet meer. Me rond 07:40 uur gaan wassen. Daarna wat spullen klaar gezet. Om 08:10 uur zuster gebeld voor dipiloor. Daarna spuiten klaar gemaakt voor de TPV. Terwijl hoor ik dat chauffeur in de file staat.
Rond 08:20 uur zuster: ze heeft overleg gehad met zaalarts. Mag geen dipiloor ivm het verlaten van het ziekenhuis. Krijg extra Oxcycontin en Oxcynorm. Daarna de tpv afgekoppeld.
Rond 08:35 uur is de chauffeur er. Krijg eerst nog mijn medicatie en controles. Daarna in de rolstoel. Rond 08:50 uur zijn we bij de ingang. Chauffeur gaat auto halen.
Om 09:00 uur vertrekken we naar Oosterhout.
Echt lekker voel ik me niet in de auto. Ben blij als we er zijn.
Rond 09:15 uur zijn we bij Amphia pasteurl;aan in Oosterhout. Daar me gemeld bij de receptie, maar sta niet op de lijst. Ik mag me melden op de 1e verdieping bij de pijnpoli. Hier klopt iets niet, want lig altijd op verpleegafdeling.
Daar bij de balie me gemeld. Oh maar u moet naar unit 21 verpleegafdeling. Maar uw zou met ambulance komen ????????????
Om 09:25 uur me gemeld op unit 21. Daar stonden ze me al op te wachten. Ook hier verbaasd dat ik niet met ambulance ben. Wordt naar kamer 5 gebracht. Chauffeur gaat verder. Maarten erg bedankt!!
De zuster ziet dat ik veel pijn heb na de autorit. Even kort opname gesprek.
Daarna even naar de wc en me omgekleed. ( ok jasje aangedaan). Nu wachten.



Rond 11:00 uur zuster langs: Molengracht heeft al ambulance geregeld. Tussen 14:30 en 15:30 uur.
Lig ondertussen van de pijn in elkaar gekropen. Ik geef aan dat het gister niet mogelijk was dat ik later kwam, zodat er wel ambulance was, maar ik er echt op tijd moest zijn. Nu lig ik nog te wachten.
Rond 11:20 uur komt zuster terug: Dr Jansen loopt door omstandigheden uit en ben pas ergens in de middag aan de beurt. Fijn had dus gewoon later kunnen komen met AMBULANCE.
Ik geef ook aan dat ik het met de pijn niet red en dat ik zo echt niet naar de ok ga, want ik kan dan echt niet op mijn buik gaan liggen. Ze gaat even kijken
Even later komt ze terug met dipiloor! Hoop dat het gaat zakken.
Om 11:45 uur nog een keer naar de wc. Voor de 5e keer vandaag al dunne ontlasting. En ook weer wat gal overgegeven. Ben goed beroerd.
Om 12:15 uur komen 2 zuster me ineens halen. Ik mag naar de holding om voorberied te worden, want andere arts gaat het doen en wel Dr loods.
Rond 12:25 uur op holding kamer. Daar overgedragen en alvast een muts op gekregen.
Daarna linkerhand infuus, maar lukt niet! Even later komt Anesthesist het proberen. Nu lukt het wel.
Het moeilijk prikken komt, omdat ik al heel veel geprikt bent.
Rond 13:10 uur wordt ik naar ok 1 gebracht. Krijg eerst nog wat vragen. Terwijl wordt behandeltafel klaar gemaakt. Mag daarna op mijn op de tafel gaan liggen. Met kussen onder mijn buik en mijn hoofd in een gat.
Wordt daarna aangesloten op de monitor, dekens over me heen gelegd en krijg daarna roesje via het infuus. Voel me snel slaperig worden. ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
Rond 13:35 uur lig ik weer op bed en wordt naar de verkoever gebracht bed1.
Krijg daar meteen wat zuurstof, want is wat laag. Voel me nog slaperig en veel pijn. Rond 14:00 uur wordt ik weer opgehaald en weer naar kamer 5 op unit 21 gebracht. Daar controles. Nu wachten op Ambulance.
Rond 14:25 uur helpt een zuster me met omkleden, want mag niet te veel omhoog. Moet voorlopig nog plat liggen.



Rond 15:25 uur zijn de ambulancebroeders van ambulance 20-132 er. Wordt van bed op brancard gesvhoven. Onderweg met ambulancebroeder gepraat. Hij kent me nog van andere keren.
Rond 15:50 uur zijn we weer bij Amphia molengracht unit 8 kamer 38.
Wordt van brandcard op bed geschoven. Kamergenoten vragen meteen hoe het is. Wat lief.
Heb erg veel pijn in buik en rug.
Rond 16:25 uur komt broeder even langs. En om 16:40 uur de zaalarts: Ze is blij dat het is door gegaan en ze biedt excuses aan voor hoe het is gelopen. Dit was niet zoals het gaat, maar ze wou dat ik zo snel mogelijk werd geholpen en dat kon nu. Nou als het een dag later was, maar dan met ambulance, dan maar een dag later. Voor het zelfde was er onderweg iets gebeurd.
De dipiloor stopt nu. Krijg nu morfinepleister en daarbij Oxcynorm die verhoogt wordt naar 10mg. Omdat de pleister niet meteen werkt krijg ik nu eerst nog Oxcycontin.
Even later is de morfinepleister opgeplakt. De zaalarts gaat nog naar medicatielijst kijken en of ik vandaag wel de trombosespuit mag hebben.
Om 18:30 uur bezoek gehad. Om 19:10 uur broeder gebeld ivm wc. Eerst even op rand bed zitten. Dat valt tegen. Duizelig en veel pijn. Daarna met ondersteuning van de broeder naar de badkamer. Wat doet het lopen pijn. Erg veel last van de rug.
Om 19:20 uur broeder weer gebeld om weer terug naar bed te lopen. Ben blij weer terug te liggen. Meteen even pufje gebruiken. Pijnmedicatie doet ook nog niet veel.
Om 20:15 uur met hulp van de broeder de tpv aangesloten. Daarna toch nog de trombosespuit gehad.
Om 20:40 uur controles: Aangegeven dat ik nog veel pijn heb 8. Vanochtend heb overgeven, wat misselijk en 6 keer dunne ontlasting heb gehad met slijm. Plassen nog steeds pijn doet. Urine stinkt en troebel is.
Daarna wat tv gekeken. Om 22:30 uur zuster gebeld voor de pijn en even later de Oxcynorm gehad.
Hoop dat ik wat kan slapen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten