Aanbevolen post

Terugblik Maart

 En dan is maart alweer afgelopen. Dus tijd om terug te kijken.  Een maand met paar leuke dingen.  Zoals nieuwe keuken.  Verder helaas veel ...

dinsdag 6 september 2016

MDL-Arts en de Hematoloog

Maandag 5 September 2016: Controle ZKH mdl-arts en hematoloog

Maandag 29 Augustus 2016: Controle Uroloog en Bloedafname.
's Morgens lekker rustig aangedaan. Rond 13:50 uur op de fiets naar Amphia Langendijk.  Was om 14:25 uur bij het ziekenhuis.  Me daar gemeld bij de poli uroloog. Op het moment dat ik net plaats nam in de wachtruimte werd ik al geroepen door een verpleegkundige voor de flowmeeting.  Was rond 14:40 uur weer terug in de wachtruimte. 5 minuten later werd ik weer geroepen voor echo van de blaas. Die was goed leeg. Toen ik weer net in de wachtruimte zat werd ik al door de uroloog geroepen. Goed gesprek gehad. Ze was zeer tevreden en ik ben dat zelf ook. We spreken af over een half jaar. Mocht ik toch eerder merken dat ik merk dat de Bottox weer uitgewerkt is kan ik meteen bellen.
Zat om 15:00 uur weer op de fiets richting Amphia molengracht.  Was daar rond 15:25 uur. Heb daar eerst even in de hal gezeten om bij te komen. Rond 15:35 uur bloed afname. Daarna nog even inde hal gezeten. Kwam nog bekenden tegen. Na het kletsen nog wat afgeleverd bij de poli en toen rond 16:45 uur naar huis. Verder thuis rustig aan gedaan.

Dinsdag 30 Augustus 2016: niks bijzonders
Vandaag lekker rustig aan gedaan. Had vannacht ook wat minder geslapen. Vanmiddag zelfs even op bed gelegen.

Woensdag 31 Augustus 2016: Helpen bij mijn maat
Vannacht iets beter geslapen. Vanmorgen niet veel gedaan. Wel even een was gedraaid en opgehangen. Verder op de bank gelegen. Rond 14:40 uur met de auto naar mijn maat in Made gereden. Bij hem thuis is er een stroomstoring in groot deel van het huis. Alleen in de bijkeuken en de ruimte daar boven is er nog stroom. Met haspels hebben ze wel iets stroom on de woonkamer en keuken. Omdat het een oud huis is en ze maar op een manier er bij kunnen komen. En dat is via de houtenvloer op de bovenverdieping. Dus heel de boevenverdieping moet leeg inclusief de vloerbedekking. Ook zijn zus, zwager en neefje zijn er. Met zijn allen gaan we aan de slag. Rond 21:00 uur stoppen we er mee. Rond 21:30 uur ga ik naar huis. Ben bekaf, maar ben blij dat ik toch heb kunnen helpen.

Donderdag 1 September 2016: Controle MDL-Arts
Goed geslapen. Was ook goed moe na gister. Ben rond 10:00 uur uit bed gekomen. Rustig een bakje thee op en daarna me rond 10:45 uur afgesloten. Hierna me gewassen.
Rond 12:30 uur te voet naar het ziekenhuis gelopen. Was rond 13:00 uur bij Amphia M.
Omdat de parkeergarage geopend is. Is de situatie weer veranderd.


In de hal van het ziekenhuis even uitgerust op een bank. Rond 13:25 uur naar de mdl-poli gelopen.  Me daar gemeld en plaats genomen in de wachtruimte.
 En wachten was het, want werd pas om 14:10 uur binnen geroepen.
De mdl-arts begon meteen over de uitslagen: Uit de biopten die genomen waren uit de darm, maag en slokdarm was niks bijzonders uitgekomen. Die waren goed. In de ontlasting kweek was ook niks te vinden. Aan de ene kant mooi, aan de andere kant weten we nog niks.
Uit de bloedafname van afgelopen maandag blijkt de witte bloed cellen ( eosinofielen) nog steeds flink verhoogd. Ook zijn de leverwaarde wat verhoogd en de lipase, maar dat is meestal bij mij. Wel bleek de ontstekingswaarden o te zijn, dus geen ontsteking of infectie. Of terwijl de lijn is behouden. YES!.
Omdat de witte bloed cellen nog te hoog zijn en er uit deze onderzoeken niks is gekomen wordt ik door gestuurd naar de hematoloog. De afspraak was gepland op donderdag 8 augustus, maar dan kan ik niet ( heb een trouwerij). Ik mag bij de balie die meteen verzetten, maar wel zo snel mogelijk.
Ik vraag ook nog of ik wel op vakantie kan. Als het aan de mdl-arts ligt kan ik op vakantie, maar hij wil wel dat ik voor de vakantie nog naar de hematoloog ga en het is de vraag wat hij verder wilt.
Hij wil alles wel in de gaten houden en moet op 3 Oktober weer terugkomen ( deze afspraak stond er al). En van te voren bloed prikken.
Ben rond 14:30 uur klaar en loop langs de balie van de mdl. Krijg lab formulier en voor de hematoloog mag door schuiven naar haar collega van de interne ( makkelijk dat het bij elkaar zit). Ze gaat kijken en kan a.s. maandag om 11:30 uur al terecht.
Hierna naar de hal gelopen. Daar nog even gezeten en rond 14:45 uur naar huis gelopen.
Was rond  15:15 uur weer thuis. Verder rustig aan.
's Avonds nog naar een vergadering geweest.

Vrijdag 2 September 2016: Nieuwe koffer gekocht.
Vanochtend beetje uitgeslapen en rond 11:00 uur de tpv afgesloten. Vanmiddag wat spullen gekocht voor de vakantie, zoals een grote koffer voor de medische spullen.
Verder rustig aan gedaan.

Zaterdag 3 September 2016: Rustig aan en verjaardag.
Vannacht niet echt geweldig geslapen. Vanmorgen even achter de computer gezeten, maar was zo moe. Dat ik in de middag op bed heb gelegen. 
Rond 18:00 uur er weer uit gekomen en me klaar gemaakt en rond 19:30 uur op de fiets naar een verjaardag.
Was erg gezellig. Was laat thuis.

Zondag 4 September 2016: Bloemencorso kijken.
Omdat ik goed moe was heb ik goed geslapen. Was pas rond 10:00 uur wakker. Lekker rustig aan gedaan en ben rond 13:20 uur met de auto naar Ma gereden om daar samen naar de bloemencorso van Zundert te kijken. Was rond 17:45 uur weer thuis en ben 's avonds op tijd naar bed gegaan.

Maandag 5 September 2016: De Hematoloog.
Om 08:00 uur eruit gekomen en naar het ochtendjournaal gekeken. Daarna de tpv afgekoppeld en me gewassen en aan gekleed.






Rond 11:00 uur op de fiets naar het ziekenhuis. Was er rond 11:20 uur. Meteen door gelopen naar de poli. Me daar gemeld. Daar werd eerst de bloeddruk gemeten en moest ik op de weegschaal gaan staan. Daarna plaats genomen in de wachtruimte. Rond 11:35 uur kwam er een patiënt uit de kamer van de arts. Maar ik werd pas rond 12:00 uur geroepen. Dat kwam omdat de arts eerst mijn dossier heeft door gelezen.
Heb een zeer goed en duidelijk gesprek gehad.  We hebben het eerst over mijn ziek zijn gehad en de afgelopen opnames enz. Daarna heeft ie me onderzocht. Naar de longen, hart en buik geluisterd en aan buik gevoeld. Daarna heeft ie uitleg gegeven over de verhoogde witte bloed cellen ( de eosinofielen). Via een grafiek laat ie zijn wat de waardes zijn vanaf mijn ziek zijn. Dus okt 2009.
De normale waarde is onder de 0,5. Van Oktober 2009 tot September 2015 is ie gewoon goed. Vanf Oktober 2015 zijn ze wat verhoogd ( ongeveer tussen de 2,0 en 3,0.) Vanaf Maart 2016 stijgt ie nog hoger. ( rond de 4,5) Dat blijft zo tot ongeveer juni 2016, dan zakt ie weer naar beneden. Tot afgelopen juli. Vanaf dat moment stijgt weer omhoog tot een waarde van 9,85 nu. Dus ongeveer 20 keer zo hoog als normaal.
En dat is raar, want als ie kijkt naar mijn long problemen, dan hadden ze al vanaf juli 2015 verhoogd moeten zijn. De witte bloed cellen die verhoogd zijn reageren op een allergische reactie. Dat kan zowel van buitenaf zijn als van uit het lichaam zelf.
Om er achter te komen wat er aan de hand is, want dat er iets niet klopt is duidelijk. Wilt ie een beenmergpunctie en biopte uitvoeren. Hij legt uit hoe dat ie zijn werk gaat en daar wordt ik niet vrolijk van. Hopen hier mee achter te komen of er een fout zit in mijn beenmerg. Het onderzoek doen ze hier, maar het materiaal wordt daarna naar het Erasmus toe gestuurd om daar uitgebreid onderzocht te worden. Dit kan ongeveer 5 weken duren.
Omdat hij het zelf wil doen gaat ie meteen de afdeling bellen.  De eerste datum die eruit komt is dinsdag 13 september. Ik geef meteen aan dat ik dan op vakantie wil gaan als het kan.
Uiteindelijk wordt het maandag 12 September 2015. Ik moet me dan om 08:00 uur melden op unit 43 ( verpleegafdeling hematologie). Het kan na de ingreep wat beurs aanvoelen, maar ik kan gewoon op vakantie.
Rond 12:35 uur loop ik samen met hem naar de balie voor een nieuwe afspraak.
Ik krijg de afspraak thuis gestuurd, want hij zit dan erg vol, dus ze gaan kijken of ik er ergens tussen kan.
Was rond 12:40 uur weer in de hal van het ziekenhuis. Daar nog even gezeten en toen rond 13:00 uur op de fiets weer terug naar huis.
Rond 14:30 uur boodschappen wisten doen en verder rustig aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten